teisipäev, 31. mai 2011

Kopp maas, raha tuleb

Reedel sai häälekalt kaasa elatud Tallinn-Tartu jalgratta GP-le ja ma ei tea kas nüüd näidati täna telkus või mitte, aga väike intervjuu sai ka antud Kanal2-le. Seejärel osalesin Paide Vabatahtlike projekti lõpetamisel, mis oli tõukeks edaspidisteks tegevusteks nagu Paide Wabalinn, vabtahtlike keskus jne. Kindlasti jätkub ka koostöö Järva-Jaani vallaga.
Seejärel osalesin lasteaia lõpupeol, mis oli ka väga vahva. Laste etendus nukitsamehest oli väga vahva. Soovin veelkord kõikidele lastele palju õnne ja tarkust ning lastevanematele kannatlikku meelt laste kasvatamisel.
Laupäeval vennaga kossumäng väga hullusti ei läinud, viimaseks ei jäänud.
Laulu ja tantsupidu oli üldjoontes tore ja koht ilus. Krati lood ja legendid olid õpetliku sisuga ning etendus kaunis, nii palju kui poisi kõrvalt jõudsin jälgida. Selle tarvis valmis ka lapitekk, mis on näha juuresolevalt pildilt. Idee autor on Ü.Jääger, näod Maret Paabolt, materjali valik meie perelt ning teostus Maris Vannalt. Aitäh tegijatele. Päris ilus sai, kuid nüüd ei teagi kuidas see juhtus, ilmselt oli kratt oma käe kuhugi vahele pannud ja nii on Jalgsema küla "voodri vahele" õmmeldud. Punane ja sinine peaks olema meie seelikuriide põhitoonid ning vasakul nurgas hall osa võiks sümboliseerida meie paekivi rohkust, kuid samas ka haritud põldusid kui ülevalt vaadata. Kollane ja roheline on vapi pealt võetud ning tähendavad ikka lootust ja noorust, mida me ju laulupeole minevate laste puhul näemegi.
Laulupeost tegi Reporter ka uudislõigu. Tähtsaim osa muidugi alates 2.40 :) Pilte on ka võimalik näha nii kuma.fm kui ka jarva.ee aadressilt.
Suured tänud korraldajatele ja näete, saab teha toredaid asju väiksemates kohtades küll, ei pea kõik Paides ja Türil toimuma. Muidugi parandamiskohti on küll ja veel, kuid neid on alati ka linnades olnud. Üldjoontes kiitus tegijatele.
Eilne jalkamäng oli taas "ilus kaotus" kategooriast. Suutsime mängida ilusat jalgpalli ning tekitada olukordi, kuid kaks viga kaitses ja oligi mäng tehtud. Meie poolt suutsin seekord ise skoori teha, kuid jäi väheks. Lõpus oli taas maruline surve peal ja ka fännid nõudsid häälekalt viiki, kuid mis teha. Jalgpall on selline mäng, kus vahel ei võida meeskond, kes justkui paremini mängib.
Pealkirja juurde tulles, siis kopp tõesti müttab juba hoolega ning esimesed teadmata trassid on ka juba välja ilmunud, nii et töö läheb huvitavalt. Raha tulemise osas on hea meel teatada sellest pressiteatest. Nüüd peaks suvega suutma arvutiklassi laienduse ära teha ning siis on taas samm edasi astutud kvaliteetse hariduse suunas. Muidugi peab klassi ikka sisustuse ka ära ostma enne.
Täna rääkisime suve kultuuriüritustest ning vaatasime ka sügisesse juba, sest vallal saab 20 aastat täis. 18. juuni eakate päevaga tundub, et sujub kõik kenasti, jaanituled ning võidupäev ka tips-tops, soomlaste tulekuks ning järve päevaks oleme valmis ja taas-iseseisvumispäev möödub rahulikult.
See nädal aga on minemas sportlikult. Nimelt toimuvad homme koolis olümpiamängud, kuhu mindki palutud osa võtma. Seekord avasõnu ütlema. Täna sain teada, et ka legendaarne Raul Oja on siia tulemas nii, et väga esinuslik üritus on tulemas.
Peale lõunat läheme jalkapoistega Ahulasse, kus toimub selle hooaja viimane miniturniir. Ehk saame poistele ikka medalid kaela.
Laupäeval on kõik oodatud Ants Nurmekivi jooksule, mis toimub traditsiooniliselt järve ääres. Kuni 14a jooksevad ühe järve ringi, suurematele on 3,5 km ring läbida. Kutsun kõiki osalema, sest lisaks sellele, et parimad saavad medalid kaela, loositakse kõikide osalejate vahel välja päris mitmeid üllatusauhindu. Tasub tulla.
Kolmapäeval on Karinu külastamise päev ja ka JOL-i juhatus, peale mida lähen veel Paide kontserdimaja nõukokku, kuhu ma tänu JOL-ile kuulun. Eks kuuleb-näeb kas saab asjast asja.
Selle nädala märksõnaks tahaks veel võtta- Spordiväljakud korda. Täna panin Kalda tänavale üles taas sulgpallivõrgu ning piiridki olemas. Tulge ja kasutage. Homme õhtul lähen aitan Pika tänava tenniseväljaku korda sättida, sest talvel läks mulle väike tennisepisik sisse ja nüüd tahaks selle ala harrastamisele siinmail ka kaasa aidata. Lisaks ehk saab sel nädalal üles võrkpallivõrgud järve äärde ja mingil ajal tahaks üle teha ka Kase tänava kossuka jooned, sest seal alles vanade reeglite järgi need ja neidki pole näha.
Nädalalõpp muidugi on tantsuline ning ilmselt kõik on teadlikud, et laupäeval taas liikumispidu on tulemas. Taas tehakse tantsijate rekord kui laval on kokku 168 suurt ja väikest. Päris vägev ikka. Tantsiv vald võiks suisa öelda.
Kaunist suvekuuma teile lähipäeviks

4 kommentaari:

  1. Loodetavasti veetakse ikka arvutiklassi ka optiline kaabel ja korralik netiühendus. Oleks väga koomiline kui veel aastal 2011 ehitatakse arvutiklasse koomase ADSL otsa. Muide, kes veel ei tea, siis saab Elionile sooviavaldusi hüperkiire saamiseks teha siin: http://sias4.elion.ee/haaletus/
    Edu!

    VastaKustuta
  2. Lasteaias korraldati konkurs vabadele kohtadele.Kas see tehti ausalt,tundub et ei.OK pandi kuulutus lehte aga enne seda oli avalik saladus kes need kohad saavad.Kas juhataja ISA ja EMA said ka konkursiga toole.lohnab korrupi jarele.Seda teemat peaks andma arutada laiemalt ajakirjanduse ja teles.

    VastaKustuta
  3. virisejaid leiab alati

    VastaKustuta
  4. Jõudu "Agaratele ja ogaratele" tuuleveskitele. Tuult tiibadesse TEILE ka tuulevaiksel ööl!

    VastaKustuta