reede, 21. september 2012

Valgustatud

Tänane sissekanne jäänud kuidagi täitsa hilja peale. Eile õhtul ei jõudnud ja täna hommikul juba ei saanud. Kuid ehk pole hullu. Teisipäevases kultuurinõukojas olid taas põhilisteks teemadeks Kultuuripärandi aastaga seonduv. Järgmisel aastal peaks iga omavalitsus saama ühe kuu nii öelda enda kuuks ja Järva-Jaanil saab see olema august. Siis toimub iga-aastane suur vanatehnika üritus ning kuuldavasti on Jürimardi talul plaan uuesti teha ka ehtne rukkilõikus. 9.novembril toimub Jõgeval kahe maakonna kultuurikonverents ning koostöö kahe maakonna vahel on järjest tihedam, mis teeb head meelt. Ühe teemana oli üleval ka Järvamaa kui piirkonna kultuurieripära. Kas meil on see, kuidas see väljendub ning kas seda on vaja kaitsta. Ilmselt on ja loodame, et tulemuseks ka konkreetsed meetmed selle hoidmiseks. Kolmapäevasel lepinguõiguse koolitusel sai natuke targemaks ja anti ka konkreetsed näidised erinevate lepingute sõlmimiseks. Igast vallast vähemalt 5 inimest ja tarkust said kõik omavalitsused. Spordiliidu juhatuses oli põhiteemaks Spordiliidu 20. aastapäeva tähistamine, mis toimub 26. oktoobril Türil. Sel puhul antakse välja ka raamat Järvamaa Spordi kohta taasiseseisvumise ajal. Eelarve-ja majanduskomisjonis oli arutluse all Lisaeelarve, kus tehti kulu ja tulu ridadel mitmeid muutusi. Põhiliselt pidime erinevate majanduskulude suurenemise tõttu rahasid ümber mängima, kuid oli ka tulude suurenemist teatud kohtades. Eilsel vallavalitsuse istungil oli põhiteemaks Eelarvestrateegia aastateni 2013-2016. Kui vaadata www.jarva.ee aadressi, siis Paide linn andis selle kohase pressiteate koguni välja. Aga kui nüüd volikogu peaks meie oma kinnitama, siis annan teada ja see läheb ka valla kodukale üles. Muide nüüd peaks meie kodukas jjaani.kovtp.ee olema kiirem kui varem. Oluline on, et aadressi real oleks https:// asemel http:// Lisaks oli vallavalitsuses ka nõusoleku andmine vee-eriakasutusloale, mida Nordkalk taotles. Täna ja eile sain valmis ka paar eelnõud, mis järgmise nädala vallavalitsusse lähevad, kuid neist siis tulevikus. Üle-eile oli uudis huvitava portaali avamisest. Nimelt on kõikide omavalitsuste raamatupidamiskanded nüüd näha. Neid on kokku üle 10 miljoni, kuid olles osav ja teadlik, siis ilmselt on võimalik päris palju sealt välja lugeda. Ka Pealtnägija kutsus oma facebooki kontol inimesi asja uurima ning kahtlaste asjade puhul märku andma. Otsige siis ka siit kov.riigipilv.ee. Edu ka JT-le, et ehk saab tänu sellele natuke uurivat ajakirjandust teha. Muudest infodest niipalju, et kutsun kõiki osalema Paide-Türi rahvajooksul. Kuulutus siin samas kõrval. Loodan, et buss saab ikka ääreni rahvast täis.
Lastevanematel on õige aeg noored liikuma saata, koos endaga, ja loomulikult peaks liikumist pidevalt tegema, mistõttu on hea juhtida tähelepanu vasakule tulbale, kus spordiringide kava üleval. Pühapäeval on eriti varajane jalgpallimäng. Nimelt kell 10.00 mängime A le Coqi Sportland Arenal. Loodame, et oleme ikka ärganud selleks ajaks. Paar päeva tagasi said paika ka uued valgustuspostid Soo tänaval ning võimla juures. Loodan, et turvalisust annab see ainult juurde. Kuigi siin-seal mõned lambid vajavad ravi, siis on seis vist parem kui mõnes maakonna suurvallas. Keda tänavaaugud häirivad, sealhulgas mina, neile teadmiseks, et järgmisel nädalal peaks ka see pind silmast ära saama. Uus nädal juba peagi ukse ees, kuid seniks ilusta nädalavahetust.

3 kommentaari:

  1. Kas nende kooliõpilaste osalemistasu Paide-Türi rahvajooksul ka kompenseeritakse valla poolt, kes juba ise maksu ära maksnud ?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oleneb kuhu nad maksnud on? Kui õpetaja kätte, siis sealtkaudu peaks tagasi saama, kuid kui juba ametlikult korraldajatele läinud, siis seda keerulisem teha. Ilmselt siinkohal lihtsalt õppimise koht, et peame vastava infoga varem välja tulema.
      Arto

      Kustuta
  2. Kahjuks ja juba varakult korraldajatele makstud, et ikka odavam oleks.

    VastaKustuta