esmaspäev, 12. aprill 2010

Kevadekuulutajad saabunud

Pealkirjas ei ole mõeldud mitte kuldnokki, vaid ühtesid teisi. Neid, kes asfaldi soojenedes ajavad garaažidest välja oma kaherattalised sõbrad ehk "tsiklid" ja siis nendega sõitma hakkavad. Mõned kevadekuulutajad on toredad. Sõidavad vastavalt eeskirjadele ja naudivad suurtel maanteedel iseolemise vabadust. Teised on aga need, kes sõidavad asulas, sealhulgas õuealadel, suurte kiirustega, adumata, et iga puu, maja või parkiva auto tagant võib välja joosta väike laps, kes palli taga ajab või miskit muud. Sel nädalavahetusel sain ka ise ühe antud kategooria alla kuuluva isikuga rääkida ja oma seisukohti öelda. Loodan, et võtab seda kuulda ja levitab seda teadmist (et peale nende on veel inimesi) ka teiste omasuguste seas ning meie alev on natukenegi rahulikum. Siinkohal kutsun ka teisi inimesi oma arvamust avaldama selliselt käituvate inimeste suhtes, sest selge on see, et politsei ei jõua neid taga ajada, kuid ühiskondlik surve on isegi mõjuvam kui ühekordne rahatrahv. Ja see kehtib muidugi ka autojuhtide osas.
Reedel toimus meil asjalik kohtumine Sven Sesteriga, kus olid kohal ka J-Jaani ettevõtjad. Sai arutletud, et mida saaks riik teha, et ettevõtjatel lihtsam oleks ja muid laiemaid teemasid. Sai kokku lepitud, et valla ja ettevõtjate kohtumised hakkavad olema regulaarsed.
Maavanema ja Urmas Reinsaluga kohtumise põhilisteks teemadeks olid haridusreform ja haldusreform. Midagi uut ja põrutavat ei räägitud. Selge on aga see, et midagi riigi poolt surutult praegu tulemas pole. Eks näis, mis peale valimisi saama hakkab.
Kahe eelmise kohtumise vahepeal aga oli kohtumine kutsekooli omanikuga. Teemaks see, et selle aasta vilistlaste pidu on toimumas võimlas ning tantsimine toimub kutsekooli suures saalis. Arutasime selle koristamist ning lisaks on tegelikult kutsekooli ruumide näol olemas üks arenguperpektiiv. Nimelt on majas olemas elektriühendus, keskkütte lülitamise võimalus ning suured ruumid. Kui oleks 3-4 ettevõtet, tegusat inimest, kes tahaks seal miskit teha, siis see võimalus on täiesti olemas ja siis tekib nii öelda keskuse efekt, millest võidaksid kõik sealsed ettevõtted. Pange pead tööle ja huvi korral võtke minuga ühendust.
Pühapäeval toimus ka esimene liigamäng Paide kunstmurul. Vastaseks oli tugev JK Luunja, kellele tuli küll suurelt alla vanduda, 0-4, kuid mängupilt nii trööstitu ei olnud. Olid meil omad momendid ning viimast vastaste väravat poleks tohtinud kohtunik lugeda, sest äärekohtunik näitas suluseisu, kuid noh, mis teha.
See nädal algas meil vallamajas leinaseisakuga Poola riigimeeste mälestuseks. Täiesti uskumatu ikka ja ilmselt ei kujuta ette seda, mida poolakad tunnevad. Sügav kaastunne neile.
Täna hommikul jõudis siis üleujutus ka J-Jaani vallamajja. .
Mitte küll otseselt, kuid saime teate, et üks riigitee on poolemeetrise vee all ning käisime seda vaatamas. Päris uskumatu pilt oli, kui homme tööle jõuan, siis saan siia ehk ka lisada ühe vaate. Illevere tee on siis tee, mida võimalusel tuleks vältidaHomme hommikul on haridus- ja kultuurikomisjoni koosolek, kus tuleb terviseprofiil arutluse alla. Lisaks teen ettevalmistusi Järvamaa arenguleppesse täienduste tegemiseks.
Kolmapäeval on Koerus siis gümnaasiumi-teemaline kokkusaamine, kus siis peaks lõpuks selguma, et kuidas me siis siin piirkonnas edasi läheme või ei lähe.
Neljapäeva hommikul saame kokku allasutustega, et arutada esimese kvartali näitajaid ja plaanida ülejäänud aastat.
Muidu on heaks uudiseks see, et rahvas on võimla sauna üles leidnud ja pidavat isegi rahul olema, lisaks on mitmed võistlused ja üritused sel nädala ees, vaadake ikka meie infoportaalist nädalakava ja olge ikka positiivsed.
Midagi pidin nagu veel kirjutama, aga mitte ei tule meelde. Olgu. Kaunist nädalat.

Tuli meelde- neljapäeval toimub Urmas Virvese lauamängude ring pool tundi varem ehk 16.00. Eelmine kord oli huvilisi juba 10 ringi. Tublid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar