teisipäev, 15. juuni 2010

Hää tunne

Peale sellist nädalavahetust ei saakski muu tunne vist vallata, sest hariduselu aastapäeva tähistamise üritused läksid korda.
Kihelkonnakonverentsil sain juurde palju teadmisi ja ilmselt oleks veelgi saanud, kuid pidin juba ruttama kutsekooli kokkutulekule. Nähtud esitlused olid väga asjalikud ja loodetavasti saan neid varsti ka teile siin blogis näidata, kui esitlused minuni jõuavad. Kahjuks oli kohale tulnud suhteliselt vähe rahvast, aga ajagem see varase algusaja süüks.
Kutsekooli kokkutulekule tuli üle ootuste palju rahvast. Samas teades, et kooli on lõpetanud üle 18000 inimese, siis kohaletulnud paarsada inimest on ainult sõrmeotsatäis. Loodan, et seegi üritus saab traditsiooniks koos kihelkonnapäevadega. Igaljuhul oli palju tänulikke inimesi ja usun, et meenutusi ja äratundmisi oli tol õhtul küllaga.
Laupäeval hariduselu kontsert aktusel astusin üles nii sõnavõtu kui tantsimisega. Sõnavõtt oli mulle omaselt suhteliselt lühike, paberile ettevalmistamata, kuid loodetavasti arusaadava sõnumiga. Teiste mõtete seas panin inimesi mõtlema selle üle, et kui palju Järva-Jaani on andnud neile. Nii lapsepõlvemälestused, hariduse, sõbrad jne. Et võibolla on võimalik kuidagi seda ka natukenegi tagasi anda läbi heade mõtete ja tegude. Mõni mõte on juba minuni ka jõudnud.
Kontsert oli kena ja sisukas. Eriti meeldis kuidas 50 aastat tagasi lõpetanud lend sõna võttis. Sinnani on mul veel 40 aastat.
Õhtune pidu võimlas ja kutsekooli aulas oli vägev. Rahvast oli saal täis ja meeleolu jätkus hommikuni. Ei kujuta küll ette, et pidu oleks võimalik olnud kuskil mujal pidada. Alates tänasest on võimla põrand seetõttu remondis. Heh, tegelt ikka projekt oligi nii kavandatud.
Igaljuhul suured tänud kogu meeskonnale, kes nägid vaeva, et see nädalavahetus hästi läheks. Hää tunne...
Mis puudutab veel kooli ja vilistlasi, siis jäi mul ikka üks asi tegemata. Väike heategu, mida iga vilistlane soovi korral saaks teha on see, et toetaks koolile uue klaveri ostu. See kogumine on juba ammu käimas ja selle kohta saab infot siit.
Eilne päev algas varakult. Poole kümnest startisid sportlased nii Elvasse kui Koeru. Elvast said jalgpallurid kamaluga kogemusi ning Koerust tõid J-Jaani omad ära mitu medalit. Tulemused on spordiliidu kodukal. Endal õnnestus ära võita juhtide võistlus, kus oli vaja nii kiirust, täpsust kui puslekokkupanemiseoskust. Ants Leppoja tehtud pildil on peale minu veel teise koha saanud Koigi vallavanem ja kolmanda koha saanud Ambla vallavanem.
Vald tuli kokkuvõttes tublile neljandale kohale. Usun, et kahe aasta pärast toimuval talimängudel suudame veelgi paremini esineda.
Täna oli kohtumiste päev. Kõigepealt loomulikult kohtusime valla töötajate nõupidamisel ning andsime üksteisele ülevaate toimuvast.
Seejärel oli meeldiv kohtumine ühe potentsiaalse investoriga, kes sooviks päris mitut projetki meie vallas vedama hakata. Mis kõige huvitavam- J-Jaani valla valis ta välja just seetõttu, et meil on a-poliitiline juhtimine. Loodetavasti läheb mõni projekt ka käiku, kuid hea algus on minumeelest tehtud.
Peale lõunat saime kokku vallakodanikega, kelle suure mure üritame sel suvel lahendada. Mure on kestnud juba aastaid, kuid nüüd juba paistab valgus.
Siis tekitasin vahepeal endale adrenaliini ka natuke. Kui sügisel sai kõvasti kasse püütud, siis täna proovisin haiget rebast kätte saada, aga raip polegi nii haige kui tundus. Jooksis eest ära nagu noor sälg. Homme üritame kavalusega jätkata.
Seejärel toimus kohtumine naabervalla jalkaedenaja Ivar Naglaga, kellega arutasime meie piirkonna noorte jalgpallurite tuleviku üle. Leidsime ühise keele ning tegutseme noorte huvides edasi. Jalgpalliliiduga suhtleme ühiselt edasi, et ei tekiks siin sellist ärategemise momenti nagu hiljuti ühe muu asjaga juhtus.
Täna õhtul alustasime jalkapoistega jalgpallilaagri ehk treeningtsükliga, kus viis päeva teeme järjest trenni ning ühel päeval isegi kaks korda. Loodetavasti viib see meid võidusoonele. Täna toimunud treeningkohtumises JKK-ga suutsime ise lüüa küll 3 väravat, aga vastased suutsid poole rohkem, kuid täna sai ka väga palju erinevaid kombinatsioone kasutada, nii et väga see ei kurvasta.
Homne päev toob endaga kohtumise töölaagri teemadel ning lisaks arutame ka natuke selle aasta eelarve ja tuleva aasta palgakorralduse üle.
Kolmapäeval on hariduseteemaline seminar Paides ja ettevõtluseteemaline kohtumine Rakveres. Üritan mõlemast osa võtta.
Neljapäev on esialgu selline rahulik, kuid sinna on veel pikk maa ka.
Tänane sissekanne tuli seetõttu nii hilja, et käisime jalkasõpradega pubis vutti vaatamas. Toivo tegi spetsiaalselt pubi lahti ja homme on ka kõik sinna oodatud. Veerand kümnest on uksed avatud, et kell pool kümme hakata vaatama Brasiilia ja P-Korea mängu.
Jälle oli üks pikk ja tüütu lugemine, aga no mis teha. Sellised need sissekanded juba kord on.
Džambolaia

1 kommentaar:

  1. Rebase teemal jõudu aga teda olla pidevalt nähtud õhtuti olerexis kolamas ja ....

    VastaKustuta