teisipäev, 26. november 2013

Kodanikupäeval

26. november on Eestis kodanikupäev ning see nädal on kuulutatud ka kui kodanikunädalaks, kus rohkem pööratakse tähelepanu just kodanikuks olemisele. Sellest hiljem veel paar rida.

Meie, Järva-Jaani; inimeste jaoks on palju puudutavam see, et 62 aastat tagasi sündis mees, kes jättis väga suure jälje meie eludele. See mees on dr Lembit Kuhlberg. Tema auks avasime täna mälestuspingi vallamaja ja pastoraadi vahelisse parki. See on sümboolne koht, sest asub õpetaja allika lähedal ning Lembit oli suur Õpetaja. Pingile, mis on tema kodumaakonnast, Võrumaalt, panime väikse tahvli tekstiga- "Kui õpime haiguse peale vaatama kui väljakutse ja uue kogemuse peale, muudame ka suhtumist temasse- haigus pole enam vaenlane, vaid õpetaja. Õpime kõikjal enda ümber nägema õpetajaid- elu on õpetaja, keha on õpetaja, haigus on õpetaja, isegi nina kõditavast tolmukübemest saab tarkust jagav õpetaja. Selle asemel, et öelda- mul on niipalju hädasid, saab siis öelda- mul on niipalju õpetajaid! Ent niipea, kui oleme õpetust võtnud, õpetaja enam meid tagant ei torgi." /L.Kuhlberg 2010/
Kohale oli tulnud üle poolesaja inimese ning kõik läks minumeelest kenasti. Loodetavasti näeb varsti Järva Teatajast ka kvaliteetseid pilte avamisest. Igaljuhul suured tänud kõikidele, kes aitasid pingi paigaldamisele kaasa ning hoidkem seda pinki.

Pühapäeval Estonias toimunud Jalgpalligala oli vägev. Vägev oli seetõttu, et päris palju Järvamaa mehi käisid laval auhindu vastu võtmas, nende seas ka meie Raido "Penn" Vespere, kes sai meie liiga väravakuninga tiitli. Enda jaoks oli muidugi vägev see, et sain tippmuusikutega muusikat teha. Tänases Järva Teatajas oli selle kohta ka artikkel  Esitasime kokku viis lugu, millest üks oli spets selle ürituse jaoks kirjutatud. Igaljuhul suured tänud bändikaaslastele, eriti Tomile, kes ohje hoidis ja kurja nägu ei teinud kui paar kõverat nooti sisse tuli. Võib juhtuda, et seda kooslust näeb tulevikus veelgi. Elame-näeme. Vahepeal peab Pervertumit vähe raputama, sest kevadel ju bändi 10. sünnipäev. Peaks vist tuurile ka minema.

Eile oli Entrumi päev ehk siis ettevõtlikud noored Järva-, Rapla-, Lääne- ja Harjumaalt olid Nokia kontserdimajas ning viisid läbi esimest sessiooni, kohtusid oma mentoritega ning said uusi juhtnööre. Mul kaks Järva-Jaani enda gruppi juhendada. Mõlemad on toredad ja hääd mõtted ning nüüd hakkavad nad neile liha juurde kasvatama. Usun, et jõuame kenasti võiduka lõpuni. Järva Teataja viskas selle kohta ka uudise üles.

Täna oli Järva Teatajas üldse palju Järva-Jaanit, sest ka servamata puidu artikli juures olid meie tublid puidumehed taas mainitud. Firma mida julgen soovitada on MoobelSL.com.

Järva Teatajas oli ka õpetajate palgatabel, kus Järva-Jaani valla õpetajad olid kõige nadimas seisus. Õpetajate palk on see, mis tuleb riigi poolt ning siinkohal omavalitsuse suuri hoobasid seda muuta pole. Küll ütlen, et väljatoodud numbrid siiski erinevad päris reaalsusest vähemalt 35 euro võrra, kuid see meid muidugi tabelis väga kõrgemale ei tooks. Kuidas see erinevus nii suur saab olla, sellest ma küll aru ei saa, tahaks kohe teiste koolide numbreid näha. Ja kuidas saab Kareda maksta peaaegu 100 euri rohkem ja Väätsa pea 100 euri vähem, kui seda on arvestuslik palk. Keegi võiks võtta ja süvitsi asja uurida.

Alguses mainisin kodanikupäeva teemat, mille juurde pidin tagasi tulema. Nimelt on sel nädalal koolidel võimalus külla kutsuda inimesi, kes on selleks nõusoleku andnud ning teemaks ikka kodanikuks olemine. Mul oli täna võimalus kohtuda Roosna-Alliku noortega, homme lähen Väätsale ja reedel Imaverre. Loodan, et on kasu ka ikka natuke.

Täna oli ka Järvamaa Keskraamatukogu nõukogu, kus oli teemaks 2014. aasta eelarve ning raamatukogu 155. aastapäeva tähistamine. Viimase puhul on plaanis välja anda ka raamat. Äge oli kuulda kuidas 1859. aastal oli maakonna keskraamatukogu sisuliselt kapp. Arutasime ka üldse raamatukogude vajalikkuse üle ning siin kahtlust polnud, et need on vajalikud. Noorte lugejatega on vähe raskem, kuid pakkusin välja, et peaks noortele tegema eraldi kampaani- "Näoraamat ei loe, loe päris raamatut".

Tänane õhtupoolik sisaldas endas eelmisel nädalal voolitud "savikärakate" glasuurimist. Päris huvitav mis sealt ahjust lõpuks välja tuleb, sest värskena need värvid küll midagi ilusat pole. Paari päeva pärast peaks näha saama ning siis ehk pannakse tulemus korraks ka väiksele näitusele. Värske värvi ja saviga tuleb meelde, et Teele Lillepood on ka poole avaramaks läinud ning mõnus, hubane kingi ja lillepood ootab uudistajaid. Ehk varsti sealt ka uusi ägedaid savitooteid võimalik osta.

Homme on kõik oodatud kultuurimajja doonoripäevale, mis toimub 10.30-13.30. Mul ka taas plaan minna andma panust kellegi heaks, sest kunagi ei või teada, millal Sul endal seda vaja läheb. Seejärel Väätsa ning siis ka Järvamaa Spordiliidu juhatus.

Neljapäeval toimub suur Kodanikuühiskonna konverents, kuhu jõuan ainult esimesele blokile. Seejärel kohtumine Jüri Ratasega Päevakeskuses kell 12, kuhu on kõik oodatud. Enne volikogu istungit teeme volikoguliikmetega ringsõidu valla allasutustes, et oleks ikka pilt ees ka mille eelarvet ja mille üle nad otsustama järgmistel aastatel hakkavad.

Reedel siis Imavere kooli külastus ning õhtul ütleme tänusõnad Kalle Pussile, kes on oma töö ja panusega mitmekordselt väärika pensionipõlve ära teeninud.

Laupäeval toimub võimlas III Järva-Jaani Fair-Play turniir ning sealt võtavad lisaks Järva-Jaani kahele meeskonnale osa Koeru, Ambla, Väätsa, Imavere ning Tori meeskonnad. Usun, et saab lahe olema. Paraku ise veel mängumees pole.

Pühapäeval on kõik oodatud kell 15 advendiküünalt süütama, kus esinevad üheskoos lasteaialapsed ja päevakeskuse ning kell 16 toimub kultuurimajas suurepärane kontsert "Jõudke jõulud" Kuningliku Kvinteti esituses (Piletid 3 ja 5 euri), kuhu ootaks ikka täismaja.

Selline tempokas nädal siis käimas. Mujalt ka huvitavaid uudiseid tulemas (Väätsal uus noor vallavanem tulemas, Koerus pressikonverentsid värgid).

Kõike hääd.

2 kommentaari:

  1. Tohutult vahva, et sellises bändis mängida said. :)
    Kas sebisid ise ennast sinna või kuidas/kelle kaudu?

    VastaKustuta
  2. FREE SAMPLE AVAILABLE FOR 100% UNDETECTABLE COUNTERFEIT BANK NOTES MOST CURRENCIES INCLUDED Contact Whatsapp:..(+4915215387133)

    TOP QUALITY COUNTERFEIT MONEY FOR SALE. DOLLAR, POUNDS, EUROS AND OTHER CURRENCIES AVAILABLE WE HAVE PARTNERS IN ALMOST EVERY COUNTRY SO IF IN CASE YOU ARE LOOKING FOR A FACE TO FACE BUSINESS THEN JUST CONTACT AND STATE YOUR LOCATION AND YOU SHALL HAVE YOUR BILLS

    These features make our bills to be 100% undetected,100% safe and secure to use in any of these areas:

    BANKS, CASINO, ATM, MONEY CHANGERS, STORES. They are 100% Undetected.

    Build trust in yourself when contacting me and don't tell me about your past experience when you were ripped off. I believe that any body who has even been ripped of because of counterfeit money buying went in for small amounts. Shipping is from the US. Within the US is 24hours and outside using is 3 days. We give you tracking number.

    -My Minimum order is 5000fake counterfeit for 500- Shipping is free

    -Face to face Cash on Delivery will be schedule. Some people will want me to send my agents to them so that they can buy directly but for me to send out my agents. There must be a minimum order you want to buy. 120,000 fake counterfeit notes for 20,000 when it comes to face to

    face buying.

    !!!!!!!! CONTACT FOR MORE DETAILS!!!!!!!!


    Email-: perfect-documentation@hotmail.com
    Skype Name:Ranko322
    whatsapp +4915215387133


    E-Mail US Your Questions and Comments.

    We are looking forward to receiving your inquiries and early receipt of your first

    orders!

    SERIOUS INQUIRIES ONLY PLEASE

    VastaKustuta