teisipäev, 3. september 2013

Maa Järva-Jaanis

Noniih. Kampaaniad on alanud. Meil ilmselt mingeid suuri plakateid ei tule, sest meil ikka inimesed teavad üksteist, kuid Paides on juba näod parklates püsti. Pole aru saanud täpselt mida Keski kampaania "Töötab!" tähendab. Saaksin aru, et oleks "Töötu", siis veel, aga töötab? Me kõik töötame parema tuleviku nimel. Reformi uhkus Eesti üle on arusaadav. Et vaatamata IRL-i ja Reformi olematule regionaalpoliitikale on veel inimesi, kes saavad maapiirkondades valima minna. Eks mingid hüüdlaused peavad olema ja siinkohal lõpetangi arooniarubriigi.

Aga tulles tagasi maisemate asjade juurde, siis laupäev oli päris kiire päev. 10-võistluses tulin 12 mehe seas 5. kohale, mis on päris hea ma arvan. Osadel aladel esinesin küll alla oma võimete, kuid mõnel suutsin olla täiesti oma parimate tulemuste lähedal (nt teivashüppes 2.80, millega olin sel alal kergejõustiklase Mikk Maimanni järel teine). Sain ikka natuke üle 3000 punni kokku. Arenguruumi on, järgmisel aastal paremini ning tänud korraldajale Alo "järgmine Paide linnapea" Aasmale.

Edasi tuli muinastulede öö korraldamine ja see läks hästi. Rahvast oli järve äärde kogunenud üle ootuste palju ja juba avaldati arvamust, et sellest võikski saada selline tore traditsioon. Ilm oli muidugi ka superhea. Siinkohal tänud toetajatele, kelleks olid Noorveli saeveski (puitmaterjal), OÜ Järva-Jaani Teenus (transport), Järva-Jaani Tuletõrje Selts (tulealus), MTÜ Nautleja Kalamatkad (veesõiduk) ning lisaks abikäed perekonnalt. Kohtumiseni järgmisel aastal. (Pilt Järva Teatajast).

Pühapäeval toimus Kasekoplis tähtis jalgpallimäng, mille me suutsime 5-3 võita. Kübaratrikiga sai hakkama Raido Vespere. Liigatabel on tihe. Jäänud on kuus mängu ja 2-7. koht mahuvad nelja punkti sisse. Hoidke pöialt.

Eile toimus siis gümnaasiumi avaaktus ja anti mullegi sõna. Tuletasin meelde positiivse hoiaku olulisust ning aktiivset tegevust ka väljaspool kooli. Lisaks andsime tublidele õppijatele üle preemiad ning viskasin üles ka uue lubaduse. Ehk kui 12. klassi õpilased teevad kõik riigieksamid üle 50 punni, siis panen lõpupeole õla alla. Eelmisel aastal jäi napilt puudu. Ehk seekord läheb teisiti. Hea meel on selle üle, et 10. klassi läks 10 õpilast ning esimesse klassi koguni 21 last. Kuidagi ei sure meil see elu siin välja. Sellega tuleb meelde see, et ka riik vist näeb, et meile tasub elama tulla, sest maa-ameti kodulehel on riik pannud müüki elamumaid Järva-Jaani alevis. Loodan, et noored näevad selles perspektiivi ja soetavad soodsa hinnaga krunte. Esialgu on neid neli välja pandud, kuid lähiajal peaks neid veel umbes kümme tulema. Maa-ameti info SIIT ning nimekiri Järvamaa kohta seal allpool. Ehk siis kampaania "Tulge Järva-Jaani MAALE ELAMA".

Täna tegime nõupidamise valla sünnipäeva osas ning plaanis on seda tähistada Kinomuuseumi sünnipäevaga, tänuüritusega Lasteaia uues saalis, peoga kultuurimajas, jalgpalliga Kasekoplis, pereüritusega keskväljakul ning auto-orienteerumisega vallateedel. Ootame valda ka ettepanekuid valla teenetemedali ning vapimärgi saamiseks, et tunnustada inimesi, kes on andnud olulise panuse Järva-Jaani ellu.

Homme on JOL-i juhatus ning Karinu kandi koosolek. Pealelõunat teeme väikse nõupidamise kohalike valimiste simulatsioonimängu osas, mis peaks koolis aset leidma 20. septembril. Neljapäeval-reedel osalen JOL-i koostöökoolitusel, kus teemadeks on JOLi 2014. a tegevuskava, eelarve ja liikmemaks; JOLi põhikirja muutmine; JOLi strateegia 2012-1016 ülevaatamine; Järvamaa Arengulepe 2014-2020. Teemasid jagub.
Reedel on peale koostöökoolitust koosolek perearstinduse teemadel.

Sain täna lõpuks ligi piltidele, mis tehti 25. augustil Räpinas, kus tänati Kodukaunistajaid. Siinkohal väike meenutus sellest pildi näol. Minule oli see igaljuhul esmakordne kogemus hr Presindendil kätt suruda ja poeg Artur tegi seda enne mind. Peab eelmise nädala koolitajatelt nüüd küsima, et mida selline käepigistus tähendab.

Meelelahutuse mõttes soovitan vaadata ägedat videot, mis eile valmis sai. Grete sai lõpuks ise-enda sünnipäevakingiga hakkama. Video SIIN. Tubli ikka küll :)

Kaunist sügiskuud kõigile

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar