reede, 22. juuni 2012

Puhkaks pisut

Teisipäevane vallavalitsus oli mahlakas. Eelnõusid tuli järjest juurde ja juurde. Kuna järgmine istung on plaanis alles juuli lõpus, siis sellest ka mahukam päevakord. Andsime taas välja kaeveloa vee-ja kanalisatsiooniga liitumiseks, paar kasutusluba, raieluba, sotsiaaltoetused jne. Lisaks olid volikogu eelnõud, millest olulisemad olid majandusaasta aruanne ning SA Järva Maagümnaasium asutamine.
Eilsel Ambla volikogu istungil otsustasid amblakad juba selle positiivses võtmes ära. Järgmisel neljapäeval siis meie ja Koeru kord. Kuigi tänasest uudisest võib välja lugeda, et valitsus jätab esialgu otsustamise kohalike omavalitsuste kraesse ja lööb rahastamisega natuke pilti selgemaks, siis tagavaraplaan on siiski vajalik. Seda sai öeldud eile ka 9. klassi lõpuaktusel ja hea meel oli tõdeda, et paljud neist on jätkamas J-Jaani Gümnaasiumis. Olles näinud selle aasta 12. klassi riigieksami tulemusi, siis võin julgelt kinnitada, et tulemused olid väga normaalsed ehk nn kvaliteet on olemas (kommentaari all täpsustus). Keegi läbi ei kukkunud ja tulemusi, mis ületasid 70 punkti, neid ikka oli. Siinkohal veelkord palju õnne ja edu kõikidele lõpetajatele, eraldi kiidusõnad Meelis Rannaveer`le, kes sai hõbemedali. Lisaks päevastele lõpetajatale lõpetas gümnaasiumi ka 10 kaugõppes õppinut. Töö ja pere kõrvalt õppimine pole lihtne. Igaljuhul, kes tunneb ka, et sooviks poolelijäänud haridusteed jätkata, siis sisseastumise info on kooli kodulehel olemas.
Teisipäeval toimunud eakate sünnipäev oli meeleolukas nagu ikka. Lisaks oli see ka tänuüritus Mall Klaasile, kes juhendas kolm aastat päevakeskuse laulusõprade ringi, kuid nüüd on otsustanud sammud seada järgmisesse kaunisse kohta Eestis. Sel aastal kirjutas ta aga J-Jaani kohta ilusa ja liigutava loo ning sellega kirjutas ta ennast suurte tähtedega Järva-Jaani ajalukku. Aitäh veelkord ning loodetavasti kuuleme Sinust veel.
Täna toimus kultuurimaja renoveerimise töökoosolek. Tööd käivad ning tempo on juba peal, kuid esialgu probleeme pole. Umbes pooled radikad on maha võetud, fassaadi tegemiseks on tellingud püsti ja murekohad on saanud lahenduse või lähiajal saavad.
Täna käisime valla ettevõtjatega Ambla valla ettevõtjatega tutvumas. Käisime Latter NT-s, kus toodetakse lautade sisustust. Edasi käisime Saint Gobain`i kuivsegude tehases ning lõpetasime Mägise suurfarmi ja äsja avatud biogaasijaamaga. Päris huvitav ja hariv oli. Ambla vallamajas rääkis vallavanem Rait ka üldisest olukorrast vallas ning tegi väikse ülevaate viimaste aastate muutustest. Huvitav on see, et kui meil on umbes 50 osaühingut, siis neil on üle 100, kuigi rahvast ei ole poole rohkem. Peame ettevõtlikkust ikka veel suurendama. Loodame, et naised annavad ka siin hoogu.
Homme võtan korraks otsad kokku, sest uuel nädalal olen ametlikult puhkusel, kuid kaugele ei lähe ning olen lubanud ka mõnel nõupidamisel osaleda. Näiteks kolmapäeval on koosolek pärimuskultuuri aasta tähistamise osas.
Homme ehk siis täna 22. juunil toimub Järva-Jaani jaanituli. Loodan, et Jaani Teataja lugejad on saanud seal olnud eksitusest juba teada. Nimelt oli seal kuupäevaks 23. juuni. Arvutikurat mängis ilmselt vimkat.
Õhtul siis kõik Kasekoplisse ning järgneval Võidupüha päeval võidutuld saama. Kõrvaloleva kuulutuse peal kohad ja ajad olemas. Lisaks on 23-ndal jaanipäev Karinul.
Kuulmiseni juulis, sest puhkusenädalal puhkan ka blogist ja eks lugeja tahab ka vahepeal puhata või kuidas?
Kaunist suve algust kõigile

2 kommentaari:

  1. Arto,

    kas Järva-Jaani gümnaasiumi pakub kvaliteetset haridust või nn kvaliteetset haridust? Minu jaoks on seal väga suur vahe.

    Triin

    VastaKustuta
  2. Blogist võis tõesti kahetine arusaam jääda. Mõtlesin seda, et kvaliteetse hariduse all riik näeb ainult riigieksami tulemusi, kuid lisaks saab koolist ka muud haridust (huviharidus, ühiskondlik mõtlemine, aktiivsus kohalikus elus jne), mis on meie Gümnaasiumis väga heal tasemel. Ehk see nn oli mõeldud riigi-isade kvaliteedi mõttes, kuid sisuliselt mõtlesin seda, et siit ongi võimalik saada väga head haridust.
    Arto

    VastaKustuta