neljapäev, 29. märts 2012

Arengukava ootab ettepanekuid

Teisipäevane Järvamaa spordiarengukava koosolek oli huvitav. Arutati õigete asjade üle ning tegelikult koostöö vajadus on olemas ning ka kokkuleppeid oleks vaja teha, kuid ilmnes, et polegi nagu konkreetset isikut või organisatsiooni, kes seda võiks eest vedada. Loodetavasti aitab selle arengukava koostamine jõuda lahendusteni. Minu jaoks on endiselt suur küsimärk spordi mõiste üldse. Kui me räägime Järvamaa spordist, siis kas sinna alla kuuluvad ka sasku ja bridž ja pokker ja sõude-ergomeetritel sõitmine, kulturism, peotants,kalapüük jne. Spordi piiri on väga raske tõmmata. Kui eurosporti vaadata, siis on veel ka puuraiumine sport ja küsitavaid alasid on veelgi. Loodetavasti saame ka ses osas ühistele arusaamistele.
Eakate sünnipäev oli meeleolukas. Päevakeskus jäi kitsaks igaljuhul. Lasteaed tegi omad üllatused ning päevaka omad ringid lustisid samuti. Omalt poolt soovisin eakatele head vana-naiste suve. Sealgi oli väike imestusreaktsioon, et mis mis. Mõtlesin sellega seda, et kui aastat vaadata kui eluteed, siis on nemad jõudnud kuldsesse sügisesse. Kevad (nooruspõlv) ja suvi (tööiga) on läbi ning on aeg oma vilju maitsta (lapsed, lapselapsed, pension jne). Ja et sügisel veel rohkem värve oleks, siis kutsusin üles veelgi rohkem ühiselt koos käima ning huvitavaid ettevõtmisi tegema.
Eile käisime Tartus, kus sain kinnitust, et sotsiaalmeedial on oluline roll avalikus sektoris suhtlemisel rahvaga. Läbi Facebooki ja bloginduse on lihtne infot viia inimesteni ning saada ka tagasisidet. Keila linna facebooki konto on hea näide, kuhu panevad üles infot ka tavakodanikud, kuulutused ja teated, mis võiksid kõiki puudutada. Kontrollisin üle, et tegelikult saab Järva-Jaani valla lehel ka seda teha, kuid keegi pole seda siiani teinud. Siinkohal üleskutse, et kellel on midagi väga olulist või kiiret inimestele öelda, siis võib seda teha. Administraatorina jätan endale õiguse seal teha korrektuure kui ei lähe teemasse, kuid jah kasutage võimalust. Teine oluline teema oli koduleht, mis meil juba hakkab ilmet võtma, kuid vajab veel sisuga täitmist. www.jjaani.ee alt peaks samuti kõik vajamineva info ning toimuvad üritused üles leidma. Probleem on muidugi selle kovtp.ee platvormi kiirus, see oli seminarilgi teemaks. Arendajad pidid sellega aktiivselt tegelema. Loodame parimat.
Külastage siis kodukat ning facebooki kontot ning liituge valla lehega. Sinna viimase alla teen teema ka tänase sissekande pealkirja kohta.
Nimelt oli täna järjekordne volikogu istung, kus algatati arengukava muutmine, mis sel korral hakkab olema aastani 2023. Seda sellepärast, et see peab olema kuni valla kohustuste lõppemiseni ning laen, mis võeti ÜVK projekti tegemiseks, on just selle ajani. Lisaks võeti vastu eelarve menetlemise kord (pealkiri oli palju pikem) ning rääkisime ka natuke eelarvestrateegiast. Kuna arengukava ja strateegia peab olema sisuliselt üks dokument, siis ettepanekutes tasuks lähtuda sellest, mis on ka reaalselt võimalik ellu viia. Aeg, kus arengukava on täis palju hiilgavaid ideid, mis tahavad palju raha, on möödanik. Olge siiski aktiivsed ning mõelge suurelt ja võimalusel nähke ette ka realiseerimisvõimalusi.
Volikogu käis esinemas ka Väätsa Prügila juhataja Aivar Lõhmus, kes rääkis olnust ning keerulisest tulevikust, sest jäätmete "turul" käib äge võitlus. Kuna sellest saab nüüd energiat teha (põletusjaamad jne), siis on jääde hinda läinud. Loodetavasti viiaks prügi varsti tasuta kodust ära.
Volikogu esimees andis ülevaate ka laupäeval Tallinnas arutluse alla tuleva teema, Eesti Maaomavalitsus Liidu ja Linnade Liidu ühinemine, kohta. Oldi liitumise poolt ning võeti ses osas seisukohad.
Homme proovime jõudu Karinu klaasikoja ahjudega ning katsume nad talletada ajalukku nii, et neid oleks võimalik ka tulevikus kasutusele võtta. Eks näis kas õnnestub.
Õhtul peab meie vabatahtlike komando 10. aastapäeva. Sellest oli uudis ka maakonna infoportaalis. Palju õnne ja eriti jõudu ning vastupidavust.
Homme õhtul hakkab kultuurimajas ka sagimine, sest hakkame Kevadrockiks valmistuma ning laupäev läheb ka selle tähe all. Loodetavasti jõuavad ka siinsed lugejad kontserdile. Kaks bändi, mis listis on, külastavad meid esmakordselt. Avalöögi teeb Põltsamaa noortebänd Black Night, keda ma ise pole kordagi kuulnud ning huviga ootan. Teine bänd on MAKnetik bänd. Pillimehed on kogenud ning mänginud juba varasemast ajast, kuid sellises koosluses paar aastat. MAK tähendab bändinimes Maakondlik Arenduskeskus ning tulevadki nad üle Eesti erinevatest kohtadest kokku. Teevad head rockiklassikat ning peaks meeldima ka vanema põlvkonna inimestele. Järvamaa Arenduskeskusest on esindatud Maiko Kesküla, kes peaks trumme taguma. Teised bändid on juba meil laval käinud, kuid üllatusi pakuvad kindlasti nemadki. Kohalik punt Robinsonid on ka lavatäiendust saanud.
Õhtu nael on muidugi NEVESIS, keda Eesti rockirahvas peab hetke parimaks live-bändiks. Tulge kontrollige. Ise läheme PD-ga ka ikka lavale ja tuleme ka paari uue looga lagedale (nt Anarhia Puskini tänavas) Näeme seal.
Pühapäeval, 1. aprillil lähevad loodustargad finaali, hoiame pöialt.
Jalgpalluritega teeme veel viimase sõprusmängu enne hooaega ning seekord on partneriks Imavere uus võistkond.
Töistest asjadest veel niipalju, et täna oli kooli fassaadi renoveerimise töökoosolek ning tööd lähevad peagi hooga lahti. Tähtaeg on 20. juuli ja selleks ajaks peab olema nn uus osa soojustatud. Kultuurimaja projekti peale hange alles käib. Loodetavasti mahutakse hinnapiiridesse, sest tänu CO2 projektidele on ehitushinnad järsult tõusnud.
Aga jätkame siis aktiivselt ning viime koos maaelu edasi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar