neljapäev, 26. november 2009

Aeg lippab

Nädal on möödumas lennates. Plaanitud üritustel on osaletud ja mõni on juurdegi veel tulnud. Tutvumas ja tulevikku arutamas sai käidud J-Jaani raamatukogus ning hea meel on tõdeda, et inimesed jõuavad sinna üha rohkem.
Pärnumaal arenguseminaril käies sain hea ülevaate järgmisel aastal läbiviidavatest regionaalsetest projektidest. Seal sai arutatud haldussuutlikkuse ja muude põnevate teemade üle selliste tarkade meestega nagu Rivo Noorkõiv ja Garri Raagmaa. Lõplikele järeldustele me ei jõudnud, kuid edaspidi on nendega kindlasti võimalik koostööd teha nii mitmeski eluvaldkonnas.
Täna hommikul käisin kodanikupäeva puhul koolis ja lasteaias. Koolis rääkisin 7. klassile ja gümnaasiumiosale. Rääkisin kodanikuks olemisest ja kuulasin noorte endi mõtteid ning soove. Julgustasin neid aktiivsemalt kohalikus elus kaasa lööma. Näiteks sel laupäeval toimub kell 15.00 vallamajas Järva-Jaani Noorteklubi üldkoosolek ja uue juhatuse valimine. Eks näis palju neid siis kohale tuleb. Sinna on muidugi oodatud ka vanemad inimesed kellele lähevad noored korda. Loodan, et suutsin kasvõi ühe noore natuke teistmoodi mõtlema panna.
Lasteaias nii sisukaid vestlusi ei pidanud, kuid see-eest olid lapsed palju rõõmsamad ja särtsakamad ning sai neilegi mõni hea sõna öeldud ja sutsukene ka manitsetud- et ikka ei ole ilus teisi kiusata :) Lisaks sain Ülle käest ülevaate lasteaia hetkeolukorra kohta.
Kell 15.00 oli siis ka järjekordne volikogu istung.
See oli mulle ses mõttes oluline, et pandi paika minu poolt kokku pandud vallavalitsus, kuhu tänasest kuuluvad peale minu veel Juta Mõtsnik, Uku Talvik, Maarika Mändla ja Alli Pedius. See tähendab ka seda, et tänasest olen täisvolitustega ning mul on lõpuks õigus ka allkirju anda. Tähtsamatest punktidest võiks veel ära mainida seda, et oluliselt vähendati vallavolikogu ja -valitsuse tööst osavõtmise tasusid, alustati Järva-Jaani arengukava 2009-2015 muutmist, kehtestati keskväljaku detailplaneering jne. Täpsemalt saab neist lugeda varsti siit kui otsused on vormistatud.
Lähiajal on plaanis kohtuda ka naabervaldade juhtidega, et arutada koostööd, kuid ses osas täpsemad plaanid veel paigas pole. Üheks teemaks kindlasti on gümnaasiumite säilimise küsimus ja koostöö ses osas.
Aga homme mingeid väljasõite plaanis pole. Vaja eelarvet kokku panema hakata, laupäevane noorteklubi koosolek vajab ettevalmistamist, mõned lepingud on vaja üle vaadata ja nii see päev kiirelt ilmselt möödubki.
Laupäeva hommik möödub võimlas, kui meie saalijalka meeskond võõrustab kell 12.00 Kiili võistkonda. Kaasaelajad on oodatud. Pühapäeval on taas päev kui koostöös Ülle Vaasiga korraldame võimlas vahvat perepäeva, mis algab kell 11.00, oodatud vähemalt kolmeliikmelised võistkonnad, kus üks on laps. Kell 16.00 on traditsiooniline kuusetulede süütamine 1. advendi puhul, kus ka väikese kõne pean.
Siinkonal võtan tänaseks otsad kokku ja tänan ka eelmise sissekande kommenteerijaid ning julgustan teisigi seda tegema :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar