teisipäev, 24. september 2013

Undercover ja liiga positiivne

Täna on olnud kummaline päev. On olnud palju toredaid momente kui ka hetki, kui mõtlesin, et kas see tõesti oli päris mis just juhtus.

Hommikune töökoosolek läks informatiivselt ning töiselt. Nädal toob mitmeid sündmusi ning info selle kohta ikka valla kodulehel nädala eelinfo all. Kuna tegemist on valla sünnipäevanädalaga, siis üritusi toimub rohkem kui tavaliselt. Ja kui te kõikidele üritustele ei jõua, siis hullu pole, häbi tundma ei pea.

Keskpäeval oli kultuurimajas palju sigimist-sagimist, sest Järva-Jaani ja Koeru valla eakad olid taaskord kokku saamas. Seda juba viiendat korda. Alguses pidi üritus olema Vanatehnika varjupaigas, kuid kuna ilm keeras külmaks, siis sai tuppa mindud. Lasteaia lapsed esinesid luuletuste, tantsu ja lauludega ning loomulikult tegid tantsu ja komejanti eakad ise. Väga tore ja siiras oli, nagu alati. Mina ja Triin saime ka tervituseks sõna. Oleks võinud ju valimiste eel juhust kasutada ning rääkida pikalt ja laialt tehtust ning visata uusi lubadusi, kuid jätkan oma rida, mida olen siiani ajanud. Lubasin ainult, et kui 60 täis saan, siis lähen ka päevakeskusesse elu nautima. Igaljuhul oma aktiivsusega on nad eeskujuks ka paljudele noortele ning aitäh selle eest. Kiidusõnad muidugi kahe valla sotsidele, kes neile toeks igal moel on ja aitüma ka idee-algatajale Virve Kluustile.

Kell kolm toimus majandus- ja eelarvekomisjoni istung, kus teemaks oli valla teine lisa-eelarve ning valla eelarvestrateegia. Lisaks eelnõude tutvustamisele ja selgitamisele, sain osadelt volikogu liikmetelt huvitavat tagasisidet senitehtule. Nimelt pidavat ma liiga palju positiivsetest asjadest kirjutama justkui negatiivset polekski ja lisaks tegutsema varjatult, kuigi olen igal poole öelnud, et tegutseme avalikult. Head vallakodanikud, kui teil on midagi jäänud arusaamatuks, et miks üks või teine otsus on nii tehtud, siis ärge häbenege seda küsida kas avalikult või ka minult otse. Olen ka siinsamas blogis vastanud küsimustele ning teen seda ka edaspidi. Antud hetkel on kahjuks õhus tunda valimiste lähenemist ning erakonna mehed üritavad libedat teed tekitada. Tänases Järva Teatajas on kõikide meie vallas kandideerivate jõudude (va SDE) mõtted reas ning näen, et osaliselt on seal ka mindud ründama meie praegust juhtimist. Näiteks keskerakond on natuke pahane, et me pole erakonnastunud ja seetõttu oleme kaotanud tõmbekeskuse võimaluse. Võin mürki võtta, et kui oleksin Keski kuulunud, siis seda samuti poleks juhtunud. Kuidagi peab ju ometi vastanduma praegusega. Aga las jääb.

Poliitikateemaline oli ka tänane kinoelamus- "Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha". 2010. aastal toimunud Ühtse Eesti suurkogu loomise telgitagused ning mõtted olid dok.filmina üles võetud. Võimas. Kahju, et sellest Eesti poliitmaastik nii vähe muutus. Kel vähegi aega, siis vaadake youtubest järgi Valimiskooli seeriad. Nii toimubki.

Täna osalesin ka Paide Kultuurikeskuse Nõukogus ning sealgi on maad võtnud valimiste-eelne standby seisund, õigemini Paide linnal on. Nõukogul on oma nägemus olemas, kuid eks uus linnavõim otsustab mis edasi saama hakkab. Uue aasta eelarve sai põgusalt üle vaadatud ning sisu osas mingeid suuri muudatusi ei tule.

Lisaks veel toimusid mõned kohtumised  inimestega, trenn ja oligi 9.00-21.30 nonstop päev.

Tulles korra tagasi eelmise nädala juurde, siis panin siia blogisse üles enda kuulsuseminutid. Keda huvitavad ka teiste kandidaatide sõnavõtud (J-Jaanist Oskar Köster ja Kaljo Arusalu), siis need on leitavad SIIT 19.septembri alt.

Nädalavahetusel toimus suur jalgpallilahing Amblas, kus meil taas õnnestus naabrite üle võit saada. Seekord tulemusega 4-2. Sel laupäeval siis juba taas kõik Kasekoplisse.

Homme ehk teisipäeval on rahulik päev, vähemalt esialgu, ning kolmapäeval on vähe tihedam programm. Hommikul Paides JOL-i eestseisus, seejärel väike võrkpalliteemaline koosolek, seejärel on kohtumine ka Eesti Olümpiakomitee esindajatega ning lõpetame sportliku päeva oma valla sporditeemalise kohtumisega. Kell 17 on kõik spordivaldkonna huvilised oodatud valda, et arutada uue aasta suundi. Mis üritusi peaks tegema, kes peaks tegema ja kuidas. Saan tutvustada ka võimla esialgset kasutusplaani, mis muide siin blogis ka juba olemas. Tulge kaasa mõtlema.

Neljapäeval toimub selle koosseisu viimane volikogu istung ning päevakord SIIN. Tuleb päris asine istumine.

Reedel siis valla sünnipäevaüritused ja nii edasi.

Kõike hääd ning olge ikka positiivsed (kui ei taha, siis ei sunni)

2 kommentaari:

  1. Millal Tiina Idavainu Sügisjooks toimub?

    VastaKustuta
  2. Tere. Just lõppes sporditeemaline koosolek ja ilmselt 12. oktoober on kuupäevaks, kuid lukus veel pole. Selle nädala lõpuks selgub.
    Arto

    VastaKustuta