reede, 5. märts 2021

Peame vastu veel, ühiselt

Koroonaaeg, mis vahepeal juba andis justkui lootust, et hullem on möödas, on jätkumas ning seda hullemini kui varem. Väga pikalt sellel ei peatu, sest meedia on seda täis, kuid kutsun kõiki üles käituma vastutustundlikult. Kogunemisi vältima, maski kandma ning võimalusel vaktsineerima. Olles vabatahtlik päästja, olen ma nende seas, kellel juba esimene süst käes ning tunne on palju kindlam. Jah, olid ka väiksed  kõrvalnähud, kuid arvestades kindlustunnet tulevikus ning kasvõi seda, et lähikontaktsuse puhul ei pea peitu minema, siis see on tühi-tähi. Gripi ja puugivaktsiine ju teeme regulaarselt? Või ei? Liigume väljas rohkem ja kui ilm ei luba, siis ka spordisaalid on individuaaltrennideks avatud. Järva-Jaani võimlas näiteks on virtuaalne regamistabel tehtud selleks tarbeks. Võin kinnitada, et toimib. Selle nädalaga on meie nakatumiskordaja kenasti langenud ja nelja päevaga on kokku lisandunud 7 uut nakatunut. Jätkame samas vaimus palun ja nõks veel paremini.

Nüüd viskame paar pilku tagasi. Admiral Johan Pitka sünniaastapäeva puhul andsin Kaitseliit Järva malevale üle avalduse Kaitseliitu astumiseks. Isegi arstlikust komisjonist sain kenasti läbi. Järva-Jaani piirkonnast on üldiselt väga vähe mehi seal. Käes on aeg pead tõsta. Mehed, tulge Kaitseliitu. Nagu Pitka ütles- "Ausa tahtega Isamaa heaks!" Järva-Jaani kuulub Koeru üksikkompanii alla, niiet avaldused suunata vastsele kompaniipealikule Andres Arendile. Kui otse ei julge läheneda, siis võib minu kaudu seda teha küll. Loomulikult on oodatud Kaitseliitu ka naiskodukaitsjad ning peagi saavad ehk ka noorkotkad ja kodutütred uue hoo sisse. 

Eelmine nädal läks suuresti Eesti sünnipäeva tähistamise tähe all. Alustasin Vabariigi sünnipäevaga juba päikesetõusu ajal, kui koos hääde talisuplejatega hümni laulsime ning head-paremat mekutasime. Edasi jumalateenistused ning ausambaüritused Järva-Jaanis ja Järva-Madisel. Järva-Madisel anti üle ka aasta kodutütre ja naiskodukaitsja tiitlid. Veelkord palju õnne Grete Roosile ja Triin Rannule, olete teistele eeskujuks. Aitäh! Olen teie nägusid põhjalikult tundma õppinud ;)  Kuna pidulik aastapäevaaktus Albu rahvamajas jäi sel korral kahjuks ära, siis jõudsin minna ka välitingimustes toimunud Koeru üksikkompanii pealiku vahetusele. 

25. veebruaril toimus volikogu istung Ambla rahvamajas ning võime nüüd korralikult käised üles käärida, sest 2021. aasta eelarve sai vastu võetud. Suur unistus eelarve osas on see, et sel aastal saaks 2022. aasta eelarve vastu võetud juba detsembris. See eeldab kõva tööd, head kalkuleerimist ning peab ära unustama, et vahepeal on ka valimised ning tööd tegema sellele mõtlemata. Volikogu eel tervitas meid maja poolt Arlet Palmiste ning viskas õhku idee ja mulle see täitsa meeldib ja oleks vaja liha luudele kasvatada. Nimel pakkus välja, et sarnaselt Eestile, kus on kevadpealinn Türi, suvepealinn Pärnu jne, siis võiks sarnaselt olla ka Järva vallas, kus on 4 piirkonda koos piirkonnajuhtidega, erinevad aastaajad. Näiteks, et kevad oleks Järva-Jaani/Kareda- üritused Kevadrock, Naabriplika Laat, Järva-Jaani tänavafestival .... Suvi oleks Koeru- üritused nagu Väijärve veepidu, Koeru laat, Wildin Koeru.... Sügis oleks Imavere/Koigi- Koigi moosilaat, Piimandusmuuseumi kontserdid, Kesk-Eesti talulaat... Talv oleks muidugi Albu/Ambla- Valgehobusemägi, Aravete suusarada, Talvekart, Tammsaare matk... Kuidas tundub? Volikogu istungist saab lähemalt lugeda juba järgmisest vallalehest. Siin ei hakka pikemalt kirjutama. 

Nädal lõppes kriisikomisjoni koosolekuga, kus vaatasime üle riiklikud piirangud ja arutasime mida me ise saaksime ära veel teha. Otsustasime, et pakume riigile abi lähikontaktsete kaardistamisel, kuid kui selle jutuga esmaspäevasel Lääne regiooni kriisikomisjonis Terviseameti poole pöördusin, siis tuli välja, et seda pole võimalik teha. Isikuandmete kaitse ei luba ning sisuliselt on teavitamine nüüd nakatunu enda teha või siis saab heal juhul aidata asutuse juht, kes samuti saab umbisikulise info Terviseametilt (4.klassis käiv poiss on nakatunud ja koolis käis viimati teisipäeval). Eelmisel nädalal tegin Päästeametile eraldi pöördumise, et võetaks vastu otsus tantsupidude osas. Õnneks sel nädalal on Naiste tantsupeo osas võetud seisukoht ja lükatud aasta edasi. Samamoodi ka Järvamaa laulu- ja tantsupidu. See toimub 28.mail 2022 Koerus. Pealkiri on peol hea "Aeg - ajalt tuleb küsida". Ise nüüd mõelge kui pikka pausi lugedes teete. 

See nädal algas esmaspäevaga. See vist pole üllatus. Ja esmaspäevale kohaselt ka korraliku koosolekute jadaga. 8.30- Tiim-miiting 9.00- Järvamaa riigiasutuste ümarlaud 10.00- JAPi juhatus 12.00- Järva valla Aasta Tegu üleandmine 13.00- Sotsiaaltoetuste korra arutelu 15.00- Lääne Kriisikomisjon. Selliste päevade suur pluss on see, et ei saa arugi kui kiirelt päev möödub ja kui sealt reaalselt lõpuks ka tulemused tulevad, siis seda suurem on boonus. Siinkohal aga pilt meie valla 2020. aasta vingeimatest tegijatest, kelle tulemused on päriselt käega katsutavad ja kes ei käi lihtsalt koosolekult koosolekule :)  Kahjuks Ahula Pansionaadi loojat Marika Tuhermit pildile ei saanud püüda seekord. Loodan, et ka sel aastal on meil piisavalt tegusid ja nägusid. 

Teistel päevadel on olnud natuke vähem koosolekuid, kuid erinevaid koosolekuid on olnud nii Telia kui Tranpordiameti esindajatega. Lisaks vallavalitsuse istung ning hariduse tuleviku osas arutelud. 

Homme arutame Koeru piirkonna ruumilahendusi ning seejärel osalen noorte Kaasamisüritusel. Nädalavahetus esialgu töised kohustusi märkmikku pole toonud, kuid kes teab. Kes Järva valla teist raadiosaadet pole kuulnud, siis seda saab teha SIIT.  Meie tublid naised rääkisid juttu prügimajandusest ja ehitusest. Lisaks on vahepeal valmis saanud Aravete uued perearsti- ning raamatukoguruumid, peagi läheb kolimiseks. Järva-Jaanis on lõppjärgus vana kutsekooli ühika lammutamine ja kes sealt soovivad kivipuru täiteks kuhugi, siis võtke piirkonnajuht Veikoga ühendust. 

Esmaspäevaks soovin kõikidele naistele ilusat päeva ja kui mõelda, siis tegelikult peaks olema kõik päevad naiste omad, sest ilma naisteta ju neid päevi poleks meil kellelgi :) 

Lõppu aga teile ilusat vaatamist, mis valmis Vabariigile kingituseks, mille ilus osa Järvamaa on. Aitäh PAMTile, et selle nii ägedalt ära tegite. Ja kiitused muidugi ka meie Üllele, Andreasele, Tuvele ja Viktorile. Peatse kuulmiseni ja hoiame ikka lippu kõrgel!

4 kommentaari:

  1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  2. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või kirjutage mulle otse WhatsAppis: +447903159998 ja saate vastuse kohe.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõiki teie püüdlusi. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite laenu saamiseks meiega ühendust võtma;
    * Mugavus - laenu saate taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otserahastus - saate oma laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär - taskukohane intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiitmise määr
    * Paindlik tagasimakse - saate võimaluse valida tagasimaksekuupäev kas iganädalase, kuu- või aastase kestusega 1–30 aastat.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärane juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasud puuduvad

    Ärge kaotage võimalust rahaliste vahendite puudumise tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, me saame teid aidata laenuga, kuna oleme aidanud paljusid eraisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas kokku puutunud finantsraskustega

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus selle e-posti aadressi kaudu sunshinefinancialgroupinc@gmail.com või WhatsAppis aadressil +447903159998.

    Vahendajad / konsultandid / maaklerid on teretulnud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täielikus usalduses teeme koostööd kõigi asjaosaliste huvides.

    VastaKustuta
  3. I'm here to share an amazing life changing opportunity with you all. Jose trading platform is a registered and genuine investment platform which can earn you as much as 7,570 Euros in a week from an initial investment of just 700 Euros. I am living proof of this great investment opportunity. interested in investing and want to earn weekly? contact Jose via whats-app: +12012937434 or email: Josegonzales87958@gmail.com​ to get started...

    VastaKustuta
  4. Otsite võlgade konsolideerimise laenu, tagatiseta laene, ärilaenud, hüpoteeklaene, autolaenud, õppelaenud, isiklikke laene, riskikapitali jne! Olen eralaenuandja, annan ettevõtetele ja eraisikutele laene madala ja mõistliku intressimääraga 2%. Saada meil aadressile: christywalton355@gmail.com

    VastaKustuta