esmaspäev, 3. jaanuar 2011

Hakkame aga jälle pihta

Kaunist ning mõnusat uut aastat ja kõikide eesmärkide täitumist uuel aastal hea rahvas. Euro on tulnud ja taskuid täidavad lugematud mündid. Et uude aastasse ausalt vastu minna, siis lõpetame kõigepealt vana aasta ilusasti ära. Kindlasti ootasite ka eelmisel neljapäeval mu sissekannet, noh võibolla mitte väga, aga siiski. Pean tõdema, et siis polnd selleks lihtsalt aega, kuid kõigest järgemööda.
Eelmisel teisipäeval sain päevakeskuses osa taas kvartali sünnipäevalaste peost, kus seekord oli esinema tulnud üks väga osav klaverimängija, kuid kahjuks mul nimi meelest. Igaljuhul pidu oli meeleolukas ja pidu oli aus.
Kolmapäeval olin abikaasaga kutsutud Paide raekotta, kus Paide linnapea meid vastu võttis ja esinesid Paide kohalikud tulevikutähed Deja Vu koosseisus ning lisaks veel Birgit ja Uku. Pilte vastuvõtult saab vaadata siit. Pärast jätkus pidu kultuurikeskuses, kuid paraku seal lõpuni ei saanud olla. Huvitav oleks ainult teada, et mille järgi vallajuhte sinna kutsuti, sest mitte kõik ei saanud kutseid sinna. Aga see selleks. Tore üritus oli igaljuhul.
Neljapäeval toimus meil volikogu istung, kus oli 21 päevakorra punkti, kuid kuna materjalidega oli eelnev tööd väga hea olnud ning sisuga piisavalt tuvutud ning ka ettekandmised ilmselt arusaadavad, siis üle paari tunni see ei kestnudki. Eelarve esimest lugemist veel ei lõpetanud, kuid üldiselt on hetkel numbrid koos. Meil ei tasu sellega samas ka kiirustada, sest riigi poolt tulevad numbrid selguvad tavaliselt alles veebruaris ning sellest lähtuvalt on ka omavalitsustel mõttekas alles siis eelarve vastu võtta.
Tähtsamad punktid puudutasid uuel aastal makstavaid toetusi. Need jäeti täpselt samaks nagu selgi aastal, ainult eurodes, aga praegusel raskel ajal on ka säilitamine väga hea minu meelest. Esitan need siiski uuesti kroonides: sünnitoetus on 4000, matusetoetus 1000, ranitsatoetus 500, munitsipaal-huvialakooli (muusikakooli) toetus 1200 krooni/kuu. Need summad on päris sellised keskmised või isegi üle, nii et hoolitakse küll.
Mis puudutab võimla hindu, mille kohta ka küsitluse siin läbi viisin, siis tegelikult on automaatne ümberarvutamine juba tehtud varem ehk eurohinnad juba kehtivad ning täpselt nagu peab. Aga arvestades meelsust, siis mugavuse taha seekord kiirustades peituma ei kipu ja tegelikult võime öelda, et Järva-Jaani vald on ka see asutus, kuhu uksele võiks panna sildi "Euro hinda ei tõsta".
Lisaks võeti vastu uus palgakorralduse juhend ning asutuste koosseisud. Midagi trastilist ei toimu. Küll aga on vallamajas väikesed muudatused toimunud. Nimelt on omal soovil lahkunud Vootele, kelle kohta me hetkel kohe täitma ei hakka vaid otsime esialgu teisi võimalusi ning teine muudatus on see, et maanõunikku meil enam pole. Meil on nüüd majandusnõunik, kelle ülesannete hulgas on ka kõik maaküsimused, kuid kelle ülesandeks saavad ka erinevate registrite täpsustamine, vallavaraga seonduv, planeeringud jne. Nii, et usun, et meie haldusvõimekus sellest on paranenud.
Inimesi puudutavatest otsustest sai otsustatud ka see, et maamaks jääb samale tasemele kui seni.
Lisaks oli veel hariduse ja keskkonna ja muid küsimusi, kuid selleks et nendega tutvuda, siis lugege valla lehte või külastage raamatukogusid.
Õhtu jätkus valla aastalõpupeoga. Siinkohal ei saa olla kuidagi kitsi kiidusõnadega, sest ütlen ise ja teised on ka öelnud, et sellist vägevat pidu pole juba ammu nähtud. Võime julgelt samamoodi öelda nagu Paide kultuurikesksu, et peol olid sajad inimesed. Siin väike vaade saali, kuid teadmiseks veel niipalju, et laval oli ka kaks suurt lauda, sest saali ei mahtunud lihtsalt füüsiliselt inimesed ära, nii oligi bändi ees ja taga rahvas. Päris huvitav ja mittesugugi häiriv. Lisaks sellele, et oli palju rahvast, oli kava ka viimase peal. Kui kool oma tsirkusega alustas, siis lõi see sellise koduse õhkkonna, mis võttis pinged maha ja andis märku, et tore pidu on tulemas, kuid siis. Siis tulid Dance Factory tantsijad. Võite ilmselt internetis surfata ja vaadata missusgust glamuuri ja showd nad pakuvad. Energiat oli igaljuhul saal täis ja nii mõnigi saalisviibija sai sellest kas läbi pilgu või füüsilise kontakti osa.
Muidugi oli vinge ka tantsubänd, millel vist oli nimeks Blingers.
Edasi jätkasid Estonia ooperiteatri esinejad eesotsas Järva-Jaanis 12 aastat elanud Urmas Põldmaga. Esinemine oli taas võimas ja väga pidulik ja üdini siiras. Pärast sain ka lava taga paar sõna vestelda ja tema poolt kõikidele, kes teda veel mäletavad, kuumad tervitused. Tore oli rahval kuulata meenutusi, kuidas aastal 86 teda sealsamas, kus ta just tol rääkimise momendil seisis, pioneeriks vastu võeti.
Aga. See polnud veel kõik tol õhtul. Tundub uskumatu, et sai veel vingemaks õhtu minna, kuid sai. Lavale astus Eesti Talent 2010. Lehepillimängija Erki-Andres, keda saatis seekord kitarrineiu Triin, astus lavale ning nad tegid seda taas. Esinesid nii, et kõigil jäi suu lahti. Väga imeline kuidas saab ikka nii teha. Ka nendega rääkisin paar sõna juttu hiljem ning proovisin ka ise, kuid odra orasest ma heli kätte ei saanud. Piuksu küll, aga heli mitte. Võib juhtuda, et Triinu näeme ühes teises koosseisus ka Kevadrockil. Kokkuvõtteks peost niipalju, et kohe kahju, et järgmine aasta ju ei saa kehvemini teha ja see latt mis seekord seatud sai on ikka väga kõrgel. Aitäh kultuurimaja. Antud juhul arvan, et pidu oli hinna ja kvaliteedi suhte osas ikka väga väga hea ja on mida meenutada.
Aastavahetus oli rahulik ning kodune, käisin paugutamist ka vaatamas õues, kuid mölluks ei läinud.
Kui aasta lõpeb, siis on ikka kokkuvõtete aeg. Valitakse ka Järvamaa aasta tegu. Sel aastal on kandidaatide seas ka Grossi poe avamine, mis on esimene maapiirkonda ehitatud pood üle pikkade aastate. Kui arvad ka, et võiks oma hääle anda ühe või teise teo eest, siis tee seda siin.
Siinkohal kutsun kõiki jätma selle postituse kommentaariumi arvamust, et mis võiks olla Järva-Jaani valla 2010 aasta tegu. Kas üritus, ehitus, ettevõtmine või keegi särav inimene oma tegudega. Andke märku.
Tulles tagasi nüüd sellesse aastasse on see alanud kiirelt. Hea meel on, et ka meie vallas on nüüd tehnika, mis lumevallidest jagu saab ning vajadusel on seda võimalik tellida J-Jaani Teenusest. Vallid, mida K700 enam ei lükka pole selle masina jaoks probleem. Usun, et kui mitte päris selle talvega, siis järgmise lumise talvega on see igaljuhul ennast ära tasunud. Lisaks on oluline nüanss siin see, et see on ka kriisisituatsioonides hädavajalik, sest kui ikka ei saa traktoriga enam abivajaja juurde, siis sellega saab lumest läbi.
Paluti edastada ka teade, et kuu lõpus on päevakeskuses toimumas põnev käsitöö kursus, kuid seal on vaja ette registreerida, nii et kiika kuulutust ja huvi korral võtta kontaktidega ühendust.
Vabu kohti on ka Gordoni perekooli koolitusel ning huvi korral võtta ühendust Maarika Mändlaga.
Peredele ja lastele ja kõikidele teistele muidugi ka annan teada, et sel laupäeval kell 12 toimub lumelinna ehitamine Kase tänava korvpalliplatsi kõrval. Hea tuju, tee ja labidas kaasa ning perega lustima. Ehk selleks ajaks on ka liuväli lõplikult valmis. Kahjuks ei saa viimast kihti vett sajuse ilmaga panna, sest jääb muidu kare, kuid lapsed siiski juba servas uisutavad ning kel aega võib alati minna ja jääd lumest puhastada, sest seda teulb lõpuks niikuinii teha.
Suusaradadega on praegu kahjuks jah tuuga, sest masinaga on kehvasti, kuid ehk ikka saab sel talvel meil rajad ka sisse.
Täna käisin sportlastele välja sellise võistluse mõtte ja juba on härjal sarvist haaratud, et 23-ndal jaanuaril toimub esmakordselt Järva-Jaani 4x4 meeskondlik mitmevõistlus, kus jalpalli, korvpalli, võrkpalli ning sangpommimeeskonnad võistlevad neil samadel neljal alal kõik kõigiga läbi ning selgitavad, kes siis ikkagi on kõige parem. Tegelt on tegemist ikka rahvaüritusega ning ootame võimlasse rohkelt pealtvaatajaid ning ka teile on kindlasti üllatusi. Pange kalendrisse kirja, sest teist sellist võistlust, kus ühel päeval neli meeskonda neljal alal mõõtu võtavad pole siinmail ja võibolla ka kaugemal nähtud.
Ei tea kas aitab juba ka? Selle aasta esimene sissekanne on ikka päris hea lugemine vist :)
Vara veel. Täna mälestasime ka meie oma vabadussamba juures vabadussõjas lahkunuid. Sügav tänu veel neile, kuid ilmselt seda sõnadesse pole võimalik panna.
Homme osalen kultuuripreemiate komisjoni koosolekul ning ka kultuurinõukojas. Kolmapäevane Karinu külastus on siis seekord kell 11.
Kellel kuused toas ootavad välja viskamist, siis sel korral toimub kuuskede ühispõletamine vallamaja taga ning algab see traditsiooniliselt kolmekuningapäeval ehk 6-ndal jaanuaril kell 17.00
Ahjaa, Järva-Jaani ja meedia. Eile oli Kristja Piirimäe ETV-s ning tema lugu saab vaadata siit ja täna omikul andsin Kuma raadiole hommikuintervjuu, aga seda ei leiagi praegu, äkki polegi.
Aga üldiselt siis jah oli tore aasta, kuigi vallaelanike arv vähenes 13 inimese võrra on seda vähem kui eelmistel aastatel ning selle aasta eesmärgiks võiks püstitada 0 jõudmise.
Ilusat alanud aastat veelkord ning loodan blogimisega ikka ja jälle teile infut koju tuua.

2 kommentaari:

  1. Tere,

    Kui Vootele ametit enam pole, kas siis suusarajad jäävadki ei kellegi mureks? Muidu ikka eelmisel suusahooajal sai Vootele poole pöördutud, kui oli probleem aga nüüd? Kas ei ole võimalik rentida suusaradade jaoks mingit töökorras vahendit? Kas koolilapsed saavad kuskil suusatunde teha? Äkki kellegil tuleb mõni hea idee, kuidas veel võimalik suusaradasid teha? Kole kulukaks on suusahuviliste elu siin muutunud:( Vaatan, et Kallegi suusatab jõle ohtlikult mööda sõiduteid.
    [http://sport.err.ee/lumeinfo.php?0&id=30] Vaadates suusaradade infot suudavad kõik lähi ümbruses mingitki rada sees hoida, väga kurb igaljuhul, et meie ei saa sellega hakkama :(
    Igaljuhul jääme ootama ja loodame, et ka meie saame oma rajad!

    Ilusat Uut Aastat Kõigile!
    Sirle

    VastaKustuta
  2. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta