reede, 27. mai 2011

Tulge, lähme tantsupeole

Eile õhtul lõi unemati mul silma nii ruttu kinni, et blogi ei jõudnudki teha. Aga hommik ongi ju õhtust targem.
Sel nädalal toimunud sündmustest väärib tähelepanu Paide hariduskonverents, kus tutvustati erinevate töögruppide töid ja sääti järgmisi samme. Kui teatud osas olen nõus, et koostööd ja kokkuleppeid on võimalik saavutada, siis mis puudutab üld-haridust või täiskasvanuharidust, kus põhisuund oli ainult Paide kesksus, siis sellega paraku leppida ei saa, kuid osaleme protsessis edasi ja vaatame, et kuskil midagi tagaselja ei üritata teha. Asekantsler Küttis oli ka kohal ja tema meie piirkonna tegevust igaljuhul toetas, nii et oleme õigel teel siin. Paide osas olen endiselt seda meelt, et oma tegevusetuse tõttu ja konkreetsuseta ongi tulnud Türile puhas gümnaasium ja meil piirkondlik gümnaasium tulemas. Kui oleks kaks aastat tagasi Paide öelnud, et meile tuleb puhas gümnaasiumi, riiklik või mitte, siis oleks maakonnas asi olnud suhteliselt konkreetne, aga nüüd peavad ise pusima ja meelitama.
Lõppkkokkuvõttes pean tõdema, et antud juhul on tegemist taas tagajärgede likvideerimisega (õpilasi on vähe), selle asemel, et tegeleda põhjuste likvideerimisega (aktiivne ja kontsentreeritud uute ettevõtete ja elukohtade loomine.)
Edasise ajakava järgi peaks volikogude otsused kokkulepete osas tulema sügis-talvel, aga mis ja kuidas, eks seda näeb.
Kolmapäeval arutasime pea kolm tundi kergliiklustee projekteerimist Pika tänava ja Koeru tee äärde. Varsti on tulekul ka avalikud arutelud. Võtke siis aktiivselt osa.
Eile käisin viimasel tervist edendava ettevõtte koolitusel. Plaan ka Järva-Jaani vallavalitsus sinna kaasata. Mitmed punktid juba ses osas on ka täidetud (keegi ei suitseta, liigutakse aktiivselt jne). Sügisel ehk saame kohapeale kutsuda selle sama koolitaja, kes võiks kõikidele J-Jaani ettevõtetele sel teemal rääkida. Sellega kaasnevad edaspidi mitmed tasuta koolitused, nii et asjal võiks jumet olla. Tegeleme.
Volikogu istung oli pikk ja sisukas. Tasub taas aktiivne olla ka kodanikul, sest arengukava on uuendamisel. Lisaks said valla korra eeskirjad vastuvõetud, mis on kõikidele kohustuslikud, majandusaasta aruanne kinnitatud jne. Lugege järgmisest valla lehest. Valla lehest nii palju, et nagu ka eelmistel aastatel, siis juuli-august lehte ei ilmu, nii et kui mingit infot vaja selle aja kohta jagada, siis nüüd on juba õige aeg.
Täna kella 13.00 paiku on kõik oodatud Pika tänava äärde, sest rattasõit Tallinn-Tartu GP 2011 läheb sel ajal siit läbi ja meil on ka vahefinish kiriku juures. Häälekalt kaasa elama.
Õhtul kell 17.00 osalen Lasteaia vanima rühma lõpupeol, kes sügisel juba kooli astub.
Samal ajal aga liigub meie alevist läbi Järvamaa laulu- ja tantsupeo tuli ja kell 17.00 peaksid nad just meie kandis olema. Mingem vaatama ja tulele head teed soovima. Vaadake, et Kratile ainult jalgu ei jää :) Siin pilt kratist Mäo kandis.
Homme lähen Pärnumaale sünnivalda Torisse, kus vennaga koos üks tänavakorvpalliturniir maha pidada ning seejärel tagasi Kangrumäele laulupeole lippu vedama. Laulupidu tõotab tulla Kratine, nii et igaljuhul tasub vaatama tulla.
Pühapäeval toimub kell 12.00 küll liikumispeo proov, kuid kes prooviga seotud pole, siis kõik teised on oodatus Kasekoplisse, sest seal on toimumas järjekordne jalgpallilahing ning meie vastaseks on FC Balteco. Sallid on nüüd päriselt käes ja meeleolu peaks tulema vägev. Tulge kaasa elama.
Esmaspäeval alustame tavapäraste nõupidamistega, nii et vaatame kuidas nüüd nende kolme päevaga hakkama saame ja kui kõik läheb kenasti siis on kenasti.
Sisukat nädalavahetust kõigile

1 kommentaar:

  1. Tere, Kas vajate oma finantsvajaduste rahuldamiseks erakorralist laenu? Pakume laene vahemikus 2 000,00 kuni 100 000 000,00, oleme usaldusväärsed, võimsad, kiired ja dünaamilised, ilma krediidikontrollita ning pakume selle ülekande perioodil välislaenudele 100% garantiid. Samuti andsime laenu kogu valuutas 2% intressiga kõikide laenude eest ja ilma ettemakseta .... Kui olete huvitatud, võtke meiega ühendust selle meili kaudu. Huvi korral võtke meiega ühendust: {jameskelvine28@gmail.com}

    VastaKustuta