neljapäev, 4. juuli 2013

Puhkus=töö

Puhkus käib täie hooga ning saanud ka puhata.
Eelmise nädala märksõna on loomulikult Muhumaa, kus etendasime Suvitajaid. Lühike kokkuvõte sellest selline. (pildil avastseen, foto Alli facebookist näpatud)
Kolmapäev- suur saabumine ning sisseelamine, vajalike atribuutikate ehitamine (redel lakka, kus polnud põrandat jne). Lisaks tegime esimese läbimängu, mis kestis koguni 4 tundi.
Neljapäev- 11.00-19.00 tegime kolm korda etenduse läbi, mis võttis päris küpseks kõiki, aga tükk sai selgeks.
Reede- 13.00 esimene etendus. Vaatajaid ca 60-70, esimesed Järva-Jaani omad ka kohal. 20.00- teine etendus, kus oli kõige rohkem just kohalikku rahvast ja pingid olid kõik kenasti täis, rahvast julgelt üle saja. Muie ei kadunud näolt.
Laupäev- hommikul tegime külaskäigu tallu, kus päriselt filmi  Siin me oleme võtted tehti. Peremees Valdek rääkis kus mida filmiti ning päris Janne oli ka kodus. Suured tervitused neile veelkord.
Laupäevaõhtune etendus oli justkui Järva-Jaani oma, sest kohal oli vist üle 50 Järva-Jaani inimese. Lisaks segakoorile, olid mitmed pered oma puhkusreisid siia sättinud ning muidu toredaid fänne oli ka kohale tulnud. Pingid taaskord täidetud. Rahvas naeris kaasa küll ning tegelikult läks meil see reis ikka väga hästi. Vastuvõtt Vanatoa poolt oli super ning ka külainimesed olid kõik väga vinged. Ilma nendeta poleks olnud ei redelit, pinke, võrke, tuulehauge (asendasid angerjaid) ning kadakaid. Eriline tänu Tarmole, kes aitas ikka kohe mitme koha pealt ning teistele ka veelkord kummardus. Vanatoa peremehele Erkkile meeldis ka etendus nii, et kutse järgmiseks aastaks tagasi minna on juba olemas. Mina oleks käpp kindlasti, sest koht ja õhkkond oli vägev. Lisaks Erkkile oli tugevaks abiks Andri ning Mike. Tänud idee käimapanijale Jaanale samuti.
Laupäeva õhtul tegime Jüride-Maridega ka mõned tantsud, kuid paraku päris külasimmanist seekord asja ei saanud. Peabki selle ka siis järgmisel aastal ära tegema.
Pühapäeval- suur lammutamine, asjade pakkimine ning tagasitulek. Ise käisin veel segakooriga ära laiul, kus Mehed ei nuta võtted toimusid ning kaesin laeva Uisk ehitamisprotsessi.
Selline vägev puhkuse algus oli ja siinkohal suurimad tänud taas Üllele, kes seda asja eest vedas. Tänud ja kiitused loomulikult ka teistele "proffidele näitlejatele" ja abimeestele. No vähemalt kohapeal arvati, et me oleme ikka mingist teatrist :) Järgmine aasta siis ehkVanatoa lehe alt.
jälle. Pilte leiab Facebookist

Pühapäeval toimus Järva-Jaanis ka motokross, kuhu ise küll ei jõudnud, kuid kuuldavasti läks kõik kenasti ja osad tulemused on SIIN.


Esmaspäeva hommik algas Järva-Jaani töölaagri avamisega, millest võtab sel aastal osa rekordilised 38 noort. Suvitajate etenduses sai öeldud nii-  "üht ära karda, tööd ära karda". Loodan, et nii läheb ka meie noortega. Jõudu nii noortele kui juhendajatele.

Muidu on see nädal läinud tüüpilise eestlase moodi ehk siis tööd rügades.
Eilset päeva ilmestas aga tõsiasi, et Kasekoplis toimus Eesti Karikavõistluste 1/32 finaal Tartu FC Merkuuriga ning suutsime selle võita 2-0. Väravad taaskord Raido Vesperelt. Publikut oli mõnusalt ning loodame, et saame järgmiseks vastaseks midagi põnevat.

Eile, täna ja homme toimub Paides vabatahtlike päästjate koolitamine, millest võtab osa kuus Järva-Jaani noort meest, kui mind ka ikka nooreks liigitada. Homne õppepäev lõpeb testiga, misjärel võime samuti päästmistel osaleda. Tänane õppepäev oli päris kasulik, sest saime teada päris palju uusi asju. Ma näiteks ei teadnud, et kõigepealt tuleb lage "kustutama" hakata, kui seal isegi tuld pole, sest seal on kõige ohtlikum plahvatusoht. Tutvusime ka tehnikaga ning saime ise voolikuid kokku ja lahti kerida.

Nüüd natuke ka poliitikast. Eelmise nädala volikogu istungil võeti vastu otsus, et tehakse Järvamaa naabervaldadele ettepanek arutada ühinemise teemadel. Mõned tähelepanekud. Esiteks on Järva Teataja minu jaoks kummaline. Enne kui otsust polnud, siis oli juba pikk jutt selle kohta, kuid kui otsus tehti, siis sellel järgnes paarirealine nupp. Võiks ikka teha siis jutu, kui asi selge. Aga ega neid vist ses osas muuta saa. Esmaspäeval tegi ka ERR minuga telefoniintervjuu ses osas ja uudis ise SIIN.  Taaskord sõnu rebitud. Ühinemismeelne pole Järva-Jaani olnud ja ses osas on Triinul intervjuus õigus, kuid arutamismeelne oleme olnud küll. Need on natuke erinevad asjad. Sestap sai ju ka Paidele kunagi jah öeldud, et arutame asju, kuid sealt ei järgnenud midagi. Arutamise tulemusena on asutatud Ambla vallaga ka sihtasutus Piibe Koolid. Võibolla tekib kuue valla arutelust veel midagi, kuid mis ei liigitu uue omavalitsuse alla. Albu vallavanemaga ka nõus, et ka väikevald saab hakkama ja meiegi ju seni saanud ning suuri asju teinud, kuid võibolla saaks koos veel paremini. Ehk siis ei peaks lugema, et poole aastaga on maakond jäänud üle 500 inimese võrra väiksemaks ning inimesi sünnib poole vähem kui sureb. Samas muidugi suur vald ei ole võluvits, sest suurim protsent lahkumistest toimub just Türi suurvallast. Ise arvan, et meil siinpool Tallinn-Tartut tasuks igal juhul üht või teistmoodi õlad kokku panna ja seista parema elukeskkonna eest.

Homme-ülehomme plaanis siis "korralikult" taas puhata. Laupäeval läheme Jõhvi jalgpalli mängima, et ära pidada vahelejäänud mäng sealse FC Lokomotiiv II-ga. Samal ajal toimub järve ääres Järve päev, mille korraldavad sel aastal noored ise. Tulge osalema, sest üritus on meeleolukas ning pealegi tasuta. Kuulutus siin kõrval siis.

Järgmisel nädalal on plaanis osaleda Tori Põrgu triatlonil ning selle proloogiks on plaanis osaleda sel pühapäeval Paide triatlonil. Elus olen juba ühe lühikese triatloni teinud (Raval). Ja eks peab järgmise aasta Tartu Maratoniks ka kuidagi põhja alla saama. Kaasvõistlejad (enesega võitlejad) on kõik oodatud.

Spordisõpradel tasuks reserveerida juba ka järgmine pühapäev, kui toimub järjekordne Ants Nurmekivi jooks, kuhu vanameister pidi ka ise kohale tulema. Vanuseklassid kõikidele vanustele ning lisaks on oodatud rajale ka kepikõndijad. Osavõtt ikka tasuta ning esikolmikule medalid. Kõikide osavõtjate vahel loosiauhinnad.

Mõnusat suve jätku ja loodan, et midagi väga suurt kahe silma vahele ei jätnud. Ahjaa, varsti peab rulluisud ka üles otsima, sest kaunis ja sile asfalt juba maas ;)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar