neljapäev, 5. mai 2011

Talg-talgud

Nädal läheb ludinal ja kiire nädalavahetus on ees. Teisipäeval sai haridus-kultuurikomisjonis arengukava tegevuskavast teemakohane lõik läbi vaadatud ning seiret ja täiendusi tehtud. Loodan, et kõik kes huvitatud valla suunatud arengust ütlevad ka sõna sekka kui taas avalikustamise ja ettepanekute aeg on.
Vee- ja kanalisatsiooniprojektist niipalju, et vaideid riigihankele ei esitatud ning esmaspäeval minnakse lepingut sõlmima ning varsti läheb suuremaks songerdamiseks alevis.
Eile Karinul käies suuri muresid ei olnud. Põhiteema oli pensionäride tulumaksu maksmine pensionist ning see sai lahendatud. Lisaks mõned metsateemad seoses RMK metsatöödega, kuid üldjoontes on elu rahulik.
Tänane Paide ja Südamaa hariduspoliitika töögrupi koosolek väga põhjapanevaid tulemusi ei toonud. Sai natuke arutletud ja tehti mitmeid ettepanekuid. Loodetavasti neist mõni ka realiseerub, kuid mõnel puhul on tunda natuke liigset Paide kesksust ja üldiselt puudutab rohkem Paide naabervaldu. 24. mail pidavat suur konverents sel teemal tulema, eks näis kas seal läheb kuidagi teema ka konkreetsemaks, kuid siin Kirde-Järvamaal taome oma rauda edasi.
Hilinemisega jõudsin täna Karinule, kus eelnevalt oli meediakoolitus olnud, kuid hiljem koostöö seminar Järvamaa ja L-Viru vallavanemate osalusel. Lisaks minule oli veel vaid Tamsalu ja V-Maarja vallavanem, nii et väga laiapõhjalisi kokkuleppeid ei tehtud, kuid põhimõte on see, et konkreetsete teemade puhul koostööd on mõistlik teha, ka üle maakonna piiri ja konkreetne asi, mida saab juba täna teha on viidastamine. Eks suhtleme edasi ja teema millega see seondub hästi on eelmisel aastal alustatud raudteetammi projekt.
Homme osalen Paides robootika teemalisel koosolekul. Mis see täpselt endast kujtuab ja endaga kaasa toob, seda veel ei tea, kuid meil mingil määral on mudelismiga juba ju tegeletud, et ehk on midagi sinnakanti.
Õhtul on emadepäevakontsert ja kindlasti tasub kohale tulla, sest oodata on huvitavaid esinemisi.
Laupäeval on Järva-Jaani vallas 7 talgukohta, nii et kõigil on võimalik endale sobiv valida või siis teha enda isiklikud talgud. Sel aastal ma kahjuks ise ei saagi ühelgi osaleda, sest lähme Jüride-Maridega Tallinnasse esinema Tammsaare parki. Seal heategevusüritus "Märka abivajajat" ja kell 15.15 peaksime seal pooletunnise kavaga üles astuma.
Pühapäeval peame kõik oma emasid meeles. Osad järvajaanikad näitavad sel päeval oma oskusi tervele maakonnale kui Paides esinetakse Emadepäeva kontserdil. See algab kell 12, nii et võib rõõmsalt kaema minna.
Peale kontserti on aga hea teha väike eine kuskil Paide söögikohas ning tulla kella 14.30-ks Paide jalgpallistaadionile, kus Järva-Jaani meeskond võõrustab Kuusalu meeskonda. Tuleb kõva lahing ning kindlasti tasub vaatama tulla.
Muide tuletan meelde, et lisaks pühapäevale peab lipp lehvima ka esmaspäeval kui on Euroopa päev. Vahepeal peab küll lipu maha võtma, sest ööseks võib ainult Võidupüha ajal jääda.
Olge vaprad sõbrad

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar