reede, 17. veebruar 2012

Ausa tahtega isamaa heaks

Teisipäevane Järvamaa spordiarengukava koosolek läks töises ja asjalikus õhkkonnas. Tehti erinevate alateemade SWOT analüüsi ning kaardistati probleeme. Väga palju rahvast polnud, aga kaasa mõeldi vähemalt aktiivselt. Järgmine koosolek on märtsis tulemas ning kõigil on veel võimalus kampa lüüa. Eesmärk on see selle aasta lõpuks valmis saada.
Järva Kilva etapp tõi taas kaasa hulga teadmisi. Päris viimaseks meie võistkond ei jäänud siiski.
Kolmapäeval alanud valdade-linnade päev millegi põhjapanevaga ei üllatanud. Kuulasin hariduse teemat, kuid seal jäädi kahjuks väga üldsõnaliseks, samuti Eesti üleriigilise planeeringu osas väga targemaks ei saanud. Eks peab ise pabereid uurima. Tallinnas käies sai ära esitatud ka projekt kooli keemia- ja füüsika klassi renoveerimiseks. Loodame parimat.
Eile olin terve päeva "kodune" ehk toimetasin kabinetis. Valmistasin ette ka täna ja homme toimuvaks R-Alliku talimängudeks, kus meil tiitel vaja kaitsta.
Täna olen lõunani olemas ja peale seda on au ja rõõm minna õnnitlema Koeru valda, kes ka 20-ndat aastapäeva peab.
Muudest uudistest siis nii palju, et 1. märtsist asub meile tööle uus arendus- ja rekreatsiooninõunik, kelleks sai peale vestlusvooru läbimist Arlet Palmiste. Loodan, et vallarahvas võtab ta kiiresti omaks ja teistpidi, et sisse-elamine läheks ladusalt. Usun, et sellest tuleb meeldiv koostöö.
Uisu-uudistest nii palju, et järve jääle on valmis saanud uus uisuväljak, mis on Kase tn omast ca 2 korda suurem ning lisaks on eraldi 120m uisu-ovaal. Tänu Ivar Kärneri ja Jaanus Pediuse abile on järve loomulik jää saanud ka mõned kihid täiendavat vett ning hetkel on tingimused väga head. Õhtuti on väljak valgustatud 18.30-st kuni 22.00-ni. Väljaku loomisel on abiks olnud ka Jan Kristian, Marten, Martin B, Hendrik, Margus B, Valdo ja Andrus P, aitäh. Loodan, et kedagi vahele ei jätnud. Head kasutamist. Praegu on kaalumisel, et 25. veebruari hokivõistlus üldse seal teha. Otsus tuleb järgmise nädala alguses.
Korra oli juttu R-Alliku talimängudest. Täna on ujumine ning homme koroona, lauatennis, suusatamine, maasturisõit, meeskonnavõistlus, juhivõistlus ja mälumäng. Suusatamise osas on kõigil võimalik kampa lüüa ning kui suudate oma transpordiga tulla, siis lihtsalt andke oma soovist mulle teada ja tulge kella 11.15-ks R-Allikule. Distants on kõigile 1 km.
Pühapäeval toimub siis järjekordne Pitka matk ning kuna mul see ka juba kolmas matk, siis võimalus seekord mõõk võita. Loodame, et rahvast tuleb ja ilm on mõnus.
Pühapäeva õhtul kell 18.00 toimub Jalgsema külamajas raamatu "Johan Pitka. Ausa tahtega isamaa heaks" esitlus, kuhu ise kindlasti lähen. Ehk tuleb ühises vestluses ideid kuidas Johan Pitka päritolu veelgi rohkem Järva-Jaaniga seostada, sest see on mees kellest peaksime me kõik eeskuju võtma, eelkõige tänased riigijuhid.
Kaunist nädalavahetust ja ma lähen nüüd tööle.

2 kommentaari:

  1. Küsimus selline - miks toimub jalgsimatk Jalgsemalt Peetrisse? On sellel mingisugune ajalooline tähendus ja seos ka J.Pitkaga?

    Igatahes tublid inimesed, kes seekord üsna tuisust ilma trotsides matka rõõmsalt kaasa tegid! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen isegi seda mõelnud. Ajaloolist sidet Peetriga pole mu teada, kuid ilmselt sai traditsiooni loomise juures määravaks suhteliselt sobiv distants, infrastruktuuri olemasolu ning hea koostöö valdade vahel.
      Arto

      Kustuta