teisipäev, 18. juuni 2013

Ebaõnnestuvad üritused ehk õnnestuvad sündmused tulemas

Eelmine nädal kulges siiski nii kiires rütmis, et ei olnud ikkagi jõudu sisestada teavet. Kuigi justkui suuremaid koosolekuid polnud oli siiski tegemisi küll. Eelmisel nädalal sain kokku firma YLE esindajaga, kes täna juba hakkas ehitama Kuksema teed. Peagi saab see tee tolmuvaba katte. Lisaks oli kohtumisi ja toimetamisi ka Pika tänava kõnnitee ning Koeru tee kergliiklusteega.

Reedel oli JOL-i üldkogu, mille kokkuvõte on SIIN ja seal oli minu ette kanda Järvamaa Spordiarengukava, millest uudis ka SIIN. Lisaks tutvustati huvitavat nutirakendust, mis lihtsustab probleemidest teavitamist. www.kodanik.eu lehega on seotud hetkel vaid neli omavalitsust, kuid arvan, et kui asi seal toimima hakkab, siis saame seda ka Järva-Jaanis rakendada. Igaljuhul põnev asi. JT-s ka väike video sellest, kuid see koodi all.

Laupäev oli puhkepäev ning pühapäeval toimus Kasekas taas tähtis jalgpallilahing. Tallinna FC Levadia sõsarklubi tuli revanši võtma 2011. aastal kaotatud üleminekumängu eest, kuid see ei õnnestunud neil. Konarliku esimese poolaja järel saime teisel poolajal mängu paremini käima ning lõpuks realiseerusid need ka väravateks. Seekord õnnestus mul kaks väravat lüüa. Seda Veiko heast karistuslöögist ning audiviskest. Mängu lõppseisuks jäigi 2-0. Sellega tõusime tabelis koguni teiseks, mida ma ei mäletagi, et oleks kunagi olnud. Võibolla 2005 aastal. Ajalooline oli ka see, et meil oli koguni 18 mängijat kohal. Sel puhul tegime ka meeskonna pildi. Nüüd väike paus ja siis 6. juulil Jõhvi ning seejärel kodus karikamäng, mille kuupäeva veel ei tea. Aitäh publikule toetuse eest.

Täna sai toimetatud kergliiklusteedega ning lisaks jooksvad teemad. Sel nädalal ka vallavalitsuse istung, kuhu mitu volikogu eelnõud tulemas ning sai ka nende üle arutatud. Seekord volikokku ise ei jõua, sest läheme ju Muhusse Suvitajate etendust tegema ning kuigi etendused on 28. ja 29. juunil, siis kohale läheme juba 26. juunil. Selle teema võiks muidugi nüüd siit küll ajakirjandus üles võtta ja vähe reklaami teha :) Endal mul siis puhkus juba. 

Täna avati vallavara enampakkumiste tulemused ning taas läks üks krunt ära. Ehk siis Raudtee äärsed krundid on mõlemad nüüd omanikud leidnud. Kuna kolm objekti jäid taas müümata, siis usun, et jätkame sügisel uuesti.

Homme hommikul on au olla tunnistajateks kuidas kaks Järva-Jaani lasteaia õpetajat saavad kõrgkooli lõputunnistused. Õnnitlused veelkord Kerstile ja Tiinale. 

Kolmapäeval toimub Järvamaa Spordiliidu juhatuse koosolek ning pealelõunal vallavalitsuse istung.
Neljapäev algab kolme koosolekuga, kus teemadeks on omavalitsuslaager, töölaager ning kergliiklusteed. 

Reede hommikul on töökoosolek suvise rahvusvahelise noortelaagri asjus ning päev jätkub Gümnaasiumi lõpuaktustega kell 16.00 ja 18.00 ning lõpeb Jaanitulega, mille kuulutus ka siin kõrval. Paatide asemel keerutatakse siiski plaate, nii et väike pettumus meremeestele, kuid tasub igaljuhul tulla.

Laupäev kulgeb ilmselt rahulikus töises rütmis, kuid võibolla põikan läbi Jalgsemalt, sest selle kandi rahvas peab siis Jaanipäeva. Pühapäeval on vaja seada sammud taas Türile, kus sel aastal toimuvad vist kõik maakonna üritused. Pühapäeval siis vaja tuua sealt võidutuli ning jagame seda nagu ikka traditsiooniliselt Vabadussõja ausamba juures. Kuna seekord on kaugemalt tulek, siis teeme seda kell 17.30. Küladesse sõidu osas pean homme veel asju vähe arutama, kuid loodetavasti saame homme selle info ka paika. Maakaitsepäeval osalevad ka Järva-Jaani kodutütred ja naiskodukaitsjad.

23. juuni õhtul on ka Karinu jaanituli ning enne seda mängitakse seal läbi 1805. aasta Karinu ülestõus, milles pearolli mängib jutustaja Sten Zupping ning muid rolle täidavad teised toredad vallakodanikud. Ise seekord ajapuuduse tõttu ei näitle, kuid teistel soovitan kõigil kaema minna. 

Järgmine nädal läheb Muhu tähe all ning ka sel nädalal tuleb selle ettevalmistamisega tegeleda. Saab vahva olema.

Sissekande lõpetan sellega, et soovin ema Saimsile õnne ja tervist, kelle sünnipäev just lõppemas on.

2 kommentaari:

  1. Valla lehes vale info:
    KARINU JAANITULI ON TASUTA !!!

    VastaKustuta
  2. Oleme infoga kursis, kuid kahjuks jõudis info liiga hilja kohale ja lehte läks vana infoga. Loodan, et see kedagi ära siiski ei hirmuta ja rahvast tuleb rohkesti.
    Arto

    VastaKustuta