esmaspäev, 14. september 2015

Vihjed

Tervist taas.
Täna oli ikka vinge päev. Mõtlen seda, mis põllumehed ette võtsid. Loodan siiralt, et mingi tuluke läks kellelgi põlema ja meie põllumehed saavad hakata euroopa põllumeestega võrdväärselt konkureerima. Kuigi jah, praegune valitsus just ei võta ülemäära kedagi kuulda, eriti rahvast.

Kuna üle nädala on eelmisest kandest möödas, siis ikka natuke toimunust ka.
Eelmisel esmaspäeval oli Paides teine kokkusaamine haldusreformi osas. Mõtlen seda, mida Paide linn eest veab. Paika said töögrupid, kuid laua taga olijad kõik suurt innustust välja ei näidanud. Küsimusi on palju õhus, vastuseid vähe ning ka riigi seisukohad teadmata. Hetkel on kosta ainult see, et pannakse lihtsalt mingi lambist võetud number valdade miinimum rahvaarvuks vahemikus 3500-10000, kuid sisuliselt ei muutu midagi. Joonistame natuke piire ümber ja maaelu hakkab õitsema. Kui ma rääkisin koosolekul sellest, et meil on hulk noori, kes päriselt ka tahaks maale jääda, aga neil pole selleks võimalust, siis vaadati mind kui sõgedat. Sama seis Imaveres, ilmselt ka mujal. Ah ei hakka seda teemat uuesti ketrama, olen sellest ka varem kirjutanud. Midagi toredat ses osas pole rääkida.

Eelmisel nädalal oli Karinu infotund ning sain seal rääkida Karinu kergliiklusteeprojekti seisust. Nimelt on eskiisprojekt valmis, hetkel tehakse krundijaotuskava ning oktoobris läheb maamõõtmiseks, misjärel saab maad ära osta ning ka projekt muutub toetusekõlblikumaks. Ses osas igaljuhul asi edeneb.
Muide täna ilmus septembri Jaani Teataja ka ning seal päris palju olulist infot sees ning ka uute inimeste tutvustusi. Tasub see endale muretseda.

Kolmapäeval toimus JOL-i juhatus, kuid kahjuks sel korral otsustavate punktideni ei saanud jääda, sest E-Piima tulid külastama KIK-i juhid ning peeti maha nn sarikapidu. Nägime ka uut keevliiva katelt lähemalt. Kujutate ette katelt, mis ise kaalub juba 57 tonni. Võimas. Sain võimaluse ka minna uue katlamaja korstna otsa. Panen siia ühe väikse pildi, mille oma armsast koduvallast ja alevist tegin. Päris kõhe oli tegelt minna üles, sest turvasüsteem ja rullikud on sellised, et pead ennast redelist eemale suruma, muidu rullik ei jookse mööda siini. Kõrgust oli ca 35m. Uueks aastaks peaks valmis olema ning töökorda saama kevadeks. Hoiame pöialt.

Eelmise pühapäeva üks parimaid uudiseid oli ka see, et Rulapark sai valmis. Väike pilt siin kõrval. 26. septembril teeme avamise, enne seda on veel vaja täiendavaid töid teha muudes osades, kuid pargielemendid on paigas ning timmis. Kell 12.00 alustame avamise ja tänamisega, seejärel väike soojendus ja pargielementide tutvustus ning siis juba võistlus. Eelinfo kohaselt pidid ka soomlased kohale tulema. Pole paha. Siinkohal veel suur tänu kõikidele toetajatele.

Reedel külastas meid Pärnu kolledž. Lisaks sellele, et Järva-Jaani Gümnaasium alustab koostööd Tartu Ülikooli Pärnu kolledžiga (JT, sellest tasuks lugu teha), siis avatud ülikooli viimase kursuse tudengid lahendavad ka mõned kaasused Järva-Jaani turismiobjektide baasil. Saab huvitav olema. Lisaks võib juhtuda, et ka mõni lõputöö saab tulevikus siitkandist alguse. Igaljuhul tegin sissejuhatuse ära ning seejärel juba meie muuseumihaldjas ja muuseumipapa vedasid päeva lõpuni. Tagasiside oli väga positiivne.

Laupäeval oli Võllastel rahvusvahelise kategooria discgolfi võistlus Järva-Jaani Open, kust võttis osa üle 80 võistleja. Enne seda toimus reedel ka koolitus ning ka paarisvõistlus. Openit saatis taas ilus ilm ning lisaks olime rajale toonud mõned atraktsioonid, et ootamist teha vähe põnevamaks kui see niisama oleks olnud. Nimelt üks korv oli meeletult raske ja kõigil läks seal aega. Panime üles noolemängu ning lisaks joogid ning suupisted. Jäädi rahule. FB-s ka pilte päris palju võistlejatest. Tänud Avole. Ma ka ühe peale eksinud.
Tulemustest nii palju, et koguni kaks kohalikku mängijat jõudsid finaali ehk 8 parema hulka. Raido Vespere ja Oskar Köster. Seal aga olid sel korral külalised paremad. Noortest tegi südika partii Jan Seire, kes jäi vaid kahe viske kaugusele esikohast. Peagi algavad ilmselt sügisesed nädalamängud.

Eilne jalgpall Kasekas oli emotsiooniderohke, nagu lubatud sai. Kohtusime liigas teist kohta hoidva FC Forzaga, kus mängib ka liiga suurim väravakütt. Pikalt ei kirjuta, aga võitsime kodupubliku toel 3-0 ning kirjutasime väärt punktid tabelisse. Võimalusi oli rohkemgi, aga pole hullu. Järgmine mäng võõrsil Kaitseliiduga. Kokku üldse neli mängu jäänud ja loodame, et tõuseme 9-lt kohalt veel kõrgemale.

Homme külastab Järvamaad Jõgevamaa kultuurirahvas ja esimene peatuspaik ongi neil Järva-Jaani. Räägin neile natuke Järvamaa kultuurikorraldusest ning Tuve räägib kohalikku juttu juurde ning muidugi näitab ka.

Pealelõunal on vallavalitsuse istung, kus päevakord on sel korral päris pikk, sest volikogu ju ka tulemas.

Kolmapäeval arutame koolidirektoriga jooksvaid teemasid ning siinkohal on paslik jagada ühte töökuulutust. Nimelt on meil koolil ootamatult vaja infospetsialisti. Töökuulutus SIIN.

Neljapäeval toimub maakonna planeeringupäev Paides, kust kenasti osa võtame ning reedel võib ilmselt juhtuda, et lähen Aruküla avamise üritusele, sest ka meie lapsed ju käivad seal koolis, muusikakoolis.

Blogimise osas hiljuti üks kolleeg viitas minule, kuid raskelt läheb tal see kirjutamine. Karksi-Nuia vallavanema blogi SIIN. Innustasin ehk teda nüüd natuke :)

Vat nii see aeg lendabki.

Ilusat sügišt

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar