teisipäev, 11. juuni 2013

Vägev

Vägev on olnud see aeg vahepeal ja meie ümber on vägevad inimesed. Kui nüüd mõelda sõnale vägev, siis kas see on midagi, mis annab või tekitab väge. Ilmselt küll.

Neljapäeval sai koos päikesetõusuga sõidetud Tallinnasse, et varakult Brüsseli poole lennata. Esimesel päeval oli tutvumine Europarlamendiga ning kohtumine eurosaadik Tunne Kelamiga. Tuli välja, et suurt parlamendisaali me ei näegi, sest mõrad laevõlvides ei lase seal tööd teha ning oli suletud. Samas saime korraliku esitluse ning mõnele tekkinud küsimusele ka vastused. Edasi saime tuvuda linnaga ning mõned asjad on meie nn Pealinnas ikka kummalised küll. Esiteks kogu see mustus ja rämps ja konid, mis igal sammul sind tänaval jälitavad. See on päris kole. Muidu ilus ja stiilne linn, kuid puhtust seal ei hoita. Tunda oli ka suure hulga immigrantide kohaolekut, kes ilmselt ei käitu ka kuigi heaperemehelikult. Teisel päeval külastasime Belgia kunstimuuseumi ning nüüd tean ka Rene Magritist midagi. Lisaks sai vanalinn läbi käidud ning muidugi Pissiv poiss üle vaadatud. Öösel saime tagasi ning lõppkokkuvõttes võib öelda, et kosutav ja vägev reis oli. Seltskond oli ka hää. Tänud veelkord ka Tunnele kutsumast ning Kajale korraldamast.
Samal ajal kui ära olin, toimus ka iga-aastane nn Tittede pidu, mis sel aastal oli olnud vägagi lustakas. Siinkohal kõikidele uutele lapsevanematele veelkord palju õnne ja väge.

Laupäev algas taas varakult kui esmalt saatsin jalkapoisid Tallinnasse raskele mängule. Sündmustest ette rutates ütlen, et meie võitsime 2-1 ning väravad lõid Raido ning Karl. Hetkel oleme suisa neljandal kohal ning sel pühapäeval võimalus tõusta hea õnne korral teiseks. See oleks vägev. Tulge moraalseks toeks. Liigatabel SIIN.

Edasi oli Järvamaa Suvemängude meeskonna kogunemine. Kahjuks ilmnes, et mitmed noored, kes lubasid võistlema tulla, seda erinevatel põhjustel siiski teha ei saanud. Nii oligi, et pendelteatejooksuks, kus oli vaja vähemalt kolme noort poissi, pidin minema hommikul ukse taha ja poisi välja ajama. Õnneks läks hästi, sai tulla ning päeva lõpuks oli medal ka tal kaelas. Tubli Simmo.
Kokku oli meil valla eest väljas ligi 40 sportlast. Kergejõustikus ning rattakrossis tuli ka hulga individuaalseid medaleid ning aladest läks meil kõige paremini rattakrossis, kus tulime maakonnas teiseks ning köieveos, kus tulime kolmandaks. Kokkuvõttes olime väikeste valdade arvestuses teised, kaotades Imaverele vaid kolme punktiga (pildil Imavere vallavanem rahulikult vaatamas, kuidas ma pingutan). Üldjärjestuses olime aga tublil neljandal kohal, edestades ka suuri KOV-e Paide linna ja Ambla valda. Vägev minumeelest küll ning järgmisel korral võtame selle esikoha ära. Ise tõin mõned tagasihoidlikud punktid juhtide võistlusel, kuulitõukes, kettaheites, petanques, mälumängus ning köieveos sain ühe tõmbe ajal kapteni rollis olla. Siinkohal veelkord kõikidele osalejatele suured tänud. Nädala lõpus ilmuvas Jaani Teatajas sees ka medalisaajad ning täpsemad protokollid leiab www.jarvasport.ee aadressilt. Palju pilte ning emotsioone SIIN.

Peale suvemänge ei olnud pikalt aega jokutada, sest kultuurimajas oli peagi algamas aasta suursündmus ehk Liikumisrühmade pidu. Rahvast oli muidugi saal täis ning meeleolu oli ülev. Omad tantsud tegid Jürid-Marid minu meelest päris kenasti ära ja eks varsti saab DVD pealt asja üle vaadata. Siinkohal info, et kuni 21. juunini saab seda Ülle käest tellida. Tegelt kui aus olla, siis tegid kõik rühmad ikka tantsud superhästi ära ning kõik tantsijad olid väga tublid. Regiloo "Ma-Empsi-Ei" sõnu saab minu käest küsida.  Tulles tagasi sissekande alguse juurde, siis võib öelda küll, et Ülle on Vägev. Ta annab seda väge teistele päris kõvasti ja ega niisama rahvas lõpus püsti ikka ei tõuse. Aitäh Sulle Ülle ja loodan, et suudame ikka väge vastu ka pakkuda. Järgmine suur projekt on siis Suvitajad Muhumaale. Usun, et ka see saab olema vägev. Laenasin siia pildi Kerli fotoalbumist. Olen juba kuulnud sahinaid järgmise aasta teema kohta. Jääme aga ootama ning aitame kaasa.

Pühapäev oligi mõnus lõõgastumise päev. Sai järveäärset nauditud ning peale seda üle mitmete aastate õige vikatiga niidetud. Muide seda tasub teha mitmel põhjusel. Saab kohati kiiremini edasi, peale tööd käed ei surise, kõrvad ei unda, riided jäävad puhtaks ning naabripoiss saab rahulikult sünnipäeva pidada. Vikat võib võtta väe, kuid mulle küll andis juurde. Vikat on vägev.

Täna oli väga tempokas päev. Hommikul koosolek, siis lehte artiklid ning mitmed kümned allkirjad anda. Peale lõunat vormistasime Raidiga Sihtasutuse Piibe Koolid notaris ära ning peagi on ehk ka tegevusi oodata. Seejärel sai vaadatud sügisesse ja ka kaugemale ning peagi annan märku, et võib valimisliidu kodukat kiigata. Peale seda juba oligi õhtu käes ning ei jõudnud trennigi mitte. Ahjaa. Täna kirjutasin ning reageerisin ühele Itaalia omavalitsuse kutsele olemaks projektipartneriks järgmisel Euroopa Liidu rahastamisperioodil. Teemaks on noored ning kodanikuks olemine. Igaljuhul päris põnev. Sain juba ka tagasisidet, et on kirja kätte saanud ning järgmisel nädalal arutavad asja. Ju näeb siis, mis saab.

Homme teeme hommikupoole koosoleku töölaagri asjus ning edasi on jooksvad teemad. Kolmapäeval esialgu mingeid suuremaid asju pole ning ka neljapäeval peaks kodumail olema. Reedel toimub Koigis JOL-i üldkoosolek ning pühapäeval siis tähtis mäng Kasekas.
Enam ma ei julge pead anda, kuid katsun nädala teises pooles ikka ka sissekande teha.

Olgem vägevad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar