reede, 26. august 2016

Desperado

Nädalake läinud lennates ning hea meel on tõdeda, et päike ikka nüüd tuli ja kombainid on põllul. Võtaks siis lühidalt kokku mis ja kus.

Reedel toimunud maavanema vastuvõtt Põhjakal oli päris rahvarohke. Mängiti ilusat muusikat ning meeleolu olid loomas ka meie enda mehed-"Arhailised mehed". Söök ja jook olid samuti tasemel, nagu Põhjakal ikka. Mäletan, et olin maavalitsuse veel tööl kui Põhjaka kutid esmakordselt selle ideega tulid ja nüüd on Eesti mõistes legendid juba ja mitte kutid enam. Võtsin tänutundega vastu ka maakonna teenetemärgi ja lubasin edasi toimetada nii kuis oskan. Vaatab, mis välja tuleb.

Reede õhtul andsin ka ühe järelintervjuu välistudengile, kes Järva-Jaani mail juba varakevadel käis. Tegime seda järve ääres ja äge oli näha kuidas tunni jooksul väga erinevad seltskonnad samal ajal ujumas käisid. Oli ka Norra numbrimärgiga masinaid. Intervjuu kokkuvõtte saan ka kunagi.

Laupäev oli vinge päev. Algas see jalgpalliga Koeru vastu. Suutsime vist suht esmakordselt Koerut nende kodus võita. Päris hea tunne. Sel nädalal ehk pühapäeval proovime punktid võtta Amblalt ja seda oma kodus. Kell 14.00 olete kõik Kasekasse oodatud.

Laupäev jätkus Kino Sõpruse ja Tartu Elektriteatri poolt korraldatud Filmilindifestivaliga, mis toimus Vanatehnika Varjupaigas ja Kinomuuseumis. Oli tõesti lahe üritus ja hoian praegu hinge kinni, et ehk saab sellest meie väike traditsioon. Tunne ja nn vaib oli super. Kaunistused, söök, muusika, filmid, pinks, rahvas, saun, kõik olid viimase peal. Suur kummardus Kristel Lipandile ja tema satsile, kes selle kõik teoks tegid. Kes tahab natuke aimu saada, siis Reporteri kokkuvõte SIIN.

Pühapäeval toimus üle mitme aja suvine korvpallivõistlus. Kossumeeskond eesotsas Raigoga värskendasid Kase tänava kossuka jooned ära, pühkisid platsi puhtaks ning plats oli nii heas seisus kui vana asfaldiplats olla saab. Kokku oli mängima tulnud 25 spordisõpra, kes loosi teel jagati 8-sse võistkonda. Päris huvitavad kobinatsioonid tulid ja pinget ning põnevust jätkus sisuliselt igasse mängu. Sel korral mul vist kaaslastega vedas ja õnnestus võitjameeskonda sattuda. Aitüma Jan Kristian ja Ako. Viskevõistluse võidud läksid naabervalda. Pildil siis kolm keskmist võitjameeskond ning äärtel olevad Rauno ja Meelis on täpsema käega mehed. Ohtralt pilte leiab Järva-Jaani meeskonna FB lehelt. 

Peale turniiri jõudsin ma suure hilinemisega Karinule, kus tähistati Eesti Vabariigi taasiseseisvumise päeva. Kuigi osa rahvast oli selleks ajaks juba läinud, siis oli toredaid inimesi laua taga hulgem ja laud oli endiselt lookas. Hea meel oli kuulda, et külla on mitu uut peret elama tulnud ning see näitab, et elu veel maalt niipea ära ei kao.

Esmaspäeval JAP-i juhatuses väga pööritavat midagi polnud. Aga tuletan ettevõtjatele meelde, et kohe kohe on avanemas voor, et oma ettevõttele natuke vunki juurde anda. Info www.jap.org.ee

Teisipäeval sai notaris käidud ja lisaks sai natuke jalgpalliteemal arutatud. Nimelt on Paide Linnameeskond veelgi tõsisemalt noortetööd kätte võtmas ja Järva-Jaanil on seal samuti oluline osa täita. Täidame rõemuga.

Vallavalitsuse istung oli üldiselt tempokas ja rahulik. Oli hulk tavapäraseid eelnõusid- sots.toetused, raieluba, jäätmed jne. Lisaks oli ka üks projekteerimistingimuste väljastamine, kuid sellest räägiks siis kui  sellega seonduv projekt on ka mingi reaalsema kuju võtnud.

Teisipäeval algasid ka arengukava koosolekud ning kahjuks väga eriti ettepanekuid arutada pole vaja olnud, sest neid avalikustamise ajal ei tehtud. Jalgsemal oli kokku 9 arutajat, eile Karinul 4. Samas teemasid, millest rääkida jagus. Kasvõi haldusreformist, mis hetkel täistuuridega edasi läheb. Eile oli Karedal ka hulk tööintervjuusid, et selgitada välja Kareda valla uus tehniline sekretär, kes hakkaks samal ajal ka meie haldusreofrmi asja ajama. Saime valitud ning loodetavasti tegime hea valiku. Järgmine koosolek toimub meil 7. septembril Karedal.

Täna hommikul sai natuke majas toimetatud ja pealelõunal sai võõrustatud Järvamaa Spordiliitu discgolfi väljakul. Tegime 11 korvi võistlust ning seejärel arutasime Järvamaa Spordiliidu 25. aastapäeva tähistamist. Tegin ka isegi ettepaneku. Eks näis kas kutsutakse ellu selline asi nagu kahekümneviievõistlus :)

Tänane õhtu lõppes koolimajas, kus 1. klassiminejatele oli suvelõpupidu. Lapsed lustisid ja tegid kooki. Lapsevanemad kohtusid klassijuhataja Triinu ning teiste toredate inimestega. Kook mekkis ja tundus, et lastele ka meeldis. Arturi meelest oli pidu ainult natuke lühike.

Homne päev viib Imavere maile, et teiste kolleegidega arutada, et mis meist saab ja kuidas saab. Ilmselt saame mõned vastused ka ikka.
Laupäeval osalen sellisel asjal. Uudis SIIN. Kes keda?

See kes-keda on tegelt palju huvitavam presidendi ralli puhul. No ausalt, ei saa aru kuidas saab parimat presidenti riigile valida nii, et osadele on alguses parim Eiki, siis nats aega on Siim hullult hea ning kõige lõpuks on ikka parim Marina. Peaasi, et nad muidugi ise aru saavad midagi, aga vahepeal tundub, et nad ise ka ei saa aru, mis juhtuma hakkab. Mulle meeldiks kui presidenti valiks rahvas ja riigikogu ei tohiks väga põdeda sellepärast, sest väga palju hoobasid tal ju nii ehk naa poleks, aga seda selle valitsusega vist ei juhtu. Järgmine kuu saab ikka väga huvitav olema ning võib juhtuda, et kuskilt tulevad veel mustad hobused välja, jääme ootama.

Pühapäev on siis suur spordipäev. Kõigepealt on kõik oodatud võtma osa Järva-Jaani 3. rattarallist, mis on kõigile jõukohane. Kuulutus siinsamas kõrval. Peale seda on paras natuke hinge tõmmata ja vaadata kuidas jalkamehed Ambla meestega mudas püherdavad ja väravat lüüa üritavad. Päeva lõpetab discgolfi suvesarja viimane etapp Võllastel. Tabeliseis SIIN.

Järgmine nädal on selline kooliaasta alguse nädal ja läheb suht selle tähe all ilmselt.

Kahjuks midagi põrutavat polnud, erinevalt Desperadost, mida ma poole silmaga praegu jälgin.

Kõike kaunist



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar