esmaspäev, 11. november 2013

Kadu või tegu

Hmm. Vaatasin praegu imestusega, et eelmisel nädalal jäi miskipärast teine sissekanne tegemata. Neljapäeva õhtu lõppes Mandariinide filmiga, mis oli ikka väga hea. Kel vähegi võimalik, siis minge vaatama. Ei imesta üldse, et Gruusias kinodel "katused lendasid". Hea näitlejatöö ning sügav sisu. Järva-Jaani kino oli taas rahvast täis ning jääme järgmisi hitte ootama. Reede õhtu lõppes kahe järjestikuse trenni ning sünnipäeva ettevalmistustega ning ilmselt sinna see sissekanne jäigi.

Kui nüüd veel kohtumistele tagasi vaadata, siis Karinu karjääriga on seis nii, et 5-6 aastat käib kindlasti tegevus olemasoleva karjääri juures ning laienemine on külast eemale alevi poole. Seejärel vaadatakse ja kuulatakse maad põhja poole, kus tehtaks vähem "tüli" ning plaan C või D oleks alles Metsla kant, kuid ka see pole veel kindel.

Karinu külakoosolekul oli mure, et hommikused bussiajad ei klapi kuidagi ehk siis Karinult jõuab buss paar minutit hiljem Jaani kui siit edasi Paide läheb. Suhtlesin Järvamaa Ühistranspordi Keskusega ning see mure peaks olema nüüd lahendatud.

Neljapäevane osaluskohvik noorteteemal oli asjalik, kuid ainukese puudusena nägin seda, et lõpus ei tehtud teemade kokkuvõtteid ning lõpp jäi kuidagi õhku. Loodetavasti kokkuvõtted ikka saadetakse peagi järgi. Uudiseid ja pilte JT-st ning videointervjuusid jarva.ee-st, kus minagi paar sõna rääkisin.

Nädalavahetus oli tegus ja kiire. Laupäeval pidasin poisi esimest suuremat sünnipäeva ning seda siis Järva-Jaani Noortekeskuses, kus selleks head võimalused. Õhtul käisid Mardid ning seejärel sai isegi üle mitme-setme aasta jooksmas käidud, saagiks natuke raha, õunu, küpsiseid ning üks õlu. Aitäh lahketele peredele :)

Pühapäeval oli isadepäev ning lisaks mitmetele külaskäikudele tegin ka ühe väikse remonditöö, mis ju isadel on käpas. Nimelt oli järve ääres päästetornil uks "ise eest ära kukkunud",  panin kuni kevadeni selle nüüd kinni. Kui näete seal kedagi liikumas, siis andke neile häälekalt märku, et see ikka vabatahtlikele päästjatele mõeldud.

Eelmisel nädalal tuli kohale ka L.Kuhlbergi mälestuspink, mille avamine toimub 26. novembril kel 14.00 Pastoraadi ja Kultuurimaja vahelise kõnnitee ääres. Minu meelest on pink päris väärikas.

Täna siis tavapärane töönädala algus. Pealelõunal oli notar ning ostsime vallale kaks teejuppi Kuksema külas. Seejärel soovisin Paide uuele linnapeale ja valitsusele edu. Loodan ja ootan sellelt koosseisult päris palju. You can do it Alo. Minu hinnang esimestele otsustele küll nii negatiivsed pole nagu kommentaariumis kohati leidub. Selge on see, et valitsus peab olema paaritu arv, sest muidu juhtub nii nagu..... Mnjah. Paide linnavolikogu istungil avaldatud arvamused olid ka huvitavad. Ants Hiiemaa avaldus oleks muidu täitsa asjakohane, võõrale pilgule ilmselt nii ongi. Kes vähegi asja lähemalt teab, siis oleks võinud samalaadne kõne olla enne valimisi oma nimekirja ees, aga ei hakka siin rohkem haavale soola raputama. Mis puudutab üldse neid maailmavaatelisi väljaütlemisi, et kuidas nüüd sotsid said võimule jne jne., on mul tahtmine alati küsida, et kuidas üle Eesti erinevates omavalitsustes näeb ikka väga erinevaid kooslusi. Vist on kõik kõigiga kuskil ühes paadis. Ehk teisisõnu- loevad ikka inimesed, mitte nende jope värv.
Üllatusuudis tuli Väätsa mailt, õigemini Tartust, kus sai abilinnapeaks Jarno Laur. Väärt mees läheb Tartusse, kus hakkab planeeringu valdkonda koordineerima. Igaljuhul soovin edu ning tänan meeldiva koostöö eest. Väätsa, aga on päris suure küsimärgi ees. Mis edasi? Mantel, mis varna pandi on ikka päris suur tegelikult.

Sel nädalal jääb puhkusele keskkonnanõunik Margit, misjärel läheb juba pikemale puhkusele, nii et kes tahab Margitiga veel asju ajada, siis viimane aeg. Homme-ülehomme paneme ka uue konkursi kuulutuse välja, et asendajat leida.

Homme pidime uue Skatepargi osas kutsekas kokku saama, kuid lükkasime selle kolmapäeva peale, mil saab tulla ka vastava ala spetsialist ning kes paneb projekteerimisele õla alla.
Homses siis väga suurt peale paberimajanduse pole. Õhtul muidugi on järjekordne Järva Kilva voor. Seekord siis Aravetel.

Kolmapäeval osalen ettevõtlusnädala üritusel Maavalitsuses ning kell 15.00 algab selle koosseisu teine volikogu, mille päevakord valla kodukal.  Usun, et tuleb suhteliselt tempokas volikogu. Viimane päevakorra punkt on muidugi kõige isiklikum, sest kandidatuur saab üles seatud.

Kolmapäeva õhtu viib mind Pärnumaile, kus igasügisene Kolledži kossuturniir tulemas. Ehk saab ka ikka mõne korvi kirja.

Neljapäev on tulemas koosolekute virr-varr. 10.00- Kultuuripärandi aasta toimkond, 12.00- Laulupeo tuleteekonna koosolek, 14.00- kool korraldab tänuvastuvõtu, 15.00 R-Allikul ettevõtete tunnustamine ning seejärel Margitile aitäh ütlemine. Õhtuks peaks veel Tallinnasse salajasse proovi jõudma, mille kohta uudis oli Õhtulehes.  Et mitte kaduneljapäev vaid teguneljapäev.

Reedel hetkel kohtumine Swedpangaga, kui nad teevad igasügisest külastust.

Nõnnamoodi siis see nädal läheb ja nii on siis olnud. Muide päike tõuseb homme 8.08 ning loojub 16.02. Nautige igat päeva.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar