kolmapäev, 20. september 2017

Kino saab korralikult

Tervist taas. Valimisteni on jäänud alla kuu ning tõehetk läheneb iga päevaga. Kas pannakse see blogi ajalooriiulisse või mitte. Siin on rahval päris suur roll kaasa rääkida. Oleme oma valimisliiduga Järva valla heaks võtnud ette natuke teistmoodi valimiskampaania kui seda muidu tehtud on. Nimelt näitame, et suuremas Järva vallas ei sure maal elu välja ning ka kino jõuab maakohtadesse, kus seda ammu pole nähtud. Nii alustasimegi eile Albust, kus viimati sai kino näha 1995. aastal. Saalis oli pea 30 inimest ning filmid võeti aplausiga vastu. Lisaks ajasime juttu eluolulistel teemadel. Ühistransport, maale jäämise võimalused, munitsipaalkorterid, teenuste kättesaadavus jne. Tuli teemaks ka minu kandideerimine riigikokku ja rahva seast küsiti, et kui tõesti saan 2500 häält praegu valimistel, siis kas tõesti ma ei kandideeri riigikokku. Vastus oli lihtne, jah ei kandideeri. Kommentaariks ütlesin, et ise olin arvestanud ainult 1000 häälega :) Külaliste seas oli ka teiste kandideerivate nimekirjade esindajaid, kuid kõik oli kena ja rahulik ning ka kaasavõetud nänn jäi viisakalt jagamata. Oli tegus õhtu. Nii käime kõigi 7 valla suuremad asulad läbi ja kokku 10 kohtumist. Tulge osa saama. Kuulame ja võtame kuulda. Homme juba Imaveres.

Aga minnes nüüd ajas tagasi, siis üle-eelmise nädalavahetuse sisse mahtus kaks olulist spordisündmust, mis kõrvaltvaatajale olid suurepärased elamused, kuid isiklikult tulemustega rahule ei saa jääda. Discgolfi võistlusel, millest võttis osa pea sada võistlejat, õnnestus mul meeste arvestuses päris viimast kohta vältida, aga jah, õlavigastus ikka segab korralikult. Järva-Jaani omad said poodiumile küll. Triinu Hurt oli noortest naistest teine ning Eveli Meibaum kogenud naistest kolmas. Noortest võttis pronksi Sander Kitsing. Peagi algavad discgolfi noorte treeningud. Hoidke silmad lahti.
Pühapäeval toimunud ülioluline jalgpallithriller Koeru vastu sai saatusliku akordi 75. minutil kui kunagine Järva-Jaani mängija Kaarel Kivimägi karistuslöögi ristnurka saatis. 0-1 seisuga mäng lõppeski. Eelmisel nädalal toimus nädala sees JK Looga mäng ning sealt tulime 3-3 viigiga tagasi. Kolm vooru enne hooaja lõppu on seis 3-7. kohani seis ülipingeline ja kõik kohad on lahtised. Sel nädalal võõrustame Kasekas Amblat. Näis kui pehmeks plats on nende vihmadega muutunud, aga arvata võib, et ilusat palliveeretamist sealt ei tule. Publik on vägagi oodatud, sest tuleb korralik madin, see on kindel.

Eelmisel teisipäeval toimus Salutaguse külamajas juba traditsiooniks saanud kahe valla eakate pidu. Juba 8. korda said Koeru ja Järva-Jaani valla eakad kokku ning lahutasid üksteise meelt. Virve Kluusti eestvedamisel on see toimunud ja rahva soovidele vastu tulles toimub see ka järgmisel aastal. Meie poolt olid möllu tegemas Ei Me Ette Tea ning Päevakeskuse lauluring. Särtsu ja jaksu kõigile ka edaspidiseks, eriti meie juhendajatele Üllele ja Vaikele.

16. septembril, napilt enne sügist, toimusid Järvamaa 9. suvemängud. Järvamaa Spordiliidu juhatuse esimehena oli au need avada ning lisaks muidugi Järva-Jaani valla sportlaste eest sammuda ka avamisele. Kokku oli Järva-Jaani eest võistlustules 52 sportlast ning üldkokkuvõttes võib väga rahule jääda. Tulime Ambla järel väikestest valdadest teiseks ning eriti head meelt teeb see, et jalgratturid võtsid üldkokkuvõttes esikoha (esimesteks tulid meestest Braian Jullinen ja  naisveteranidest Pille Palumaa ja kolmandad kohad võtsid meestest Tarmo Jullinen ning meesveteranidet Teet Kallakmaa). Võimas.
Kergejõustikus tuli ka hulganisti medaleid ning enim tõi koju neid Deivi Teppan, kes sai ühe kulla ja kaks hõbedat. Veel tõid medaleid Ines Ilves, Tiina Idavain, Markus Susi, Jesper Männilaan, Aare Selge. Ja kõik ülejäänud olid ka väga tublid. (pildil pendelteate võistkond).
Kossumeeskond jäi napilt poolfinaalidest välja ning tuli 5. kohale. Samuti tulid viiendad kohad petanqis ning mälumängus. Võrkpallurid võitlesid  välja 7. koha.
Kõik tulemused on leitavad SIIT.
Arvestades, et 2 aastat tagasi saime Aravetel 64 punkti ja seekord 72, siis edasiminek on märgatav. Aitäh Deivile, kes sel korral kogu meeskonna regamise ja kergejõustiku satsi kokkuajamise koormat kandis.
Järgmised mängud juba kolme omavalitsuse  vahelised.
Ahjaa. Peaaegu oleks meelest läinud kõige valusam laks sel võistlusel. Nimelt toimus KOVjuhtide võistlus ka, milles ikka hästi on läinud. Sel korral oli tuletõrjevõistlus ja esimeses stardis kohe minu ja naabrimees Toomas Tammiku duell. Jäin alguses maha, seejärel voolikute ühendamisega võtsin järgi. Pritsi juures sain natuke ette ja finishisirgel voolikutega joostes olin saanud 3-4 m edu sisse, aga..... Siis see juhtus. Ei märganud voolikuid õiges kohas maha panna ja jooksin nendega finishisse. Tasuks lõpuks neljas koht. Toomas võitis lõpuks ka kokkuvõttes. Liigne agarus on ogarus, tarke ei torma, tasa ja targu jne.
Oli vägev päev. Aitäh Järva-Jaani spordisõbrad ja Järvamaa spordientusiastid.

Eile oli siis nagu alguses mainitud, esimene filmiõhtu. Läks kenasti.
Täna oli vallavalitsuse istung, kus üle kümne päevakorrapunkti. Seal nagu ikka sotstoetused, raieload, ehitusteemad ja eraldi teemadena tunnustamised, mis valla sünnipäevaga ikka kaasas käivad. See valla sünnipäev jääb viimaseks ning sel korral ka tunnustatavaid tavapärasest rohkem. Tublisid inimesi meil jagub ja jätkugu neil vaid indu seda tööd teha ja uusi eesmärke ületada. Kõik on oodatud valla sünnipäeva üritustele, mis tegelikult algavad juba sel laupäeval kinomuuseumi sünnipäevaga. Kindlasti on üks suur publikumagnet 30. septembri pidu, kus Anne Veski tuleb ja mürtsutab kultra lae minema. Ja no terve nädal on tegevust täis.

Järgmine nädal hakkab peale JAPi juhatuse ja üldkoosolekuga.
Teisipäeval toimub noortele esimene tõukeratta trenn, mis saab teoks tänu huvitegevuse toetuse rahadele. Lisaks on plaanis uute ringidena käivitada mainitud discgolfi ring, lumelaua ring Valgehobusemäel, JJ Street tantsuring 7.-12. klassi noortele (esialgu Paides), pilliring noortekas (kitarr ja djembed) ning korvpallitreeningud tüdrukutele. Plaanides võib vastavalt vajadusele ka muudatusi tulla.

Igaljuhul saab olema veelgi rohkem valikuid noortele ja ükski noor ei tohiks saada öelda, et maal ei ole midagi huvitavat teha. Sinnapoole me püüdleme vähemalt. Eraldi on plaanis teha 19. oktoorbil kultuurimajas huvitegevuse laat ja demopäev, kus kõik ringid saavad ennast tutvustada ning kutsuda uusi huvilisi endaga liituma.

Poliitika osas ei julge suurt sõna võtta enam, sest ühtegi fakti ma üle kontrollinud pole ja võibolla eksitan taas lugejaid kui tsiteerin ja avaldan arvamust näiteks Järva Teataja baasil ning siis pean aru andma nagu juhtus eelmise postituse kommentaariumis.

Loodan, et saite midagi uut teada ja kui said, siis pane FB-s üks laik, siis tean, et mingit tolku ikka on sellest ajast, mis siin kasutan.

Kõike hääd ja kohtumiseni kinos või mujal.

2 kommentaari:

  1. Ei tea kas õige koht reklaamida aga 1. oktoobril 12.00 saavad rattahuvilised rattahooaja lõpetuseks veidi raskemal rajal Võllaste karjääris rattakrossi võistlusel osaleda

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Järgmises sissekandes katsun kuulutust ka jagada.
      Seal vist nii kivine, et poriseks rada ei lähegi?

      Kustuta