teisipäev, 11. veebruar 2014

112

Kuigi mõnel üksikul ja kummalisel juhul võib igasuguste toredate asjade kirjutamine häirivalt mõjuda, jätkan ma seda siiski, sest lugemine pole kohustuslik.

Reedel avati Saagu Valguse Järvamaa keskus Järva-Jaanis Pikk tn 29 aadressil ning tegevust on olnud juba rohkesti. Ise osalesin küll ainult avamisel ja olen natuke transameest mänginud, kuid tagasiside on ülipositiivne olnud ning inimesed on nii kirjutanud kui otse abi pakkunud. Lahe. Uudised avamisest Õhtulehes ja JT-s. Minge ja uudistage julgesti ning andke infot ka abivajajate osas. Kiidusõnad neile naistele ja müts maha.

JOL-i  üldkoosolekul sõlmiti Maavalitsusega koostöölepe ning said paika erinevate komisjonide ja nõukogude esindajad. Ei hakka ükshaaval ette lugema, info SIIN. Ise jätkan kultuuri- ja spordikomisjoni juhina ja Järvamaa Keskraamatukogu nõukogu liikmena ning lisandus Järvamaa Arenduskeskuse nõukogu liikmelisus.

Laupäeval Koerus toimunud Järva talimängud läksid ka hästi. Järva-Jaani vald tuli väikeste valdade võitjaks ja seda veenva eduga. Siinkohal veelkord suured tänud kõikidele sportlastele.  Hea meel oli ka selle üle, et ei jäänud suurtele valdadel sugugi alla (teenisime suurte valdade arvestuses võistelnud Ambla vallaga võrdselt punkte). Suurte omavalitsuste lõpuheitlus oli ikka äge thriller. Endal õnnestus mul juhtide võistlus ära võita, kuid üldtabelis see teiste valdade ees eelist ei andnud, sest seal said kõik võrdselt punkte. Info ja tabelid leiate Spordiliidu kodukalt. Siin kõrval pilt juhtide autasustamisest (pilt- Järva Teataja). Homme läheme selles koosseisus ning lisaks veel Jüri Ellramiga Mäetagusele, et seal võtta mõõtu omavalitsusjuhtidega üle Eesti. Eks näis kas suudan viienda tiitli ka ära tuua või ei. Igaljuhul alad on huvitavad ja hoidke tiba pöialt ka.

Pühapäeval osalesid Jürid-Marid ning Tutt-uued naised tantsupeo eelproovides. Päris huvitav kogemus oli. Meil läks päris kenasti ja kuigi ma polka sammu ei pidanud eriti oskama, siis naeratus oli OK olnud. Üldisel hinnati taset segarühmadel heaks või noh vähemalt rahuldavaks, anti lootust. Naisrühmadega on see jama lugu, et ainult iga kolmas või isegi neljas rühm saab suurele peole ja algab suur väljapraakimine. Loodan, et pääseme ikka sõelast läbi.

Samal ajal kui me tantsu vihtusime, siis võtsid Jan ja Priit Seire Sillaotsa jäärajasõidul poodiumikohti. Vastavalt I ja III koht. Palju õnne ning edu.

Eile oli selline tempokas esmaspäev. Kuigi koosolekutest olid ainult iga-nädalane nõupidamine ning õhtul eelarve-komisjon, mis kestis peaaegu kaheksani, oli päev ikkagi tihe. Eelarve osas väga suuri muudatusettepanekuid ei tulnud ning usun, et veebruari volikogus võetakse see kenasti ka vastu.

Täna algas päev joonistamisega nii paberile kui hiljem lindiga lumele, mille tulemus siin kõrval ning mille kohta ka Kanal2-s oli uudis.  Järva-Jaani Tuletõrje Seltsi eestvedamisel tähistati ka meie vallas
üle-euroopalist 112 päeva. Kuna mul mõne aasta tagune kogemus taolise asjaga oli olemas, siis sain jõu ja nõuga abiks olla. Päevaga võib rahul olla.

Peale lõunat toimus Järvamaa kultuurinõukoda ning seal olid teemaks maakonna laulu- ja tansupidu, suur laulu- ja tantsupidu, infoportaal ning Järvamaa kultuurkapital. Seda viimast muide tasuks MTÜ-del ja muudel asutustel kohe uurida lähemalt, sest tulid välja mitmed asjad, mida varem polnud tähele pannud. Mõtlen just seda poolt, mida toetatakse.

Õhtul toimus Järva Kilva järjekordne etapp ning seda siis Järva-Jaanis. Seekord tegin koos Mardiga küsimused ning päris huvitav on see tegelikult. Küsimusi tehes tunduvad vastused nii loogilised, kuid tuli välja, et parajad pähklid olime pannud. Laias laastus siiski väga hull polnud, sest võitja teenis 49 puntki. Tähelepanuväärne on küll see, et seekord ei viinud võitu koju Türi meeskond, vaid Rabakutid.

Homme-ülehomme, siis võistlustules Mäetagusel ning reedel jätkame sportlikel teemadel. Nimelt teeme väikse nõupidamise Ants Nurmekivi jooksu korraldamisega seoses.

Laupäeval toimub siis ammu välja hõigatud
infopäev alustavale ettevõtjale. Panen kuulutuse igaksjuhuks veelkord. Kõik on oodatud. Lisaks annan siitkaudu teada, et juba tegutsevatele ettevõtjatele toimub infopäev 20. veebruaril kell 15.00, kus Maksu ja Tolliameti nõunik Jaan Krinal räägib maksudest ning tutvustab Maksuameti kodulehte ning selle võimalusi. Osalegem.

Homme hommikuks peaks kõik Pitka matka huvilised endast märku andma ning registreerima ennast sellele ägedale üritusele ära. Kuna Tartu Maratoni ei toimu, siis saan ka ikkagi osaleda. Paneme massid liikuma.

Kaunist nädalat ja kohtumiseni

3 kommentaari:

  1. Nüüd kui suur sula käes, siis loodetavasti sm vallavanem käib kultuurimaja tagusel tiigil valvamas, et jõnglased, keda sinna tema poolt kutsuti, läbi jää ei vaju!

    VastaKustuta
  2. Selle selgituse peavad ikka vanemad kodus ära tegema!

    VastaKustuta
  3. Tundub, et Arto on kellegi ära pahandnud, selliseid sapiseid kommentaare juba mitmete postituste alt lugeda saanud.

    VastaKustuta