teisipäev, 28. aprill 2020

Pildivaba jutt

Suurem kriisiaeg hakkab läbi saama ja tavaelu hakkab vaikselt tagasi tulema. Laupäevast on spordi- ja mänguväljakud taas avatud. 2.-3. mai oleks pidanud toimuma ka Järva-Jaani discgolfimaraton "Järva-Jaani 100", kuid jätsime selle ära. Sellele üritusele oli registreerinud peaaegu 800 inimest, mis oleks sellest teinud Eesti ja maailma ühe suurima võistluse sellel alal. Esimese päeva 400 kohta sai täis registreeritud vaid paari minutiga. Nüüd lükkasime selle lihtsal aasta võrra edasi. 

Jalgpalli osas on ka siis peagi treeningud lubatud kuni 10-liikmeliste gruppide kaupa ja loodetavasti on varsti ka mängud taas lubatud. Seda küll ilma publikuta. Juba plaan on olemas, kuid millal täpsemalt, seda veel ei tea.  Eile veel valitsus seda otsust ei teinud. Paidega oleme teinud mitmeid persoonilugusid ja neid saab vaadata meie Youtube kanalilt SIIT. Minge ja vaadake. Päris huvitavad lood. 

Kasekas tehti ka platsi hooldus ära, aga seekord väikse murega. Nimelt liiv, mis sai sinna toodud, on liiga kivine ja nüüd nuputame kuidas neist lahti saada. Sest ajaloost on küllalt näiteid, kus väiksed kivid lõikavad ka põlvedesse sügavaid haavu. Taheti parimat, aga välja tuli....

Eelmisel nädalal toimus volikogu istung. Mina ja mitmed teised volikogu liikmed võtsid osa läbi Teams keskkonna. Testimine oli ok, kui inimesed olid oma kodustes ruumides. Aimasin ja vihjasin ka vallavanemale, et kui on Albus suures spordisaalis volikogu, siis tekib kaja ning on probleem. Seda ka oli ja kaugema nurga rahva teksti pidi volikogu esimees oma sõnadega üle kordama. Aga noh kuidagi sai tehtud. Suur segadus oli lasteaia kohatasude kaotamisega. Nimelt võttis vallavalitsus märtsis selle otsuse vastu, kuid tegelikult seda õigust polnud ja nüüd justkui seadustasime selle otsuse volikogus üle. Viidati eriolukorrale, mis hakkas kehtima 12.märtsist. Vald otsustas teha eriolukorrale viidates vabastuse juba 1.märtsist, kuigi võimekus päeva täpsusega tasusid on olemas. Nüüd ongi küsimus õhus, mis eriolukorrale viidatakse. Igaljuhul mitte Vabariigi Valitsuse poolt välja kuulutatule ja kaua see kestab, seda ka ei tea. Oleks opositsiooni ettepanekut kuulatud, siis oleks asi lihtne olnud. 12.märtsist kuni  Vabariigi Valitsuse välja kuulutatud eriolukorra lõpuni. 
Viimasel ajal on juttu olnud palju kaasamisest. Elmar Luha tegi  volikogu listis ettepaneku, et volikogu aseesimees võiks tulla opositsiooni poolt. Nii nagu on kõikides volikogu komisjonides ja ka isegi riigikogus on üks aseesimeestest opositsiooni poolt. Et kõik volikogu liikmed oleks ühises inforuumis ja saaks arutada teemasid, mis volikogus arutluse alla tulevad. Kahjuks see ettepanek läbi ei lähe, sest suure tõenäosusega saab selleks siiski EKRE esindaja. Nii näeb lihtsalt koalitsioonileping ette. Minu küsimus kaasamise kohta ja demokraatia kohta üleüldiselt oleks hoopis selline, mida võiks ju ka Järva Teataja uurida. Kuidas saab olla kohaliku omavalitsuse volikogu liikmeks inimene, kes selle omavalitsuse territooriumil üldse ei ela ning kellega kohalik elanik kokku enam ei puutugi. Keda ta esindab? Ennast, parteid, koalitsiooni?  Samuti rikub ta reaalselt rahvastikuregistri seadust. Nüüd mõtteharjutus lugejale. Kas teate mõnd opositsiooni liiget, kes ei elaks reaalselt Järva vallas? Mitu koalitsiooni esindajat teate, kes juba ammu ei ela Järva vallas? Minu meelest see pole lihtsalt õiglane ja võiks siiski volikogus olla need, kes päriselt on Järva valla elanikud ja igapäevaselt on siinse eluga seotud. Või te ei arva nii?

Sel aastal on lahkunud teise ilma mitu Järva vallaga otseselt ja kaudselt seotud isikut. Siinkohal veelkord suur kaastunne Ahti Karoni ja Arvi Kallakmaa omastele. Ahti oli Koeru kandi ettevõtja/põllumees ja volikogu aseesimees. Alati oma arvamusega ja hingega asja kallal. Arvi aga andis suure panuse Järva-Jaani piirkonna arengusse ja sellest sai lugeda ka Järva valla viimasest lehest. Järvamaa Vapimärgi kavaler aastast 2007.
Nüüd on meil läbipaistev valla eelarve ja sealt ka näha rahade eraldused. Fotoka objektiiv üle 700 euri ja auto liisingu jääk jne. Vaata SIIT. Küsimusi aga tekitab see, et vald on jaanuaris eraldanud üle 3000 euro reservfondist Ahti matuste korraldamiseks seoses suurema avaliku huviga. Pere ise seda ei taotlenud ja vajadust ilmselt polnud ka. Siin tekibki minu jaoks küsimus, et kuidas sellised põhimõtted paika saavad. Volikogus seda teemat pole arutatud ja ka teavitamist pole mitte mingil kujul toimunud. Loodan, et neid põhimõtteid muidugi edaspidi pole ka vaja rohkem rakendada.

Niipalju siis tänaseks poliitikast. Järgmisel korral uued teemad juba. 

Ahei. Ikka positiivset ka veel. Ülehomseni saab esitada kaasava eelarve projekte. Täpsemalt selle kohta SIIN. Võrreldes eelmise aastaga on määrust parandatud ja kogueelarve võib ka üle 20000 euro olla, aga toetust ei saa üle 20000. Eelmisel aastal said toetust Koigi treeningväljak ja Ervita mänguväljak. Kas seekord suudame ka Järva-Jaani kanti miskit tuua? Loodame. 

Ise olen taas kodukooli lainel ja hetkel tundub, et süsteem toimib. Kehalised kasvatused saab teha kenasti Võllastel ja seal terviseliikujaid on päris palju näha. Kõik üldiselt kenasti 2+2 reegleid järgides või siis peredega. Minge ja ammutage ka tervist. Nurmenukud ka kenasti juba õitsevad. 

Järgmises postituses viskan ikka pilte ka sekka. Olge tublid ja pidage vastu.

2 kommentaari:

  1. Tere, minu nimi on Ute Schmidt, ma olen pärit Berliinist, Saksamaalt. Tahan jagada lihtsat tunnistust sellest, kuidas sain Susan Bensonilt (Sunshine Financial Group, Inc) laenu.

    Olin finantskriisis ja vajasin isiklikel põhjustel 105 000 euro suurust laenu, proovisin laenu võtta peaaegu kõigis oma linna pankades ja mõnedes teistes laenufirmades ning minu taotlused lükati tagasi neile teadaolevatel põhjustel ja seejärel otsustasin uuesti proovida, nägin ühes Susan Bensoni laenufoorumis postitust ja võtsin temaga abi saamiseks ühendust. Võiksin öelda, et ta on inimene, keda võin usaldada, teen parima otsuse minu ja oma pere jaoks, õnneks mulle anti edukalt laenu 3% intressimääraga, isegi ilma tagatiseta või ilma, ja kõige hämmastavam osa sellest kõigest on see, et krediidikontrolli ei olnud ja tema teenus on kiire, usaldusväärne ja usaldusväärne.

    Paljudel inimestel on kõrgete intressimäärade, ebapiisava tagatise, võla ja sissetuleku suhte, madala krediidiskoori ja paljude muude põhjuste tõttu nii kohalikest pankadelt kui teistelt finantsasutustelt laenu saada. Kui vajate oma rahalise olukorra lahendamiseks rahalist abi ja te ei tea, kuhu minna ja kuhu pöörduda, soovitan teil võtta ühendust Susan Bensoniga e-posti teel: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com või saata talle sõnum otse WhatsAppis via: +447903159998 ja saate kohe vastuse.

    Tema ettevõte osutab igasuguseid laenuteenuseid, nii tagatud kui ka tagatiseta, pika- ja lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata palju raha ja teil on võimalus tagasi maksta 1–30 aastat. Kui ta saab mind aidata, usun, et ta saab teid aidata ka. Lisateabe saamiseks võtke temaga täna ühendust e-posti aadressil: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com või saatke talle otse WhatsApp-i kaudu telefonil +447903159998 ja saate kohese vastuse.

    VastaKustuta
  2. Tere, kas vajate kiirlaenu?
    Olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantsnõustaja.

    Pidades silmas majandusseisakuid, mida maailm on ilmneva Corona-viiruse haiguse (COVID-19) tagajärjel läbi elanud, seisavad paljud inimesed enneaegsete rahaliste väljakutsetega silmitsi. Ja kuna meie asutuses on sularaha ülejääk, on meie eesmärk kiirendada raha ringlust, finantseerides kliente nii Euroopas kui ka väljaspool seda laenuga.

    Kui vajate ettevõtte alustamiseks kiiret laenu, maja või auto ostmist või vajate laenu muudel isiklikel põhjustel? Tahan, et võtaksite ühendust minu firmaga. Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid nii tagatud kui ka tagatiseta laene. Kui loete seda ja teate, et vajate rahalist tuge, võite meile lihtsalt kirjutada e-posti teel: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com või kirjutada mulle otse WhatsAppis telefonil +447903159998 ja saada kohe vastus.

    Oleme kõikehõlmav finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud sellele, et aidata teil parandada oma pikaajalisi ja lühiajalisi rahalisi eesmärke, kuna teie lõppeesmärk on teie finantsstabiilsus.

    Omadused ja eelis;
    * Mugavus - laenu saate taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - saate otsustada, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otsene finantseerimine - saate oma laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär 3,0%.
    * Kõrged kinnitusmäärad
    * Teil on võimalus valida tagasimakse kuupäev kas nädalas, kuus või aastas kestusega 1-30 aastat.
    * Lihtne veebipõhine rakendus.
    * Isikupärastatud juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Peidetud tasusid pole

    Paljudel inimestel on kohalikest pankadest või muudest finantsinstituutidest mõnedel põhjustel nii keeruline laenu saada.

    Kui vajate oma rahalistele väljakutsetele tõesti lahendust, kirjutage lihtsalt minu ettevõttele, me aitame teil laenu saada. Oleme aidanud arvukalt inimesi ja organisatsioone, kes on kogu maailmas silmitsi seisnud rahaliste raskustega. Kui kandideerite koos meiega, kandideerite usaldusväärse ettevõtte juures, kes hoolib teie rahalistest vajadustest, meie kõige olulisem prioriteet on teie finantsstabiilsus ja kogu protsessi eest hoolitsetakse teie eest.

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus:
    E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com VÕI;
    WhatsApp: +447903159998

    VastaKustuta