teisipäev, 13. oktoober 2020

TIMMM kolme emmiga

Tervist taas

Esimesed kaks nädalat on läinud väga kiiresti või noh, kohe saab juba kolm nädalat täis. Mis siis okoobris toimunud on? Eelmises postituses juba juhatasin vaikselt sisse, mis töörindel juhtuma hakkab, aga väike tagasivaade ka ning siis ka edasivaade.

Tegelikult on see oktoobri algus olnud palju keerulisem kui ma elu sees arvata oleks osanud ja seda mitte üldse tööga seoses. Nimelt käisin enda ja venna peredega 1. oktoobril isa 70 juubelit tähistamas. Tegin võtmehoidja talle. Tegime nalja ja Saare huumorit ning kõik tundus nii korras. Kuid kaks päeva hiljem saime teada, et see kohtumine jäigi papsiga siinilmas viimaseks. Ta oli Selja kandi kõige kõvem töömees, mälumängumees, tantsumees, köiveokapten, seltskonnahing jne. Teda kutsuti päikesepoisiks ja mulle kõige rohkem läks hinge lause "Ta oli kodukoha kangelane". Minu jaoks on ta suur eeskuju ja iidol, kellelt õppida on väga palju. Ja pealkirjas välja toodud "Timmm kolme emmiga" on just tema väljend, mida ka ise olen kasutanud, väljendamaks kui asi on ikka väga hästi või korras. Aitäh paps, kõige eest!

Aga meie elu siin peab edasi minema.

Väike ülevaade siis töistest kohtumistest.

Karinu infotund oli tuntud headuses. Head tuttavad inimesed olid ootamas, kohvi soe ja pirukas maitsev. Juttu jätkus ning ilmselt järgmine teema, mis kohapeal tuleb ühiselt lahendada, on bussijaama seisukord. Piirkonnajuht Veiko võttis ka juba härjal sarvist ja tegeleb lahenduste leidmisega.

Ahula pansionaadi avamine sai samuti teoks ning see on ses mõttes huvitav projekt, et seda veab MTÜ ehk mittetulundusühing. Ca 200 tuhande euroga remonditi ca 400m2 ruume ning seal sees on ka lift kolme korruse vahel. Pani päris mõtlema kohe nende ehitushindade osas, kus räägitakse vähemalt 1000 eurot m2 kohta. Suur kiitus Marika Tuhermile selle projekti eestvedamise ja teostamise eest. 

Selle paari nädalaga olen käinud läbi kõik teeninduspunktid, kuid kõikide inimesteni veel jõudnud pole, kuid palju pole minna. Käisin ka majandusosakonna koosolekul, et ka selle valdkonnaga ennast kurssi viia ja teada saada, kus maal mingid projektid hetkel on. Nt Järva-Jaani Perearstikeskus on ehituslikult valmis ning nüüd ootab ees kolimine ja sisustamine. Veikoga ristisime maja esialgu "Tervisemajaks", mis kõige rohkem nagu kattub sisuga. Kuidas tundub nimi? Mitmed Covidi rahadega tehtavate projektide hanked on läbi viidud ja ootavad käima panemist. 

2.oktoobril olin ekspromt külaskäigul Aravete koolis, kus andsin ühe tunni 6-12.klassile Maili Antonsi kutsel. Pärast sain natuke ka majaga tutvuda ja vana hooneosaga, mis peagi remonti läheb. Sealt läksin Koeru, et salvestada esmaspäevaks õpetajate päeva tervitus. Seal aga sattusin kogemata Koeru Keskkooli endiste õpetajate kokkutulekule, kus ka enda õpetajat, Herbert Lasti, kohtasin. Tervitasin ja tänasin õpetajaid nende panuse eest ja rääkisime ka mõne sõna juttu. Tervitusvideo kõikidele kooli- ja lasteaiaõpetajatele on leitav SIIT. 

Laupäeva hommik algas kiire visiidiga Köisi-Müüsleri külaseltsi koosolekule, kus piirkonna juht Veiko ohjad üle võttis, sest ise kiirustasin Koeru. Kalju Lepiku mälestuskivi avamine oli võimas. Näha nii palju inimesi, kellele Kalju Lepiku luuletus on hinge läinud, see läks hinge. Nagu ma ka kõnes ütlesin, siis see mees oli kindlasti selline, kellega oleks tahtnud päriselt kohtuda ja kuulda tema mõtteid. Minul jäi veel kivi peal pilt tegemata, kuid sotsiaalmeedias nägi nii kultuuriministrit Tõnis Lukast seal istumas kui teisi Järvamaal tuntud inimesi. Sügav kummardus Koeru inimeste ja teiste heade inimeste ees, kes selle mõtte teoks tegid. ETV uudis avamise kohta SIIN

4. oktoober tähistab siis seda päeva, mil minu karjäär Paide Linnameeskonna kogukonnajuhina otsa sai. Kohtumine FCI Levadiaga oli tuline ja õnneks lõppes meie võiduga. Andsin poolajal ka Aet Süvarile
intervjuu ja rääkisin tehtud tööst. On olnud imelised kaks aastat ägedate inimestega. Aitäh Veiko Veskimäele ja Jaanus Pruulile usalduse eest ja lisaks kogu see kogukonnajuhtide kamp eesotsas Veiko Sooga on vinge. Lisaks muidugi vabatahtlikud ja fännid ja kõik teised toetajad ja sõbrad, kes selle ajaga tekkisid. Õnneks nad ei kao kuhugi ja ma ka ei kao kellegi jaoks ära. Paide suureks fänniks jään edasi ja kes iganes järgmine kogukonnajuht on, siis minu nõuga võib arvestada kui seda peaks vaja minema. Kes tunneb, et tahab seda ägedat ametit pidada, siis töökuulutus SIIN. Lisaks aitasin käima panna Paide kaasava eelarve projekti ehk Ristiku Puur. Paide rahvas, pange ka SIIN hääl teele.

Eelmisel nädalal osalesin riigiasutuste ümarlaual ja viisin ennast ühtsesse inforuumi meie maakonnas asuvate riiklike asutustega, alustades päästest kuni keskkonnainspektsioonini välja. Toimus ka Järva vallavolikogu istung, kus valiti volikogu esimees ja lisaks komisjonidele esimehed. Juba on mitmed komisjonid ka uue esimehe eestvedamise toimunud. Osalesin sotsiaalkomisjoni koosolekul, kus teemaks oli Aravete hooldekeskuse, perearsti ja apteegi tulevik ja hea meel oli näha tõsist arutelu. Üle pika aja olid osapooled korraga ka laua taga. Millega kõik nõus olid, oli see, et mis iganes kujul see hoone teenustega täidetakse, siis sellele ei peaks omavalitsus peale maksma. Samuti on apteek kolimas poe kõrvale, kus tal on rohkem kliente ja äritegemise võimalused paremad. Muus osas arutelud ja võimaluste ning lahenduste otsimised käivad. Minu eesmärk on leida Aravete piirkonnale tervikuna parim lahendus.

Teisipäeval käisime Öötla ja Vodja külade inimestega kohtumas. Rahvast jagus ja teemasid, mida arutada oli küll ja veel. Alustades pakendikonteineri asukohast kuni kiiruspiirangu märkideni. Kuulsin, et ka esimesed töövõidud olla seal piirkonnas olnud, mis puudutasid ristmiku nähtavust.

Olles kriisikomisjoni juht, siis olen juba ka kolm vastavat koosolekut läbi viinud, kuid õnneks väga suuri otsuseid pole tulnud veel teha. Ptuiptuiptui. Praegu vist üle õla sülitada väga õige tegu pole. Ühesõnaga põhirõhk on avalikel üritustel ja et seal järgitaks hügieeninõudeid.

Kolmapäeva toimus vallavalitsuse istung, millest ülevaated on ka valla kodulehel üleval. Neljapäeval sain kokku piirkonnapolitseinikega ning arutasime valla ja politsei jätkuvat koostööd.

Reedel toimus Paide Raekojas Järvamaa ettevõtjate tunnustamine. Järva vald oli väga esinduslikult esindatud ettevõtjate poolt ning ka mitmed auhinnad tulid meile. Kokkuvõte SIIN. Sain ka ise ühe auhinna üle anda- Parim Mikroettevõtja, mis tuli ka Järva valda. Rääkisin sündmuse käigus meie ettevõtjatega ning kindlasti soovin neid järjest külastada. Kokku on lepitud E-Piima ja Koneskoga, et lähiajal kohtumine aset leiab ning täna juba käisin Tikupoisi juhatuse liikmega kohtumas, et sealsete arengutega ennast kurssi viia. Ettevõtluse ja kogukondade arendamine, see mulle meeldib. Muud teemad muidugi ka. 

Nädalavahetusel osalesin oma kolmandal õppesessioonil. See e-õpe läbi veebikaamerate on natuke ikka kuiv, aga no mis teha, saame hakkama.

See nädal algas intervjuuga Järva valla lehele ning lisaks veel eelarve- ja majanduskomisjon ja JAPi üldkogu. Homme toimub elektrooniline Järvamaa Ühistranspordikeskuse üldkoosolek. Õhtul on Järva-Jaani Gümnaasiumi hoolekogu koosolek ning ka esimene etapp Järva Kilva mälumänguturniirist. Kell 19.00 on Aravete kultuurimajja oodatud kõik 4-liikmelised mälutrenni huvilised. Kuulsin juba ka uutest võistkondadest. Saab põnev olema. 

Kolmapäeval on tulemas regionaalne kriisikoosolek ning reedel kohtumine piirkonnajuhtidega. Hetkel veel kalendris rohkem koosolekuid kirjas pole, kuid kohtumised valla asutustega on järjest plaanis. 

Tegemisi jagub ja kui siin osadele tundub, et Järva vald on ikka väga suur, siis õnneks mul on efekt praegu vastupidine. Kuna ma tulen süsteemist, mis hõlmas tervet Järvamaad ja nüüd peab liikuma vaid ainult ühes kolmandikus sellest, siis jõuab ühe päeva sees vabalt nii Imaverre, Aravetele kui Järva-Jaani, nagu see täna oli. 

Kui kellelgi on mingeid mõtteid või häid tähelepanekuid, mis valda edasi viiks, siis andke julgelt teada.

Kõike hääd ja nagu Reet Linna ütleb, "Elame veel"

3 kommentaari:

  1. Tere ja Tere tulemast Spotlighti globaalsetesse finantsteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate hädasti rahalist tugevdamist? Kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotlightglobalservices@gmail.com | või saatke meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teil on 24 tunni jooksul oma kontol laen, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume igasuguseid laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pikaajalisi kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil saavutada mitmesuguseid eesmärke paljude laenutoodetega.

    Me teame, et seadusliku laenu saamine on alati olnud suur probleem Üksikisikutele, kellel on finantsprobleeme ja kes vajavad sellele lahendust, on paljudel inimestel kõrge huvi tõttu oma kohalikest pankadest või muudest finantsasutustest omakapitali laenu saamine nii keeruline intressimäär, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused.

    Enam pole ooteaegu ega pingelisi pangakülastusi. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu saada ja tehinguid sooritada igal ajal ja igal pool.

    Pakume 24-tunniseid maailmatasemel laenuteenuseid. Päringutele / küsimustele? - Saada meil | spotlightglobalservices@gmail.com | või saatke meile WhatsApp: +4915758108767 | & saada hetkega vastus

    Saate meid hõlpsasti meie veebisaidil kontrollida: https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe sularaha, kirjutage lihtsalt meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    VastaKustuta
  2. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või kirjutage mulle otse WhatsAppis: +447903159998 ja saate vastuse kohe.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil oma pikaajalisi ja lühiajalisi finantseesmärke parandada. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite laenu saamiseks meiega ühendust võtma;
    * Mugavus - laenu saate taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otserahastus - saate oma laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiitmise määr
    * Paindlik tagasimakse - saate võimaluse valida tagasimaksekuupäev kas iganädalase, kuu- või aastase kestusega 1–30 aastat.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärane juhendamine ja teadmised.
    * Varjatud tasud puuduvad

    Ärge kaotage võimalust rahapuuduse tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, me saame teid aidata laenuga, kuna oleme aidanud paljusid eraisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas kokku puutunud finantsraskustega

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil:
    E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Vahendajad / konsultandid / maaklerid on teretulnud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täielikus usalduses teeme koostööd kõigi asjaosaliste huvides.

    VastaKustuta
  3. Harrah's Resort Atlantic City - Mapyro
    Information and 거제 출장샵 Reviews 고양 출장샵 about Harrah's Resort Atlantic City in Atlantic City, 청주 출장마사지 including RealTime Gaming (RTG), online 시흥 출장안마 slots, video poker rooms and so much more. 경기도 출장마사지

    VastaKustuta