teisipäev, 11. november 2014

Pilt ütleb rohkem kui 100 sõna

Poliitmaastikul käib selline virr-varr, et ei jõua jälgidagi, et kes kuhu astub ja kes keda solvab. Oleks meil maakonnas vaid tarkust ikka elu edendada. Lugesin naabrimees Kulno Blogi  ja vaatasin, et Paides hakatakse vaikselt haridusreformiga ikka vist peale. Kui lugeda aga tema eelviimast postitust, siis jääb mulje, et haridusministeeriumiga on päris huvitavad suhted tekkinud. Allkirjastatakse asju pingete maha võtmiseks. Hää meel oli näha, et kolleegid Kristjan ja Rait pürivad ka riigikokku. Kuna neil siin piirkonnas väga suur sisemine konkurents pole, siis ilmselt võib neid mõlemaid ka lõppnimekirjas kandideerimas näha. Jõudu ja tarkust.

Eelmisest nädalast niipalju, et JOL-i juhatus läks selliselt.  Enne koosolekut võttis värske maavanem Alo Aasma enda juures meid ka kohviga vastu. Viisin talle kingituseks Paide Vallitorni. See on justkui Sõrmuste Isanda torn, kust ta siis Gandalfina saab vaadata, et Sarumanid ja Urukhaid paha peale ei läheks ning kui vaja siis tuleb kääbikutele ja päkapikkudele appi. Maakonnas kindlasti on mõni Guglunk, kes salaja sõrmust taga ajab ja tegelikult on ka selliseid, keda Sõrmus hulluks ajab nagu Bilbot. Oh, metafoore tuli nüüd robinal. Tegelikult tegin selle siis kui Alo oli linnapea ja mõtlesin, et konkureerin Paide meenekonkursil, aga läks siis nii seekord.

Kolmapäeval oli vallavalitsuse istung ning suhteliselt lühike oli see seekord. Teemad tavapärased.

Neljapäeval oli kihelkonnapäevade koosolek. Sai paika pandud, et päevade alapealkiri on "Aeg maha". Peaaegu paarkümmend üritust on juba kuu aja sisse ära mahutatud. Saab taas palju siginat saginat olema alevis, vallas ja naabervaldades.

Neljapäeva kulminatsioon oli muidugi Järva-Jaani isadepäeva Rockiüritus. Suured kiidusõnad korraldajatele ja see ei ole ainult minu arvamus. Vägevate rockirütmide saatel möllasid laval nii lapsed kui kasvatajad, toolidel emad-isad-sugulased. Viimase etteastega sai hakkama uus langev rockisauruskollektiiv "Vihased isased", mis tegi oma ajaloo võimsaima ning ka ainsa esinemise. Tegemist ei olnud lihtsa playboxi tegemise vaid ehtsate heli ja hevivõngetega,

Reedel toimetasin natuke Jaani Teatajaga. Lootsin, et täna näeme juba ka toorikut, kuid kahjuks oli üks fail nii suur, et ei läinudki läbi ja pidin täna uuesti info saatma. Hetkel peaks siiski kolmapäevaks trükivalgust nägema.

Kui eelmises blogisissekandes hõiskasin, et laupäev vaba, siis päris ilma ÜKT-ta ei saanud. Koos Veiko Vespere, Oskar Kösteri ning Magnus Sakjasega tegime neli tundi tööd Laia tänava palliväljakul. Kiidusõnad siinkohal teele. Tasandasime olemasolevat killustikalust ning seejärel rullisime kunstmuru laiali. Kuna tegemist on kasutatud muruga, siis see väga lihtne polnud ning järeltööna tuleb servasid väheke lõigata, kuid üldiselt võib tööga rahule jääda. Nüüd oleks vaja saada umbes 40 metalltoru pikkusega 2m ning mõned tihud puitu ja saabki seintega väljaku valmis. Kui keegi teab kellel oleks huvi hääd teha, siis andke märku.

Pühapäeval külastasime perega Paides toimunud isadepäeva üritust. Rahvast oli palju ja tegevust jätkus nii isadele kui poegadele.

See nädal alanud ikka koosolekuga. Vallamajas on toimumas suuremad muutused. Kuni neljapäevani on võimalus kandideerida meile raamatupidaja-ökonomisti koha peale. Avaldusi on juba ka laekunud. Lisaks sellele on meie majandusnõunik Reet Sarjas tegemas karjääri ja läheb Maa-ametisse tööle. Seoses sellega hakkame järgmisest nädalast ka sellele kohale avaldusi ootama. Peale vallamaja oleme vaatamas üle ka teiste valla all-asutuste struktuure. Mingeid kardinaalseid muudatusi pole tulemas, kuid efektiivsemaks muutmise võimalusi ilmselt on.

Eelmisel nädalal selgus, et peame Saagu Valguse tegevuse jätkamiseks tegema uue MTÜ. Õnneks on hakkajaid inimesi olemas ja saame edasi minna. Facebooki üleskutsega tekitasin natuke segadust, sest osadele jätsin mulje nagu keskusesse otsitakse töötajaid. Nii see jah pole, kuid hea on teada, et abivalmis inimesed on siinsamas olemas. Vabandust veelkord. Homme tegeleme antud teemaga edasi.
Homme õhtul läheme taas aju kurnama, seekord Lehtsesse. Järva Kilva II etapp saab seal aset leidma.

Kolmapäeval osaleme Uku ja Mariliisiga Paides planeeringupäeval, kus väikest kõrvalpilku heidab minu hea kolledži direktor Garri Raagma.

See nädal on maakonnas ettevõtlusnädal ja selle raames toimub suur hulk erinevaid üritusi. Neljapäeval osalen selle raames toimuval Põhja-Eesti Turismikonverentsil, mis saab kindlasti huvitav olema.

Reedel on Järvamaa Arenduskeskuse nõukogu koosolek.

Laupäeval on kõik oodatud Karinule. Külamaja viiendat sünnipäeva tähistatakse toreda peoga.

Pühapäeval on esialgu varajane tantsuproov. Sel aastal on meil mitmeid suuri tantsuväljakutseid tulemas ja nendele tuleb vapralt vastu minna. Jüride-Maride 15. sünnipäev, Meeste tantsupidu jne jne.

Spordirindelt niipalju uudiseid, et Järva-Jaani esindusmeeskond ehk kõrgeimas liigas mängiv võistkond ei olegi enam jalgpallimeeskond FC Järva-Jaani vaid naiste saalihoki võistkond, mis mängib koguni esiliigat. Kuigi Eestis kokku vist ongi ainult 8 võistkonda, siis on see siiski väga kõva sõna. Esimene võitki on tabelis kirjas. Kahjuks ei leidnud sealt kalendrit, et saaks kaasa elama minna.

Tänane sissekandmine kestis täpselt 1.45. Olge ikka tublid ja head.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar