teisipäev, 21. veebruar 2012

Tihe

Reedel käisime Koeru valla 20. sünnipäeval. Õnnitlesime ja soovisime head koostöö jätku. Õnnitlused andsime üle kolmekesi koos Triinu ja Margusega. Triinu poolt oli kilplaste kolme sangaga kruus, kust saab juua ainult siis kui tehakse koostööd. Margus andis üle Metsla ja Ramma küla raamatud ning sõnum oli see, et kui Järva-Jaani rahvas on panustanud Koeru kihelkonna külade ajaloo talletamisse, siis oleks neil nüüd aega Järva-Jaani kihelkonna külade (Kuusna, Salutaguse) ajalugu talletada. Ise andsin "koostöö lille", kus õitseb juba pasunapoiste, eakate, muusikakooli ning spordiõis, kuid võiks kohe õitsele lüüa gümnaasiumiõis, kuid kas koerukad lille piisavalt kastavad, näitab aeg. Veelkord palju õnne Koeru valla rahvale.
Reede õhtul oli Roosna-Alliku talimängude esimene ala- ujumine. Saime esialgu võidurõõmu tunda, kuid siis saime teada, et kõik osalejad pidid olema täisealised ning kuna meil oli üks liige 16 aastane, siis saime neljanda koha punktid. Laupäeval mängud jätkusid. Suusatamises saime teise koha, kuid individuaalselt võitis Tiina Idavain, meestest oli teine Tarmo Jullinen ning noortest võidutsed Braian Jullinen. Maasturirallis jäime kuidagi neljandaks, kuigi väga head minekut näitasid Tene ja Jaanus. Lauajalgpallis tulid Ivar ja Ragne teiseks. Meeskonna-alas panime puzle kokku teisena. Koroonas olin koos Matiga kolmas, kuid lauatennises tulid Urmas ja Krista võitjateks. Juhtide võistluse, mis koosnes noolemängust ja kabe ära-andmisest, võitsin. Õhtuse mälumängu võitsid meie omad ka ära. Kokkuvõttes olime väga tublid ja üldvõidust jäi lahutama 2 punkti. Võitis Pakiauto. Aitäh võõrustajatele ning järgmiste kordadeni.
Peale võistlust tegime kiire bändiproovi ning siis juba Paidesse, kus bändiga esinesime. Kogu päeva kestnud anarhia-ürituse kokkuvõtet saab näha SIIT, videouudise lõpus ka bändide esinemised.
Pühapäeva hommik algas loomulikult Pitka matkaga. Ilm oli päris karm, kuid sellest hoolimata olid enamus kirjapannuid kohal ning matkasid vapralt lõpuni. Finishis oli registreerunuid 326. Pitka matka kohta on uudis nii Järva Teatajas kui ERR-i kodukal (alates 9.00). Väga äge kogemus oli. Kuigi see oli kolmas kord ja osalesin ka mõõga loosimises, siis seekord seda õnne polnud. Aitäh kõikidele kaaskorraldajatele ja kohtumiseni järgmisel aastal.
Johan Pitka 140. sünniaastapäeva tähistamine jätkus õhtul raamatu esitlusega, mille kohta ka eile uudis oli ETV kultuuriuudistes. Väga sümboolne, et just kodukohas tehti tema raamatu esmaesitlus. Oleks vaid meie tänastel riigijuhtidel rohkem ausat tahet isamaa heaks.
Eilne päev oli üldiselt rahulik. Treppidest liikumine oli tänu matkale natuke raskem, aga polnd väga hullu. Spordinõukogu venis plaanitust natuke pikemaks ja selge on see, et rahajagamine pole kunagi lihtne. Kuid lõpuks sai kõik korda.
Täna on vastlapäev. Seda tähistatakse mitmel pool, mitmel moel. Seekord oleme valla poolt mõelnud täiskasvanutele ning kell 18.00 algab vastlapäev Laia tänava liumäel, tulge osalema ja kaasa elama. Kuulutus SIIN.
Homme kohtun nii Elioni esindajaga, kellega arutada erinevaid interneti-ühendusi kui ka Võllaste projekteerijatega, et tekkinud murekohad ära lahendada.
Neljapäev läheb juba Vabariigi aastapäeva tähe all. Osalen koolis toimuval aktusel ning õhtul olen kutsutud maavanema vastuvõtule.
Reedel kell 11 on kõik oodatud Vabariigi aastapäeva tähistamise üritusele, mis algab teenistusega kirikus, millele järgneb protsessioon vabadussõja ausamba juurde, kus samuti kõnesid peetakse ja segakoor laulab. Lähen ka Kaitseliit Järva Maleva vastuvõtule Väätsa mõisa.
Laupäeval teeme hokivõistluse, kuid mitte Kase tänaval, vaid järve peal. Seal on rohkem ruumi ja paremad tingimused hetkel. Loodame, et sula ja külm väga palju pahandust ei tee. Samal ajal on plaan ära pidada ka kiiruisutamise võistlus ning praeguse seisuga ka suusatamise meistrivõistlused. Katsun täna ühise kuulutuse valmis saada.
No vot selline rahulik aeg ongi praegu.
Mõnusat vastlapäeva jätku.

1 kommentaar:

  1. Tere!

    Otsisin viiteid Järva-Jaani ja Vajangu kohta ja nii siia sattusin.
    Pakkusin Tamsalu vallavanemale välja mõtiskluse kitsarööpmelise raudteemuuseumi ja sellega ühilduva teemal. Muuseumi kolimine Türile on praegu minu teada mitte just parimas seisus. Pealegi, võib juhtuda, et Türil jääb olemata väljund linnast välja, ilma selleta oleks see aga surnud muuseum.
    Ehk tasub Teilgi mõtiskleda sellest, kas Tamsalust võiks tulla koos kergliiklusteega vana tammi pidi Järva-Jaani ka raudtee.
    Teemaga tutvuda saab

    http://eestimaablogi.blogspot.com/2012/02/muuseumid-uhe-katuse-alla.html

    Kui selline variant käivituks, millega saaks seda Teie piirkonnas veelgi siduda?

    VastaKustuta