kolmapäev, 20. jaanuar 2016

Segased lood

Aeg lendab ikka näotult kiiresti ja katsume kuidagi sammu pidada.
Põhiline teema, mis sel aastal hakkab olema, on haldusreform ning ka viimasel nädalal on sellest palju juttu olnud.
Nii käisime eelmisel nädalal volikogu esimehe Meelisega Tamsalus maad kuulamas, et mis mõtted sealsetel vallajuhtidel ühinemisläbirääkimiste ettepanekuga olid ja selgitasime ka oma olukorda. Lõpptulemuseks oli see teadmine, et esialgu me üle maakonna piiri vaatama ei hakka, kuid teame, et seal oleme samuti oodatud.
Maavalitsuses toimus maavanema poolt kokku pandud Suur-Järva kontseptsiooni tutvustus ja arutelu, sest seda plaani kõik vallad ühise laua taga arutanud pole. Üldfoon omavalitsuste poolt oli aga ikkagi see, et sel korral minnakse maakonnas kolme valla variandiga edasi ja järgmise etapina võiks ühineda juba suhteliselt võrdsed kolm omavalitsust. Muidu oleks laua taga ikka väga erineva kaliibriga omavalitsused. Laua taga oldi ka seda meelt, et võtmetegijaks on Türi vald, kes seni pole Suur-Järva ideesse optimismiga suhtunud ja ka seal ütles välja, et eelsoodumus on negatiivne, kuigi piduriks ka ei ole, kui kõik teised nõus on. Aga kuna aeg surub peale, siis ilmselt on mõistlik ka meil edasi minna reaalsema plaaniga, milleks on hetkel maavalla teke. Seda meelt olid ka meie volikogu liikmed, kes täna õhtul vabas vormis teemat arutasid.  Haldusreformi teema kirjutas ilusti lahti Väätsa vallavanem oma blogis. Loe SIIT.

Teisipäeval oli taaskord ka Järva Kilb, kuid sel korral me polnud justkui soone peal. Palju loogilisi vastuseid jäi lauda ning tasuks oli alla keskmise koht. Ehk läheb järgmine kord paremini. Või noh, minul ja Mardil ei saa minna, sest järgmine etapp toimub Järva-Jaanis ja ise koostame ka küsimused. Loodame võistkonna teise poole peale siis.

Eelmisel kolmapäeval istusime Teedu ja Raigoga maas ning arutasime natuke spordi asja. Teemadeks oli nii Järva mängudest osavõtt, spordivõistlused kui suusarajad. 13. veebruaril on igaljuhul taas plaanis valda edukalt esindada ja tiitlit kaitsta väikeste valdade arvestuses. Samuti peaks Võllastel suusarajad kenasti sees olema.

Neljapäeval-reedel olin omavalitsusjuhtide arenguseminaril ning sain natuke targemaks protsessijuhtimises. Kuna tegemist oli ka loomingulise keskkonnaga, siis sai Taukari loole "Segased lood" juurde poogitud uus dimensioon, mis kirjeldabki segast lugu riigivalitsuse ja omavalitsuse vahel. Üks on ida, teine lääs, lahingul lõppu pole, sa põgened kiirelt, kus valed on ausad, üks kadund hing igatseb jne. Kuulangi nüüd taustaks SEDA. Päris tabav minu meelest.

Laupäeval tegime jalkameestega ajalugu, kui panime esmakordselt kinni Türi jalgpalliturniiri. 11 korda oleme käinud ja nüüd siis lõpuks. Sats ja fiiling oli hea ning kiire tempoga suutsime vastastel seljad prügiseks teha. Väravakunniks oli meil kolme väravaga Kaspar Klaus ja turniiri parimaks valiti Ervin Kõll. Ise olin sel korral väravas, kuid saalis on väravahil ka suur roll rünnakutel ning nii sain ise ka kaks väravat kirja. Eriti magus oli muidugi võiduvärav finaalis võõrustajate vastu. Uudis ka jalkaliidu kodukal. 
Samal ajal oli Paides eakate pidu, kus meie tantsurühm Ei me ette tea lustis, kahjuks sel korral ise ei jõudnud sinna.

Pühapäeval aitasin disgolfi nädalamängu käima lükata, kuid sel korral osalema ei jäänud. Samal ajal oli järve ääres selline rahvas, mida ma pole seal kunagi näinud. Jääraja võistlus oli kohale meelitanud nii palju osalejaid ja pealtvaatajaid, et ohohohoo. Äge. Ise ma mingi rallifänn pole, aga kade ka pole ning tore, et rallisõpradele selline pidupäev korraldati. Kiitus Bionic Transport Racingule ning Priidule eesotsas.

Laupäevase Järva Teataja esilehelt võis mulje jääda, et Järva-Jaani vald on seoses Hosteli pidamisega süüdi selles, et Vao külalistemaja müüki pannakse. Olin artikli pealkirja lugedes päris pahane ja mõtlesin, et mismõttes nagu ja kirjutasin ka JT digilehel kommentaari. Kui nägin, et Epp Säga oli oma FB lehel samuti hämmeldunud sellisest tõlgendusest, siis sain aru, et Järva Teataja üritab intriigi tekitada sinna, kus seda tegelikult pole. Aga eks see on nende leib ja ei saa ju pahaks panna.

Eile oli üldiselt tavapärane tööpäev, kus pealelõunal sai natuke naabrimeest nõuga aidatud ning ka JAK-i nõukogu mahtus päevaplaani. Kuna see jooksis sisse meie enda eelarve- ja majanduskomisjoni koosolekule, siis sinna jõudsin alles lõpuosas. Teemaks oli vallavara müük ning selle aasta eelarve. Vallavara enampakkumisi saab teha 22. veebruarini ning eelarve suunatakse esimesele lugemisele.

Täna oli üldiselt majasisene päev. Väikse vihjena võib öelda, et aprillist võib Järva-Jaanit telekast nägema hakata tihedamini kui seda seni teinud oleme. Esialgu ütleme võib, sest kaamera pole veel käima läinud, aga jah, lootust on.
Täna oli ka Kodutütarde sünnipäevaüritus Koerus, kuhu ma kahjuks sel korral ei jõudnud. Palju õnne ning tegusat meelt edaspidiseks. Te olete väga tublid ning head.

Homme on vallavalitsuse istung ning esialgu suuri muid koosolekuid ees pole. Neljapäeval-reedel ka esialgu majaväliseid asju pole peale neljapäevaõhtuse Eesti Kultuurkapitali preemiaürituse, kuhu olen ilmselt kutsutud kui endine ekspertgrupi liige.

Nädalavahetusel on plaan puhata :)

Kõike kaunist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar