neljapäev, 2. veebruar 2017

Päeviku sissekanne nr 528

Ja nii juhtuski nagu plaani oli.

Üle-eelmine neljapäev- Järva valla haldusreformi koosolekud said peetud ning spordi- ja kultuurivaldkond kaardistatud. Tänavafestivali plaan sai laias plaanis paika ning Kodutütarde 85. sünnipäev peetud. Viimasel sai Tene, kes on Järva ringkonna vanem, kena kõnega maha. Lisaks tunnustati meie noori erinevate tubliduste eest. Jätkake vähemalt samas vaimus.

Üle-eelmine reede- Paides toimunud Koeru hooldekeskuse nõukogu koosolekul lahkasime eelmises projektivoorus toimunud väikseid arusaamatusi, et teises voorus edukad olla (erihoolekande projekt). Arutasime ka tuleviku küsimusi  ehk kellele peaks Koeru Hooldekeskus edaspidi ikka kuuluma (hetkel riigi sihtasutus). Jätkasime arutelu kõikide KOVidega nädal hiljem.
Paides toimus seejärel Järva valla struktuuri arutelu. Üldisem nägemus hakkab vaikselt tulema, kuid nagu ikka on saatan detailides. Kui teemavaldkonnad kõik tehtud saavad, siis saame juba täpsemalt edasi minna.
Järvamaa parimate kultuuri- ja sporditegelaste tunnustamisüritus oli uutmoodi lähenemisega ning läks kenasti. Mõnusalt tempokas, samas ka aeg-ajalt mõtisklema panev. Palju õnne veelkord kõikidele nominentidele ja laureaatidele.

Üle-eelmine laupäev- Koeru jalkaturniiri kolmas mängupäev. Tabeliseis on ilus. Suutsime kaotusi vältida ning napi eduga juhime enne viimast päeva teise koha ees kahe punktiga. Tabel SIIN.

Üle-eelmine pühapäev- Eestimaa talimängude korvpalli eelturniir Kadrinas. Vastasmeeskonnad kõik komplekteeritud kõrgemate liigade meestest. Teenisime auga kuuenda koha. Kokku oli siis kaks kolmest alagruppi.

Eelmine esmaspäev- arutasime natuke endise kutsekooli peahoone tuleviku osas ja omanikud on huvitatud, et sinna elu tuleb moel või teisel sisse. Kui keegi soovib sealt ruume ülisoodsalt üürida, siis andke märku. Rulapargis sai JJ Teenuse abil parendatud valgustust. Nüüd ei pea pimedas koridoris komberdama ning saalis ka valgus tiba etem. Täna sain teada, et Türi noored on peagi tutvuma tulemas. Cool
Järva valla hariduse ja noorsootöö osas sai samuti ülevaade tehtud. Tööd on, asutusi ka.

Eelmine teisipäev- kohtumine päästeametiga, kellega arutasime, et mida saaks veel teha, et inimesed hoiaksid oma kodud tuleohututena. Eriti mis puudutab kõige lihtsamaid asju nagu näiteks suitsuandur. Ega peale pideva kontrolli ja meeldetuletamise midagi väga polegi teha. Levitame infot ning jätkame koostööd.
Vallavalitsuse istung oli suhteliselt tavapärane, võibolla ainult tempokam kui muidu, sest peale seda oli vaja teha küllatulnud  rootslastele väike ülevaade Järva-Jaani elus-olust. Kuidas meil süsteem on ning mis meil siin üldse olemas on. Rootsi Bernadotteni kooli esindajad olid meie gümnaasiumil külas, et kirjutada ühine rahvusvaheline projekt, mis vältaks 3,5 aastat. Edu.
Lõunapaiku lisasin Järva Teataja loole, kus maavanem räägib taaskord Suur-Järva ideest, väikse kommentaari, mis paar päeva hiljem ka ära trükiti lehes. Netis on see leitav SIIT. Valimised on alanud.

Eelmisel kolmapäeval said vallamajas kokku niiöelda vanakoolimehed, kes olid juures kui kolhoosidest vallad said. Kaljo Arusalu eestvedamisel on plaanis teha väike brožüür Järva-Jaani valla saamisloost. Kuna see aasta jääb Järva-Jaani vallale kui sellisele viimaseks, siis on paras aeg väike ülevaade teha. Minul seal suurt rolli pole, sest oskan ainult tagumisest otsast natuke kirjutada.

Eelmisel neljapäeval toimus volikogu istung, kus väga palju sel korral punkte polnud. Müüsime taaskord vallavara, kuid muidu läks põhiaur  vallaeelarve esimese lugemise lõpetamisele. Saate ka tutvuda kui soovite ja seda ikka valla kodulehel ehk SIIN.
Samal ajal toimus ka Koeru volikogu istung ning kuigi ei peaks sõna võtma, siis lugesin ka esimesele lugemisele läinud Koeru ja Rakke valla ühinemislepingut. Ja erinevus Järva valla leppega on tõesti päris suur. Nimelt oli üks probleem Järva valla puhul halduskeskuse asukoha osas. Piibe vallas otsustab selle tulevane volikogu. Teine probleem oli liialt suur investeeringute kava (mis muide baseerub kõikide valdade eelarvestrateegiatel), kuid Piibe vallas otsustab ka selle uus volikogu. Lisaks on otsustatud, et ka struktuuri otsustab tulevane volikogu. Suurtest otsustest on tehtud see, et vald võiks hakata kuuluma Lääne-Virumaal. No peaasi, et ise rahul ollakse ja tundub et ollakse. Pakun, et kui nii läheks (ilmselt ei lähe), siis oleks tulemas suurima osalusprotsendiga valimised Eesti ajaloos, sest sisuliselt on 17 volikogu kohta jagada kahe peaaegu võrdse kogukonna vahel. Eelmistel valimistel osales Rakkes 1009 inimest (osalus 72%) ja Koerus 1137 (65) ehk vaid 128 inimest vahet. Ja kes võtab 9 kohta, siis seal on ka keskus, investeeringud ning õitseng. Motivatsiooni on mõlemal pool. Aga peale homset valitsuse istungit oleme vast targemad. Rakke valla kodulehel on nii protokollid kui leping kenasti üleval. Facebookis asuva Koeru haldusreformi lehel levitati täna ka kõmu, et üks tulevase Järva valla küla uurib võimalusi liituda Koeru vallaga. Hirmsasti kipitasin vastu kirjutama, et tegelikult..... Aga las valitsus teeb otsused ära ja asi mutt.

Eelmisel reedel toimus siis Koeru Hooldekeskuse tuleviku osas väike arutelu, mille oli kokku kutsunud "meie oma minister" Kaia Iva. Kõik KOVid said sõna võtta ja selge on see, et sel aastal mingeid suuri muutusi ei toimu. Otsused tehakse peale valimisi, aga siiski mingid hoiakud olid olemas ning KOVid olid valmis tõsiselt arutama Koeru Hooldekeskuse saatust ka edaspidi. Millega see täpselt lõpeb, on vara veel ennustada.
Järvamaa Aasta Tegu 2016 on Arvo Pärdi muusikaaia valmimine Paides. Järva-Jaani E-Piima meierei katlamaja ehitamine oli ka üks nominentidest. Kiitus veelkord. E-Piimal on veebruar meeletult oluline aeg, sest suur ühistulise toiduainetööstuse projekti vedamine ja kirjutamine käib. Hoiame pöialt, et see projekt ka rahastuse saab. Maakonda on tulemas ka Konesko eestvedamisel kümneid töökohti ning see annab järjest rohkem lootust, et maal ikka elu säilib.
Jaanuari osas on huvitav fakt see, et võrreldes eelmise aastaga suurenes tulumaksu laekumine koguni 19% ning rahvastikuarv suurenes 5 inimese võrra. Positiivne start on antud.

Eelmisel laupäeval toimus Türil rahvatantsupäev, mis oli pühendatud Milvi Nõmmikule. Oli tantsu ja lugusid. Sel korral pikemale piule ei jäänud. Kiitus korraldajatele ning veelkord tervist Milvile.

Eelmisel pühapäeval toimus järjekordne Järvamaa liiga kohtumine korvpallis, kus vaid ühe punktiga pidime alla vanduma Retro meeskonnale. Meeskonna arengut olla kõrvaltvaatajad ka märganud, nii et kiitus Raigole eestvedamise eest.

Sel esmaspäeval oli tavapärane töötajate koosolek, millele järgnes Paides kaks notaritehingut ehk vallavara müüki. Seejärel JAP-i juhatus. Muide MTÜ-d saavad nädala jooksul nüüd projekte kirjutada, olge varmad. Info SIIN. Seejärel istusime ja arutasime, et mis valla teed on avalikus huvis ja mis mitte, pooled saime ära arutatud. Peale seda jõudsin ka Järva-Jaani Kapelli "Tantsi minu pilli järgi" 3. sünnipäevale. Peotäis tulpe ja piimakann valla poolt ning lembelaulik ansambli Pervertum Debile poolt. Koigi valla sünnipäeval esindas valda Meelis, samal ajal kui ma osalesin juba varem kokkulepitud sõpruskohtumisel Paide jalkameestega. Võitsime.

Eile osalesin Järvamaa rahvakultuuri projektikomisjoni töös ning jagasime ca 4000 euri erinevate ürituste ja tegemiste jaoks ära. Tahaks rohkem anda ja küsitakse ju ka, aga kahjuks on rahakott piiratud. Käisin ka kolleeg Lauri "mullemeeldibNivakombainigasõita" Läänemetsa sünnipäeva puhul õnnitlemas. Viisin kruusi ja tee. Pidi rahule jääma.
Eile oli JOL-i tegevdirektori Tooma Tippi viimane tööpäev sel ametikohal, kuid ise kahjuks tänama ei jõudnud. Tänan siitkaudu. Ole Sa meheks ning edu uutel väljakutsetel.

Täna algas päev JOL-i juhatuse koosolekuga ning põhiline arutelu oli JOL-i tuleviku osas. Et mis saab Omavalitsuste Liidust siis, kui maakonnas on neid vaid kolm. Meelsus oli üksmeelne. Ühiseid asju tuleb jätkata ning ka neid teemasid, mis maavalitsusest niiöelda üle jääb, on kümmekond ja seega tegevust jagub.
Seejärel suundusime Aravetele, et arutada veelkord spordivaldkonna tulevikku Järva vallas. Sisend struktuuri on olemas ning lisaks otsustasime, et koostame juba sel aastal ühise spordikalendri, et hakata üksteisel rohkem külas ja võistlemas käima. Tänud Leole võõrustamast.

Homme kell 10 süütame Vabadussõja mälestussambal küünlad Tartu Rahu aastapäeva puhul ning kell 11 arutame teistkordselt ka kultuurirahvaga, et kuda see kultuur uues vallas peaks välja nägema.
Sealt liigun Aravetele, kuhu piirkondlik konstaabel Mati Seire on kov-tegelased kokku kutsunud ning antakse ülevaade eelmise aasta sündmustest ja valu/rõõmukohtadest.

Reedel on Järva valla majandusvaldkonna töörühm koosolek Peetris. Osaleme.
Kella 12ks tahaks ka jõuda päevakasse, sest taaskord on külla tulnud Helir-Valdor Seeder, kes räägib uuest pensionisüsteemist ja haldusreformist. Tulge ka, kõik oodatud.
Õhtul kell 19.00 peaks olema kultuurimaja puupüsti täis, sest ka meil toimub kodumaise filmi November linastumine. Sel korral pilet 4 eurot, aga kuulates kriitikute arvamusi, siis on see igat senti väärt.

Laupäeval on puhkepäev, esialgu.

Pühapäeval ka peaaegu. Õhtul korvpallilahing Paides.

Uus nädal algab kohe haldusreformi juhtrühma koosolekuga Imaveres.
Uuel nädalal on algamas taas ka Naabriplika ja dr Silva uute hooaegade võttepäevad, nii et siinseal võib kaameratega mehi ning tuntud nägusid liikumas näha. Saab lõbus olema.


Järgmise nädala kolmapäev-neljapäev olen valla au kaitsmas KOVjuhtide mitmevõistlusel Rõuge kandis. Eelmisel aastal võistlus läks vigastuse nahka, kuid proovin sel korral ikka 13. kohast kõrgemale jõuda. Sellisel kujul on ilmselt need talimängud viimast korda, kuid loodus tühja kohta ei salli.


Ja no siis ongi juba käes järgmine nädalavahetus, kus toimuvad kõrvalolevad üritused. Valige ise :) Õhtul veel Söögitoas DJ-ga pidu ka, kuid jäin selle kuulutuse leidmisega natuke jänni.

Päris niisama pole passinud need kaks nädalat. Olge mõnusad ja näeme peagi jälle.

1 kommentaar:

  1. Kas sul on vaja laenu
    Tere, igaüks, palun, ma tahan kiiresti seda keskkonda kasutada, et tõmmata ütlust, kuidas Jumal käskis mind Legit'ile ja tõelisele laenuandjale, kes muutsid mu elu muru kaudu armu, alates vaesest rikaste naiseks
    Kes saavad nüüd kiidelda terve ja jõukat elu ilma stressita või rahaliste raskustega. Pärast seda, kui mitu kuud proovisite laenu Internetis saada
    Ja see oli scammed summas $ 2700 ma sain nii meeleheitel saada laenu legitiim laenuandja online, kes ei lisata oma valud, siis ma otsustasin
    Võtke ühendust oma sõbraga, kes sai hiljuti laenu internetis, arutasime seda teemat ja meie järeldusele ütles ta mulle naise nimega pr.
    Angelina Summer, kes on tegevjuht SUMMER LOAN INTERNATIONAL Nii et ma taotlesin laenu
    Madala intressimääraga ($ 120,000.00) summa, nii et laen kiideti heaks ilma stressita ja kõik laenule tehtud ettevalmistused
    Üleandmine ja vähem kui kolm (3) päeva laen hoiustatakse minu pangas. Täna võtke ühendust oma e-posti teel: summerfinanceplc@gmail.com või WhatsApp: + 2347063370312, õnne.

    VastaKustuta