neljapäev, 3. november 2011

O.Lutsu "Kevade"

Olnust väga pikalt rääkida pole, sest sai ju üsna hiljuti sissekanne tehtud. Midagi siiski.
Eilsel hariduseteemalisel koosolekul Ambla vallaga jõudsime tõdemuseni, et suuresti on meie käest otsustus ära võetud, sest ilmselt miski kardinaalne muutus tuleb. Samas ei saa me jätta soiku juba tehtut ning panime kirja küsimused, mida ministeeriumilt küsida ning läheme julgelt protsessiga edasi. Lõpuni võitlemine ning erinevate lahenduste otsimine on meie ülesanne ja seda me ka teeme.
Karinu koosolek läks asja ette. Sai taas tõstatatud sauna küsimus ning peale minu ära tulekut hakati seda ka arutama. Tulemust küll ei tea, aga mõte hakkas taas liikuma. Teema hakkas sellest peale, et vanadesse poeruumidesse võiks midagi tulla. Rääkisime käsitööst ja nais-ettevõtlusest. Lisaks on Karinul ettevõtlusvõimalus ka klaasikoja ja tiigitare näol. Mõisa võiks ka sinna ritta panna, aga ca 4 milj. eeku maksev hoone ei leia kuidagi huvilisi. Ehk suudan natuke abiks olla infoliigutamise osas.
JOL-i juhatuses oli minu ette kanda maakonna spordiarengukava algatamise otsus. Kuigi palju tööd on juba tehtud ning väga palju pole selle valmimiseni jäänud, siis on see jäänud ametlikult algatamata ning nüüd parandasime vea.
Maanteeameti mehad olid rääkimas talihooldest ja uutest seisundinõuetest ning praegune olukord on selline, et allkirju polegi saanud tellija ja vedaja lepingule alla panna, sest nägemused tingimustest ei ühti, veel. Minu huvi oli mõningaste valupunktide osas, mis suurte tuiskudega tulevad. Et kas Kuksema mäele näiteks ei saaks tuisutõkkeid teha. Öeldi, et pole saanud maaomanikega kokkuleppele. Leppisime nüüd kokku, et rääkimistesse kaasatakse ka vald ning usun, et üllal eesmärgil pole asi nii hull midagi. Loodan muidugi, et neid rääkimisi on ikka reaalselt ka peetud, mitte ei ole üldistust tehtud.
Tänane pommuudis, mida ma juba küll paar päeva varem kuulsin, on see, et Koeru abivallavanem ehk R.Köster andis lahkumisavalduse, olles olnud nädala jagu tööl. Lõplikku tõde pole kuulnud ja ilmselt ei kuulegi, et mis selle taga on, kuid üks kummaline lugu on see küll ja seda juba algusest peale. Loodan ainult, et Koeru saab selle koha siiski asjatundliku inimesega kiirelt ära täita, kuid arvestades eelmist konkurssi, siis on see maru raske ülesanne vist.
Tänane ettevõtete tunnustamise üritus oli huvitav. Jaak Mae tegi ettekande teemal "Sportlane kui ettevõtja", kus tõmbas paralleele äri ja spordi vahel. Eesmärkide seadmisest kuni tööjõu palkamiseni. Päris asjalik oli. Teine ettekanne oli ärieetika teemaline. Esitati palju teoreetilist teksti ja väga palju infot, kuid küsimuse peale, et kas on tuua mõni näide Eestist, siis väga head nagu polnudki võtta. Ei saanud aru kas neid siis pole Eestis veel või mismoodi.
Homme peaaegu, et saan ka puhata, aga ilmselt mitte. Nimelt teevad ka ettevõtjad pöördumise Koeru päästekomando sulgemise vastu ja aitan sellele paberiliigutamisega natuke kaasa.
Homme õhtul on kultuurimajas noortebändi Robinsonid tasuta kontsert, nii et tasub vaatama tulla. Kohaliku bändi soolokontserti pole siinmail ammu nähtud. Meil enda bändiga plaan ka varsti proovi teha, et Kevadrocki ajaks uus lugu valmis saada, kuid jah meie esinemised alati koos teistega olnud. Vaatame üle.
Laupäeval läheme jalkapoistega Türile turniirile ja loodame sealt heade emotsioonidega tulla. Korvpallimeeskonda seekord kahjuks abistama ei jõua.
Pühapäeval on kell 12 kultuurimajas tsirkus, aga igaljuhul on see väga heale päevale sätitud, sest Arturil siis just 3. sünnipäev. Aeg ikka lendab küll kiirelt, alles mahtus ta peo peale. Piletid on 2 ja 2,5 euri, nii et tehkem lastele rõõmu.
Uuel nädalal olen ametlikult tööl tagasi ja siis vaja eelarvega maadelda ning ettevõtlust arendada ja spordielu sättida ja kokku saada ja orgunnida jne. Hea on ikka tööl käia kui toredad ja tublid inimesed on ümber ja töö sujub.
Loodan, et sügis veel kestab ning lumi veel ei tule. Kas see on siis nüüd vananaistesügis?
Tuli meelde, et käimas on ka Meie Papsi konkurss, mille tiitel järgmisel laupäeval üle antakse. Tutvuge stendide juures tingimustega ning pange taotlused kultuurimaja poole teele.
Kui Arno koolimajja jõudis, oli istung juba alanud.

3 kommentaari:

  1. Eks Koeru "maffia" tahtis Köstri samuti tanki lükata, aga Köster on juba nii vana kala, et saatis kõik pikalt.
    Tänu Köstrile sai kunagi J-Jaani ja R-Alliku vägagi kasulike investeeringuid ja toimus areng.
    Mis on aga Koerus, kari peata kanu.

    VastaKustuta
  2. Mis siin Järva-Jaani vallas toimub? Hommikune buss, mis Koeru sõitis, on ära võetud. Koerusse peaks hommikul tööle sõitjaid küll olema. Kohapeal töökohti ei ole ja ei ole võimalik ka mujale tööle käia.

    VastaKustuta
  3. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    VastaKustuta