neljapäev, 22. jaanuar 2015

907

Hea lugeja. Jätke pealkirjas olev number meelde ja kasutage seda riigikogu valimistel targalt ära ehk kirjutage see kastikesse. Sellist võimalust ei tule niipea ning oleksin südamest tänulik kui soovitate seda ka oma sõpradele-tuttavatele nii Järva- kui Viljandimaal. Kel veel kõhklusi, siis 1. veebruaril ootan teid kultuurimajja vestlema. Facebookis sain numbri avaldamisel päris kena toetuse osaliseks ning see annab veelgi rohkem indu ja usku, et on võimalik karvastel maameestel riigi asju ajama minna.

Kõikidel kahjuks pole kampaania nii hästi läinud ja täna Paides suurt elevust tekitanud kollaste ühtede aktsioon lõppes visinal kui Janno Lehemets teatas oma kandidatuuri mahavõtmisest. Tundub, et oli ühemeheshow see, sest reformikas Kristjan Kõljalg ei pidanud seda omade meeste asjaks ning nimetas sigaduseks. Eks näis mis edasi saama hakkab. Alla kuu aja on jäänud valimiste alguseni. Tegutsen ka jõudu mööda edasi.

Tulles tagasi nüüd vallavanema tegemiste juurde, siis reedel osalesin Paides maakonna kultuuri-, spordi- ja noorsoovaldkonna parimate tunnustamisel. Väga ilus ja stiilne üritus oli. Info ja pilte SIIT. Kõik toimus Paide kultuurikeskuse laval ja mõjus pidulikult. Sain ka mõned meepurgid üle anda JOL-i kultuuri- ja spordikomisjoni esimehena. Järvamaa on ikka rikas ja seda just tänu tublidele inimestele. Järva-Jaanist olid sel korral nominentide seas Silva Kärner ja Taavi Tikerpalu. Aitäh teile veelkord ning edu ja särtsu edaspidiseks. Taavi on muide maakonnas esimene, kes on ühel aastal tulnud Eesti Meistriks nii vaba kui kreeka-rooma maadluses. Siinkohal on võib-olla paslik mainida, et olen ka korra Taaviga maadelnud ning seejuures võitnud. Seda küll paar aastat tagasi ja rannamaadluses. Ei tea kas peaks andma võimaluse revanši võtta.

Laupäeval olime poistega iga-aastasel Türi jalgpalliturniiril. Kuigi olime suhteliselt noore võistkonnaga, siis suutsime kohe alguses Amblat võita. Hilisema võitja Vändraga tegime 2-2 viigi ning Türi II-le vandusime napilt alla. Kahjuks jäime sellega alagrupis kolmandaks ning pidime võitlema 5-6. koha pärast. Põnev mäng ühe Türi satsiga, kus oli ka meistriliiga mehi sees, lõppes 2-2 viigiga, mille penaltidega lõpuks võitsime. Enda saldosse jäi üks värav ja kaks väravasöötu. Pilte SIIT. Sel nädalal läheme vaatame kuidas sünnivallas Toris selle jalgpalliga on. Seal asju korraldamas vend Ahto. Hoidke pöialt.

Pühapäeval oli suur au olla kutsutud Esna mõisa konsterdile, kus Siiri Sisask esitas oma uuemaid lugusid ning mille tulu läks Saagu Valguse tegevuseks. Oli väga mõnus atmosfäär, lood läksid hinge ja kõik oli kena. Kui nüüd väike virin teha, siis ainult selle üle, et üks väga prominentne isik ei osanud hästi käituda ja lobises selja taga riidedisainist ja reisimisest. Tore oli see, et alguses toodi esile ka meie Järva-Jaani keskus ja meie tublid naised. Muide täna ehk neljapäev on viimane päev kui saab hääletada Järvamaa Aasta Tegu,  kus Järvamaa Saagu Valguse Keskus ka nominetide seas. Pange oma hääled teele, sest tegemist on tõesti tänuväärse ettevõtmisega.

Esmaspäev oli töises mõttes suhteliselt rahulik. Koosolekuid polnud. Jalkatrenne annan ka endiselt ning koos Viktor Metsa lasteaia laste trenniga käis palli taga ajamas koguni 39 noort. Pole üldse paha ju.

Teisipäev algas Paides JOL-i strateegia seminariga. Arutati kas tegemist peaks olema rohkem organisatsiooni strateegia või väljapoole suunatud strateegiaga. Ilmselt on mõlemad vajalikud suunad ning natuke sisendit sai antud. Ise tuletasin meelde, et meil ju maakonna strateegia on olemas, mille täitmise poole peaks ka JOL pürgima. Järgmine koosolek juba veebruari alguses.

Kell 12 aga oli maavalitsuse III korruse saal tihedalt rahvast täis. Teemaks oli kuidas maakonnas jagada 7,1 miljonit eurot. Järva Teatajas ilmus selle kohta ka uudis. Järva-Jaanil on nimekirjas Järva-Jaani muuseumide arendus, mille kohaselt peaks kutsekooli I ühiselamust saama turismikeskus koos väga mitmesuguste võimalustega. Kuna meil on juba olemasolevad turismiobjektid olemas, mis tuleb tervikuks ühendada, siis on sellel potentsiaali kõvasti ja ise olen ka selle tulihingeline pooldaja. See tooks kasu tervele Järva-Jaanile ja kogu piirkonnale. Saab vägev olema.

Eile oli ka vallavalitsuse istung, kus oli nii tavapäraseid teemasi kui ka volikogu eelnõusid. Neist olulisim ilmselt on eelarve esimesele lugemisele saatmine. Kuna väga palju muudatusettepanekuid ei tulnud, siis väga keeruliselt see seekord ei läinud.

Täna käisime pearaamatupidaja Kajaga Tartus, kus teemaks oli haridus ja selle rahastamine. Kahjuks midagi väga uut teada ei saanud, peale selle, et investeeringuraha on võimalik kasutada ka tugispetsialistide palkadeks. Kui me nüüd saime ikka õigesti aru. Raha jagatakse õpilaste arvu järgi ja ongi sisse kodeeritud, et väiksed gümnaasiumid peavad peale maksma. Isegi kui neil pole reaalset alternatiivi. Näiteks meie puhul on sel aastal pealemakstav summa ca 30 tuhat eurot, kuid kui need lapsed käiks ka mujal koolides, siis peaksime ikka sama suurusjärgu peale maksma. Kui nad muidugi ei lähe riigigümnaaisiumisse, kus õpilase "pearaha" ei pea maksma. Paide riigigümnaasiumi tulek läheb aga järjest kaugemale. Seniks pingutame edasi.

Õhtul tegime järjekordse Järvamaa kossulahingu. Siin peab tunnistama, et Koerukad olid meist peajagu üle. Nii füüsiliselt kui tulemuse poolest. Meie 38-le väärtuslikule ja ilusale punktile vastasid nemad kiirete, kobade ja rassaki-rassaki punktidega. Neid kogunes Koerul mängu lõpuks 120. Väike arooniarubriik oli see.

Homme pidavat Helir-Valdor Seeder minema päevakeskusesse inimestega vestlema kell 12. Lähen ilmselt uurin ka. Pealelõunal aga tuleb taas seista selle eest, et Järva-Jaani saaks maailmakaardile. Eks siis varsti näete kuda.
Õhtul lähen Paidesse Kuma raadiosse isikusaate lindistust tegema, mida on võimalik kuulda 31. jaanuaril. Paide kandi rahvas saab ka ehk siis rohkem aimu kellega tegu.

Reedel esialgu suuri asju kirjas pole, kuid ilmselt midagi tekib ikka sinna.

Laupäeval juba mainitud Tori turna ning pühapäeval Jüride-Maride peo peaproov. Tihe on, aga samas oleks kummaline kui see seda poleks.

Kõike hääd, positiivsust ning teadke, et kuskil pidid juba sinililled tärkama. Kevad on lähedal.

PS. Lugege tänast Järva Teatajat ka. Avaldasin arvamust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar