teisipäev, 7. juuni 2011

Higi lahti

Ilmselt pole praegusel ajal peaaegu kedagi, kellel palav ei oleks ning higi ei voolaks. Vaadates tagasi nädalavahetusele, siis oli see muus mõttes ka tempokas. Liikumisrühmade pidu oli oodatult sündmus, mis näitab, et meie kultuurimaja on selle ürituse jaoks liialt kitsas. Peaproovis ligi 100 piletiga ostjat ning põhietendusel üle 300. Vägev. Enda laulmise kohta sain positiivset tagasisidet nagu näiteks "arenguruumi on" :) Tantsud tulid ka välja enam-vähem ja häbenema ei pea. Sel aastal oli otsus, et lõpus suurt tänamistseremooniat ei tehta ning publiku seisukohalt oli see ilmselt hea otsus. Nüüd siinkohal tahakski veel siiski suurt kiitust ja tunnustust jagada Ülle Vaasile, kes nende 168 tantsijaga päevast päeva tegeleb. Väga väga tubli oled. Aitäh Sulle.
Kahe etenduse vahepeal toimus ka Ants Nurmekivi jooks, kust seekord oli osavõtjaid natuke üle 20. Osalesin ka Arturiga ning läbisime 3,5 km ringi kärutades. Päris mõnus trenn oli ja kohale tulnud jäid võistlusega igati rahule. Loodetavasti järgmisel aastal on ikka rohkem osavõtjaid.
Pühapäeva hommik algas Türil Järvamaa noortepäeva osaluskohvikus, kust ka katsusin osa võtta, kuid panus jäi natuke nadiks kuna pidin oma järeltulijaga ringi uudistama, kuid kogu päevast võttis lõpuks osa 13 meie valla noort ja kokkuvõttes saavutati esikoht. Palju õnne mei tublidele noortele.
Eilne jalgpall Wismari staadionil Tallinnas läks hästi, sest suutsime ilma varumeesteta võidelda välja viigi ning raskest kooseisu komplekteerimisest hoolimata silma juurde saada. Nüüd on meil liiga nii tihe, et kolmel viimasel on võrdselt 7 punkti ja kahel järgmisel 9. Ehk teisisõnu- tulge pühapäeval meile Kasekoplisse kaasa elama ja aidake meil tabelis tõusta.
Tänane päev oli taas koosoleku ralli. Kell 9 töötajate nõupidamine, millele järgnes varsti lasteaia mänguväljaku hanke avamine, millele kell 13 järgnes eakate päeva koosolek, misjärel arutasime Soomlaste tulekuga seonduvat. Arutamist küll. Lisaks käisin ka kultuurset motobandet vaatamas. Päris lahe seltskond ja masinad olid muidugi vinged. Kunagi peaks ise ka ikka endale load ära tegema. Meie kohalikku rahvast oli ka väga palju kohale tulnud ja kõik kes tahtsid autogramme saada, siis neile ka lahkelt neid jagati.
Täna jõudsin peale jalkatrenni ka natuke tenniseväljakut mürgiga puhastada ning siinkohal tänud Aimar Arusalule, kes vahenditega varustas. Ehk saab asja.
Homme toimub Paides väike koosolek preemiate välja-andmise teemal, mille ma JOL-i kultuuri- ja spordikomisjoni esimehena kokku kutsusin. Eks näis kas peab tegema süsteemis muudatusi või mitte, kuid teemat on viimase aasta jooksul pidevalt tõstatatud.
Homme lisaks ka vallavalitsuse istung ning võibolla jõuab veel õhtul üht-teist kasulikku teha.
Kolmapäev tundub esialgu rahulikum ja neljapäeval on tulemas uute ilmakodanikke vastuvõtt Päevakeskuses ning uue jalgtee projekteerimise koosolek kell 18.00. Kõik asjassepuutuvad krundiomanikud on ka sellest teadlikud.
Ükspäev oli tore lugu, kus vallakodanikud poesabas kommenteerisid minu blogimist ja seda väga positiivses võtmes. Aitäh neile ja tundub, et seda on vaja teha. Tervitused neile ja teistele püsilugejatele.
Vallaleht peaks ka kas reedeks või esmaspäevaks välja tulema ning seal ilmumas üks artikkel järve ääres liikumise kohta. Ütlen ka siinkohal üle, et need sissesõitu keelavad liiklusmärgid ei ole seal niisama, vaid ikka järgimiseks. Kahjuks ei saada sellest aru ei lüüsi juures ega lasterannas, kus kohalikud noored teadlikult on seadust rikkunud. Nüüdseks on osad õnneks ka oma vigadest aru saanud, kuid kurb on ikka kui siiamaani vahvad noored oma mainet sellega rikuvad. Head inimesed, teil on endil ka võimalus alati rikkujatele meelde tuletada kui nad eksivad. Eks ta vahel raske on, kuid kui alati lepime teiste rikkumistega, siis varsti see polegi nagu rikkumine vaid ühiskonnas normaalne käitumisnorm.
Aga, et mitte sellise manitseva noodiga lõpetada, siis teatan, et järve vesi on päris mõnus juba ja ujuda on hea.
Nautige ilma ja kel jahedust ning kultuurielamusi vaja, siis homme õhtul toimub kirikus juuniküüditamise mälestuskontsert kell 19.00. Minge kuulama ja vaatama.
Kirjutamiseni neljapäeva öösel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar