reede, 15. mai 2015

Aeg maha

Lugeda luuleliselt
Lõpuks ometi on oodatud kevad käes. Viimasedki lumeriismed varjulistes kohtades on soojade tuulepuhangute ees taandunud ning voolanud sügiseni peitu. Puudele kasvanud helerohelised hiirekõrvad on juba nii suured, et hiirtest on lugu juba kaugel. Aasad on täis õitsvaid nurmenukke või kes soovib, ka kanavarbaid või kikaspükse. Päikesekiired paitavad loodust üha pikemalt ja pikemalt ning maa on talle tänulik. Õhk on õitelõhnadest tulvil ning iga minut toob uue punga, mis puhkeb ja meid rõõmustab. Ka loomad ning linnud on elavnenud ning kepsutavaid kitsi ja jäneseid näeb tihedamini kui muidu. On ilus aeg.
Luulelise osa lõpp.

Nuh, proovisin ka heade kolleegide stiilis sissekannet alustada, aga vist ei tulnud nii hästi välja. Pean ikka oma liistude juurde jääma.

Aga jah, eelmine sissekanne jääb juba eelmise nädala algusesses ja kõige päramine aeg on see viga parandada. Kas tõesti on nii kiire aeg, et pole aega arugi anda. Eks ta nii vist on jah, et talvel pimedaga on seda aega nagu rohkem. Nüüd kui valget on pikalt, siis ei raatsi kuidagi toas olla ja kui tuppa jõuad, siis jäks otsas.

Eelmise nädala koosolekud ja sündmused sujusid kenasti. Väga suurt ja põrutavat pole, kuid väikseid ja olulisi küll.
Näiteks neljapäeval andsime Järva-Jaani Koeru Puhkpilliorkestrile üle susafoni, mille soetamisse panustas üle 10 erineva eraisiku ja ühenduse. Esialgu hakkab pilli näppima Tuve, kes peab natuke küll ümber õppima, aga meil ju ongi elukestev õpe moes. Igaljuhul veelkord palju õnne ja tänud Hermannile, kes asja eest vedas.
Eelmisel reedel külastasime Raplamaad ja sealt ka paar mõtet. Meil tihti kasutatakse väljendit "Noored maale tagas". Õigem oleks tegelt "Noored maale EDASI". Ja nii ongi, siia tuleks on igaljuhul edasiminek. Kel ka see mõte on, siis andke teada, otsime võimalusi. Ka eelmisel nädalal taas võeti ühendust ning nuputame variante.
Külastasime Raplas toimetavat katelde tööstust ning Järvakandit, kus ka elu käib täie hooga. Järvakandi klaasimuuseumis sain esmakordselt klaasi puhuda, kahjuks Karinul Antsu juures ei jõudnudki seda teha. Panin Triinu jäädvustuse siia kõrvale ka. Sain teha poliitikute meelistegevust, keerutada ja mulli puhuda. Tuli välja küll :)
Raplal on see eelis, et väga selgelt on nad juba Tallinna tagamaa. Kiire rongiühendus tagab neile ka töökohtade kättesaadavuse ja seetõttu on neil ka rahvastiku vähenemine aeglasem kui meil.

Emadepäeva kontsert kultuurimajas oli taas kena. Lauldi, loeti luuletusi, mängiti pilli, tantsiti, nagu õigele emadepäevale kohane. Ise tegin ka ühe tantsu ning mängisin tausta Gretele. Kuna Artur ja Kersti esinesid ka, siis vist üks vähestest peredest, kes 100% laval käis. Kultuur on hea.

Laupäeval pidime jalkameeskonnaga võõrsil kõige napimalt 2-3 alla vanduma liigi liidrile Maardu Starbunckerile. Kui enne meie mängu oli neil nelja mänguga väravate vahe 25-3, siis meie 2-3 on ses valguses hea, kuid viik oleks ikka magus olnud. Sel nädalal kohtume Kasekoplis Kiviõliga. Fänn Meriliis tegi kena kuulutuse ka, Tulge kohale ja toetage isuga meid.

Pühapäeval toimunud esimese maikuu discgolfi nädalamängu võitsid Anti Orgla ja Eveli Meibaum. Kokku osales 26 meest ja 8 naist. Päris hea. Ise jagasin 4-5. kohta.

See nädal algas kiire koosoleku ja Tartus käiguga. Käisin noorpalluritega tervisekontrollis, mis on kohustuslik. Kõik normis ja võivad mängida meistrivõistlustel küll.
Teisipäeval oli suhteliselt majasisene päev.
Kolmapäev algas JOL-i juhatusega, kus väga pikalt seekord ei läinud ja suuri otsuseid vastu ei võetud. Kaalusime sealhulgas ka Järvamaa elutööpreemia kandidaate ning tegime
otsuse, kuid sellest juba meedias järgmisel nädalal.

Peale JOL-i läksin Kesk-Eesti Noorsootöö Keskusesse, kus toimus uue ühingu asutamine. Uudis sellest SIIN.  Usun, et see annab taas rohkem meile võimalusi maakonna noorsootööd arendada. Vägev värk igaljuhul.

Eile hommikupoole timmisin erinevatest materjalidest kokku Järvamaa Aastaraamatu materjali ning vabandust maavalitsuse ees, et mõned päevad hiljaks jäime.

Lisaks toimusid haridus- ja kultuurikomisjoni ning eelarve- ja majanduskomisjoni koosolekud, kus olid teemadeks valla arengukava ning huviringide töö korraldus. Arengukava läheb maikuu volikogust avalikule väljapanekule, kuhu siis on võimalik kõigil ettepanekuid teha.

Täna oli vaja kiirelt Türile minna, et saaks arvutipargi taas töösse ning põikasin korra läbi ka Türi lillelaadalt. Sain uuel maaeluministril ka kätt suruda ja puha. Müüjaid oli ikka kõvasti, kuid rahvast veel nii palju polnud. Ilmselt homme seal hullumaja. Ostsin kaks suitsujuustu palmikut :)

Homme hommikul teeme Kasekas teise värava talgud, et pühapäeval ei peaks võrke lappima ning pühapäeval siis tants+jalka+discgolf kombo.

Uued nädala peateemaks võib nimetada kihelkonna päevade alguse ja üldine kuulutus siin kõrval. Lisaks hakkab ürituste kohta ka eraldi kuulutused tulema. Nii on juba väljas Liikumisrühmade peo ja kooli kokkutuleku kuulutused. Osalege julgelt igal pool.

Esmaspäeval väike nõupidamine Piirkondliku konkurentsivõime projekti osas. Teisipäeval on mind kutsutud koolinoorte kergejõustiku meistrivõistlustele auhindu üle andma. Lisaks on õhtul meil spordientusiastide koosolek kell 18.00, et arutada Järvamaa ja Eestimaa mängudest osavõttu. Kes tunneb, et tahaks ka õla alla panna, siis tulge julgelt.

Kolmapäeval toimub vallavalitsuse istung ning neljapäeval on vaja teha teine ehk viimane tervisekontrolli trett.
Reedel toimuvad Vargamäel kultuurihiie talgud ning puude istutamine. Õhtul on küll liikumispeo peaproov, kuid sel korral pean viilima, sest kodukool Pärnu kolledž ootab külla.
Laupäeval, siis kõik Tuhkatriinu Ballile, mille kuulutus siinsamas. Pühapäev ka sporti ja kultuuri täis. Aga sellest juba järgmisel nädalal.
Eile oli ka üks kurb sündmus. Nimelt lahkus meie seast üks keskväljaku põhinägusid ehk Mihkel. Kahju. Oli hea südamega mees ja alati lahke. Kaastunne tema sõpradele. Selline see elu on, paraku. Alguste ja lõppude riburada.

Kaunist kevade jätku

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar