neljapäev, 13. jaanuar 2011

Pealkiri

Aasta esimene kuu on juba poole peal ning aasta kogub tuure.
Teisipäeval toimus vallavalitsus, kus midagi erakordset väga polnud ning eks lehest ja raamatukogust saab ikka kõigest teada. Muide uus vallaleht on juba müügil, nii et Olerexist, Alli Lillepoest, Valgest poest, Volli poest ning raamatukogudest tasub küsida. Siinkohal teatan, et nüüdsest on oodatud artiklid "Vinguviiuli" rubriiki, kus saate oma muresid ja vingumisi tuua ka teistele nähtavaks. Teada on, et rahvale meeldib vahel ühe või teise asja suhtes vinguda. Nüüd on seda võimalik teha kohe avalikult. Tooge artikkel valda või saatke arendus@jjaani.ee aadressile ning rubriik hakkabki elama. Lisaks on oodatud muidugi kõik muud artiklid ja mõtted.
Järva Kilb osavõistlusel kõige paremini meie võistkonnal ei läinud. 11 võistkonna seas 7-ndaks, kuid jah seekord ei olnud kõige mugavamad küsimused. Järgmine etapp on Lehtses.
Eile oli meil Järvamaa Spordiliiduga väike nõupidamine JÕUD-i KOV juhtide talimängude korraldamise osas, mida tänu eelmise aasta võidule mina pean korraldama. Kui üldiselt vist ollakse ühe valla kesksed, siis mul on plaanis tutvustada ka teisi omavalitsusi. Staabiks saab Valgehobusemägi ning tegevused toimuvad lisaks veel Amblas, J-Jaanis ning Paides. Ehk tuleb tore võistlus.
Edasi oli JOL-i mammutkoosolek, kus punkte miljon ning ilmselt sellest ilmub ka kokkuvõte siia. Tänane hommik algas Kodanikuühiskonna arengukava aruteluga Paides, kus ma väga kaua kahjuks olla ei saanud, kuid loodetavasti annab see hoogu juurde kogukondlike ühenduste tekkimisele.
Seejärel saime kokku piirkondliku hariduskomisjoniga, kus arutasime edasisi tegevusi ning hoog on sees igaljuhul.
Peale lõunat käisin ettevõtetele ja asutustele kalendreid viimas ning küsisin ka käekäigu kohta. Ise otse küsides saab nii mõndagi huvitavat teada. Näiteks kuuldus vahepeal, et Valge pood pannakse mäneks ajaks kinni. Pood ise ei tea sellest midagi ja tegutseb edasi. Küll on klientide vähenemise tõttu sortiment vähenenud. Head kaupa ja ka soodsat seal jagub, nii et tasub sealt kindlasti läbi astuda ning avastada selle poe võlud.
Täna toimus ka sporditeemaline ümarlaud, kus arutasime J-Jaani valla spordi tuleviku üle. Sai paika spordikalender ja ka muudel teemadel sai mõtteid vahetatud. Plaan on osaleda valdade suvemängudel ning propageerida rohkem rahvast üritustest osa võtma ilma, et oleks eesmärk võistelda. Ikka osavõtt on tähtis. Hea meel on, et nii noorteklubi kui teised spordihuvilised on nõus mitmeid üritusi enda kanda võtma. Vald loomulikult on nõu ja jõuga abiks. Usun, et koos tehes saame päris huvitavaid üritusi teha.
Järgmiseks ürituseks on juba varasemalt tutvustatud üritus ning mille kuulutuse siinkohal välja toon.
Homme on Karedal kohtumine Triinu ning Järva Maleva inimestega, et arutada Pitka matkaga seonduvat. 13. veebruar märkige endale juba kalendrisse ära.
Homme õhtul toimub Türil noorsoo, spordi ja kultuuripreemiate kätte andmise tseremoonia, kus ka meie inimesed on esindatud. Ühes või teises rollis on lavale oodatud Ülle Vaas, Kuldar Kark, Kalle Puss ning Andreas Sapas. Rollid saame homme teada :)
Laupäeval osaleme jalkameeskonnaga Türi saalijalgpalliturniiril ning õhtul kell 17.00 toimub kultuurimajas Nabaratooriumi aastaalguse pidu, kus esinevad nii külalised kui ka meie kollektiivid. Tulge vaatama.
Lisaks annan teada, et kuna saunas käijaid oli võimlas suhteliselt vähe, siis nüüdsest on nii naiste kui meeste aeg laupäeval. Naistel algab saun kell 16.00 ning meestel 18.30.
Üldiselt on praegu nagu kõik kontrolli all, kuid peab alati valmis olema ning samas aktiivselt edasi tegutsema, sest nagu öeldakse- paigalseis on tagasiminek.
Ahjaa. Vanade piltide albumisse said mõned pildid juurde pandud ning endiselt on uued vanad pildid oodatud.
Head jaanuarit

9 kommentaari:

  1. Viisakas on panna murede rubriik. Kui inimestel on mured, siis see ei ole vingumine. Ametnikud selleks ongi, et nende poole saaks muredega pöörduda. Iga viisakas ametnik kuulab inimesed ära ja üritab vastavalt võimalustele aitada.

    VastaKustuta
  2. Aitäh kommentaari eest, kuid muredega inimesed saavadki alati valda pöörduda ning tema muredega tegeletakse kiiremini kui seda vallalehe ilmumissagedus võimaldaks. Hetkel vähemalt ei tea selliseid juhtumeid, kus seda tehtud poleks.
    Vinguviiuli rubriigi idee on tulnud rahva hulgast, kes on tüdinud sellest, et lihtsalt vingutakse vingumise pärast. Muidugi tore kui see rubriik jääks tühjaks ning eks seda peabki pool-tõsiselt võtma.

    VastaKustuta
  3. Võiks olla valla kodulehel rubriik arvamused, ettepanekud, mured jne.

    VastaKustuta
  4. Kus jookseb piir rahva ja vingujate vahel?

    VastaKustuta
  5. Arvamusi, ettepanekuid võib alati ka siin blogis esitada, sest siis need jõuavad kõige kiiremini kohale.
    Mis puudutab viimast küsimust, siis piiri polegi, sest osa rahvast pidavat vinguma ja osa siis kuulab seda. Mina otse pole väga vingumist kuulnud ja seetõttu ei saa kommenteerida. Võibolla seda polegi eriti ja siis tegelikult on ju kõik hea. Eks me kõik võiks ja peaks ise panustama sellesse, et siin hea oleks elada ja nurinat vähem oleks.
    Arto

    VastaKustuta
  6. Niipalju, kui on erinevaid inimesi on ka erinevaid arvamusi ja suhtumisi. Aga miks mitte " Suu puhtaks....." rubriik võiks ju tõesti olla või " Küsimused ja vastused"

    VastaKustuta
  7. vingumiseks tituleeritakse meil enamasti arvamusi, hinnanguid, ettepanekuid jmt., mis ei ühti tituleerija enda seisukohtadega või tunduvad talle kuidagi häirivad-ärritavad ehk siis ei ühti "üldise vooluga". sealt käibki ilmselt see vingumise piir. muidu meil on ju kõik väga-väga hästi ja kõik on nii tore, et anna olla eksole? kui inimesel tekib näiteks mingi mõte midagi sellist avaldada, siis normaalne inimene vaevalt midagi sellise pealkirjaga rubriiki avaldama hakkabki. pange vallamaja kõrvale siis juba mõne asjamehe topisnukk ka, saab kohe lõuga sõita. ;)

    VastaKustuta
  8. Me elame väikeses kogukonnas ja kõik tunnevad kõiki. Iga arvamus-ettepanek võib mõnda isikut ebasoodsalt puudutada.Ja siis on kõige "Rahulikum" moodus lihtsalt leppida ja harjuda probleemidega. Aga muidu on meil kõik väga-väga hästi.

    VastaKustuta
  9. Aga ikkagi võiks neid arvamusi ja ettepanekuid saata arendus@jjaani.ee v arto@jjaani.ee Kuigi meil on kõik väga väga, hästi,siis võttes kuulda ka vallarahva heasoovlike ja vähem heasoovlike arvamusi ja ettepanekuid,saab alati paremaks minna.

    VastaKustuta