esmaspäev, 19. august 2013

Tööl tagasi

Puhkused on selleks suveks puhatud ja on aeg taas tõmmata "saag käima". Mis siis vahepealse kahe nädalaga toimunud on. Jõudi suveseminarilt õnnestus Järvamaalt tagasi tulla kuld ja pronksmedaliga. Esimese saime virtuaallaskmise eest, mida tasub kõigil proovima minna. Päris ehtne asi. Teine tuli teatevõistluse eest, kus minu roll oli seekord siva ujuda.

Nagu juba eelinfo oli, siis ligi 50 noort on meil rahvusvahelises laagris ja tegin neile vallas ka väikse vastuvõtu, kus tutvustasin valda ning rääksin natuke ka endast. Laager saab homme läbi, kuid siiani on kõik läinud superhästi ja kõik osalised tunduvad ka rahul olevat. Eile näitasid nad kultuurimajas üheksat isetehtud filmi ning need oli tõesti lahedad. Hea meel oli, et ka kohalikku rahvast oli päris palju vaatama tulnud. Lisaks tegime ühel õhtul ka ühise muusikaõhtu ning tunded on ülihead. Sellised noored ja sellised laagrid on kindlasti ka edaspidi meie valda teretulnud. Panen siia ka grupipildi ja kiidan kõiki, kes projektiga ühte või teistpidi seotud on  olnud ning kes abikäe on ulatanud. Lisatänud iirlastele, kes mulle šeffi mütsi kinkisid. Põhitänu Epule, kes meid üles leidis ja projekti eest veab.

Jalgpallist teen lühidalt. Eelmise pühapäeva mäng liidri Visadusega oli vinge. Suutsime võõrsil võtta viigipunkti, mis oli justkui võit. Tulemuseks 1-1 ning pilte SIIN. Karikamängus esiliiga klubi FC Puuma vastu ei suutnud me peale auvärava midagi suurt korda saata. Tasemevahe oli selge ja seda tõestab ka 1-8 kaotus. Eilne liigamäng kodusel Kasekoplil oli raske ning mingit mänguilu kumbki meeskond ei näidanud. Rakvere poisid ikka üritasid ka, kuid meil oli isu ja sisu rohkem ning Siim P. ja Penni väravatest võitsime 2-1. Sellega jagame taas 2-3. kohta ning jätkame üliedukat hooaega (võrreldes viimase 7 hooajaga). Selle aasta Kasekopli keskmine publikuarv on 100 kandis, mis on ikka väga hea. Aitäh fännid.

Eelmine nädal laias laastus veel puhkasin, kuid esmaspäeval käisin JAP-i juhatuses ja ütlen ka siitkaudu, et väike taotlusvoor on kohe-kohe avanemas. Infot SIIT.

Esmaspäeva õhtul moodustasime 13-liikmelise seltsingu Valimisliit Järva-Jaani Heaks, millega kohaliku omavalitsuse valimistel oktoobris osaleda. Liikmed ning programm ka juba valimisliidu blogis olemas. Lugege ning mõelge kaasa. Lisaks võite lugeda eelmist sissekannet, mis andis ülevaate senitehtust. Ise olen valmis jätkama vallavanemana. Ja mitte ainult ei ole valmis, vaid soovin ka seda teha. Selleks loodan saada muidugi rahva toetuse ja usalduse läbi valimiste. Vaid kaks kuud on jäänudki valimisteni. Teistele nimekirjadele ka edu ja hea meel on et kandideerimas on uusi inimesi, kes seda varem teinud pole.

Eelmisel teisipäeval osalesin Järva-Jaani järve ääres Päästeameti veeohutuse filmivõtetel päästjana, kuid kuna tegelaskujud joonistatakse üle, siis suurt tähelendu sealt ei tule, kuid panus uppumissurmade vähendamiseks on antud. Tänud ka Priit Piirojale, keda sai päris mitu korda veest välja tõmmatud.

Kolmapäeval osalesin JOL-i juhatuse koosolekul ning JOL-i teemal jätkan järgmisel nädalal kui toimub JOL-i kultuuri- ja spordikomisjoni istung. Seal on põhiteemaks järgmise aasta Järvamaa laulu- ja tantsupeo idee väljavalimine. Õnneks on valida, sest laekus kolm ideed.

Reedel-laupäeval toimunud arvamusfestivalile väga ei saanud. Reedel jalutasin korra perega läbi ja laupäevale oli mul juba kevadest pandud sõpradeturniir, kust äraütlemine oleks mu sisemise arvamusega väga lahku läinud. Festivali jaoks tõstatasin ühel koosolekul teemaks "Noored tagasi Järvamaale- kuhu ja mida tegema" ning mul on hea meel, et selle üle ka aru peeti. Tagasisidena kuulsin, et suurim mure ongi noorte enda valmisolek ja tahe midagi ise teha. Kõrvalt tundus, et esimene festival läks igati korda ning loodetavasti saab see olema Paide üks suvistest suurüritustest, millega hakkaks juba vaikselt maakonna keskuse mõõtu välja andma (tervitused siinkohale irlikatele, kellega sel teemal reedel vestlesin :) ) Selleks peab muidugi veel pingutama, sest isegi maavanem ju ütles meie Muuseumvaguni avamisel 1. augustil, et Järva-Jaani ongi vist Järvamaa veduriks. Henrik Kalmeti kokkuvõtted päevadest olid muidugi lahedad.

Homme olete kõik oodatud kirikusse, kus kell 12 toimub kontsert ansambliga Kokkukukkumine ja peale seda kohtumine kirjanik Hando Runneliga, kes ju meie valla mees. Kuulutus SIIN.

Kolmapäeval osaleme jalkapoistega Paides 8x200m jooksul, millele järgneb proffide miilijooks.
Neljapäeval on maavalitsuse pärandkultuuriaasta toimkonna koosolek ja praegu ju käibki Järva-Jaani kuu, nii et igati paslik sealt kindlasti osa võtta.
Reedel toimub JOL-i suvine koolitus ning jalkapoisid lähevad samal ajal Kuusalusse jalgpalli mängima.
Laupäeval saab puhata ja pühapäeval ootab mind kohtumine Vabariigi Presidendiga, kes Räpinas jagab kodukaunistamise aasta auhindu. Kuna Järva-Jaani vald on sel aastal Järvamaa kauneim omavalitsus, siis sellest ka kutse.

Kõike hääd, ilusat suve lõppu ja nüüd siis taas tagasi regulaarsel blogilainel.

1 kommentaar:

  1. Ega seda laagrit ometi Adler Epp eest vedanud, pildilt nagu paistab...? Epp mul vana sõps ja kursaõde:)

    Coger

    VastaKustuta