teisipäev, 25. august 2015

Äratuuuus

Niisiis. Alustame. Puhkus läbi nagu lipsti ja taas on aeg asuda aru andma ja mõtteid puistama.

Mõne sõnaga puhkusest ka ehk. Meil käis külas Tahkuranna valla esindus ja rääkisin neile meie vallast. Mul sellisteks puhkudeks tehtud väike slaidshow ka ja tunnike läks kiirelt. Lisaks käisid nad muidugi Tuve-tuuril, mis on parem kui ükspuha mis suvetuur :) Külaskäigu vahva püänt oli see, et sealne volikogu esimees on mulle sugulane, mille sain kogemata kohapeal teada.
Edasi sai osaletud KOV-juhtide mitmevõistluses Tabiveres, kus ka sel korral tuli üldkokkuvõttes ainult Jaanus Järveojale alla vanduda. Samas noorte meeste esikoht on ka ikka päris magus. Kuigi ühtegi alavõitu ei tulnud oli stabiilsus see, mis tõi edu. Esimes korda sai proovida ka BMX rattakrossi. Oli vägev ja tänud korraldajatele. Järgmise mängu talvel Lõuna-Eestis.

Sel aastal toimus Eesti Maapäev Säreveres ja selle raames käidi ka erinevaid Järvamaa valdu külastamas ning taas oli hea meel valda tutvustada. Sel korral Harju ja Viljandimaa delegatsioonidele. Lisaks sai piduõhtul Jüride-Maridega tantsu tehtud ning plaksutati küll. See suvi on meie tantsutrupil üldse tihe olnud. Võhma linna päevad, millest olen rääkinud, Maapäev ning eelmisel nädalavahetusel Koigis suvelõpu pidu ning eile käisime Anija Pärtlipäeva laadal esinemas. Päris äge laat oli ja üritus ka vinge. Tervitused siinkohal Jannele ja tänud kutsumast.


Jalgpallirindel meil hästi pole läinud. Kuigi Rakverelt saime revanši, siis paraku on meil edaspidi olnud nii ebaõnne kui ka vigastuste tõttu komplekteerimisprobleeme. Karikamängus kaotasime omaväravast Navi Vutiseltsile. Koerus saime 10kesi mängides 1-4 pähe ning kodumäng JK Looga, kus me olime selgelt domineerivam, lõppes 2-3 kaotusega. Narvas käigust parem ei räägigi. Aga sel nädalal on uus mängupäev ja kõik fännid on pühapäeval kell 18.00 oodatud Kasekasse, et teha säru Maardu FC Starbunker II-le. Selline kummaline aeg on sel korral tingitud sellest, et samal ajal toimuvad Võllastel Eesti Meistrivõistlused discgolfi paarismängus ja see lõpeb alles ca 14.00 ära. Kõik, kes tahavad teada, et mida discgolf endast kujutab, on teretulnud vaatama ja ka meie omad mängijad on võistlustules. Tulge kaasa elama.

Kes tahavad ise liigutada, siis neile on sobilik soovitada osa võtta Järva-Jaani 2. rattarallist. Üle jõu ei tohiks kellelegi olla, vähemalt neil, kellel ratas juba olemas. Nii et kõik liigutama.

Puhkuse raames sai tehtud peaaegu ring ka Eestile peale ja ka külastatud Muhu saart ja seda talu, kus paar suve tagasi Suvitajaid tegime. Pererahvas on endiselt rõõmus ja lahke ning mõnus oli sinna minna. Tervitused Vanatoale. Lisaks sai uusi tutvusi ka Muhu valla tegijate hulgast.

Hea meel on  ka selle üle, et Hooandjas sai Rulapargi projekt soovitud summa täis ning 10. septembriks peaks park püsti olema. Pargi suurema avamise oleme planeerinud 26. septembriks, mil ongi õige valla sünnipäeva päev. Kohale peaks tulema ka Eesti tipud, et näidata mis pargis teha võimalik on. Kokku oli toetajaid 90 ning lisaks veel hulk ettevõtjaid, kellele kõikidele suured kummardused.

Tööle naasin tegelikult juba eelmisel nädalal, kuid see oli hakitud vaba päevaga ja ei hakanud sealt miskit välja aretama.
Käisin notaris, et müüa üks kinnisvaraobjekt, mis enampakkumisel kaubaks läks.
Lisaks toimusid ammu välja kuulutatud valla arengukava avalikud koosolekud, kust osavõtt väga suur polnud. Jalgsemal toimunud koosolekul oli ikka natuke inimesi ka, kuid Karinul ja täna Järva-Jaanis toimunud koosolekutel oli inimesi pehmelt öeldes napilt. Ka ettepanekuid ei laekunud. Jääb loota, et plaan on nii hea, et midagi ei oskagi lisada.

Saime kokku ka Pärnu kolledži turismisuuna projektijuhiga ning on lootust, et sel sügisel teevad mõned tudengid oma koolitöö ka Järva-Jaani kaasuste põhjal. Kas siis erinevate turismitoodete või marsruutide osas.
Reedel toimus vallavalitsuse istung ja seal midagi ebatavalist polnud.

Selle nädala töönädal algas Mäos, kus hommikul rääkisime natuke Tervisekeskusest ja edasi juba pikemalt Järvamaa erinevatest tulevikustsenaariumitest. Erinevaid variante on, kuid milline nüüd see õige on, kes seda ütleks. Ühelt poolt justkui võiks olla rohkelt haritud inimesi, aga kas mingid uurimused mitte ei näita, et mida haritum rahvas, seda vähem lapsi ehk siis meie rahvastiku vähenemine on sellisel juhul paratamatu. Aga jah, minumeelest rahvas ja riik muud moodi ellu ei jää kui tuleb ikka maa lastega täita. Mitte pagulastega. Lisaks anda noortele võimalus maale jääda kui neil see soov on, praegu kahjuks võimalustega tuuga. Mõttekoht.

Homme on esimene tööpäev uuel koolidirektoril, kuid tegelikult on ta juba mitu nädalat koolil vaikselt silma peal hoidnud ja ennast teemadega kurssi viinud. Lisaks kandideeris ta edukalt ministeeriumi poolt välja kuulutatud alustava koolijuhi programmi. Jõudu-jaksu.

Neljapäeval on hommikul Järvamaa Arenduskeskuse Nõukogu koosolek ning seejärel sooviks minna iga-aastasele haridusaasta avaüritusele Paide kultuurikeskuses.

Reedel on Järva-Jaani kultuurimajas doonoripäev ning pealelõunal Järvamaa koostööüritus. Õhtul ehk jõuan ka Kinomuuseumisse, sest seal on tõeline põnevusfilm lahti rullumas. KING KONG isiklikult. Kuulutus SIIN.

Laupäev-pühapäev läheb mul EMV korraldamise tähe alla, aga jubedalt tahaks tegelt kell 16.00 minna lasteaeda. Nimelt tähistab seal lasteaed Jaanilill mõnusa piknikuga oma 20. sünnipäeva ning meenutatakse ka Nooruse aegu. Meeleolu teeb Marek Sadam ja üritus on kõigile tasuta. Oma söök-jook kaasa. Info SIIT.

Osadel teemadel, nagu seakatk, olen sõna võtnud facebookis ja siinkohal ei hakka üle kordama.

Nonii, esimese korra kohta küll. Katsun nüüd rütmi uuesti kätte saada ja peatse kuulmiseni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar