teisipäev, 25. märts 2014

Rõemsalt edasi

Selle aasta 13. nädal on peale hakanud ja suhteliselt töiselt. Lugesin just kokku, et täna läks teel 24 erinevat meili ja teemad olid alates lepingutest kuni Kevadrockini välja.

Kevadrocki osas sai eelmisel nädalal nimekiri paika ja kokku astub lavale 7 bändi, kellest 3 on Järva-Jaanist. Suurt nimega peaesinejat pole, kuid see-eest on põnevaid esinejaid küll. Näiteks Motor Tension Anxiety, kes käis Nevesisega väiksel Euroopa turneel. Lisaks tähistab kontserdil oma 10. sünnipäeva Järva-Jaani esimene punkansambel Pervertum Debile, kellele võib ka lilli tuua.

Eelmisest nädalast veel mõned eredad hetked ja muidu infot. Kolmapäevane JOL-i juhatus läks taas pikaks, sest teemasid oli palju ja mõni teema läks oma ajast ka lõhki, kuid eks arutama peab. Neljapäeval sain ülevaate Järvamaa erinevatest Noortekeskustest kui osalesin ANK projektide hindmiskomisjoni töös. Enamus noortekeskuseid on suured ja avarad ning mõni tegi suisa kadedaks (Türi näiteks), kuid oli ka neid, mis Järva-Jaani omast mitu korda väiksemad on (R-Alliku, Aravete). Ei teagi kohe kuidas nad ära mahuvad, kuid eks sisu loeb rohkem ja sära oli noortejuhtide silmades olemas. Nii et tegelikult on kõik hästi.

Neljapäeva õhtul käis vallas  BrightSpark OÜ esindaja ning tutvustas uut kodanikuportaali www.kodanik.eu, mille eesmärk on inimestele teha lihtsamaks erinevatest muredest ja probleemidest teatamine. Tundub päris loogiline ja lihtne süsteem. Räägin sellest ka volikogus, kuid selleks pean selle vallamajas kuidagi tööle saama, sest vist mingi tulemüür ees kuskil.

Reedene Piibe konverents tundus esialgu päevakava järgi päris pikk, kuid lõpuks läks päev ikka täitsa kiiresti. Ettekanded olid huvitavad ja uut infot sai ka. Lisaks Piibe Maantee Arenduse uutele mõtetele meeldis mulle Valdo Praosti ettekanne Piibe maantee kujunemise kohta. Selle kohta peab ikka raamatu ära tegema. Tund aega läks nagu viis minutit. Kokkuvõttes said kõik kohalolnud uut indu koostegemiseks ning potentsiaali on, olgem ausad. Kiidusõnad siinkohal konverentsi korraldajatele, eesotsas Arletiga. Konverentsi jaoks saime valmis ka Hosteli infolehe, mida erinevatele koostööpartneritele jagada saame. Panen siia kõrvale ka, äkki pakub huvi.

Laupäeval oli Pärnumaa päev ja kolm Järva-Jaani tantsurühma astusid üles Koolitantsu piirkondlikus finaalis. Taaskord toodi ära eripreemia ja seda tantsuga Kesköine seltskond. Ise olin kohal hommikul, kui esinesid mudilased. Neil läks ka toredalt. Artur sai seekord kauem laval olla, sest päevajuht Marek sadam kutsus ta lava ette. Palus Paides tehtud suure eksituse eest vabandust (nimetas jäneseks). Artur jäi tõsiseks. Tantse peaks saama näha TV3plays ja Tallinna TV-s. Pilte Pärnu Postimehest.

Pühapäeval oli laias laastus puhkepäev, tegime bändiproovi ja nii uskumatu kui see pole, siis vaatamata sellele, et viimati mängisime 2012. aastal, siis enamus lood tegime vaid korra läbi. Vinge saab olema. Esitlusele tuleb ka üks täiesti uus lugu.

Sellest nädalast veel rääkides, siis homne päev on samuti selline üldine tööpäev, kus suuri koosolekuid pole. Kolmapäeval on Tallinnas laulu- ja tantsupeo tuleteekonna koosolek, kuhu lähen ka, sest 26. juunil ju tuli Järva-Jaanis ööbimas.

Neljapäeval toimub selle kuu volikogu, mille eelnõud ja päevakord valla kodulehel üleval. Vasakul menüüst lisavalikud. Ehk olete tähele pannud, et koduleht on läinud kiiremaks ja kujundus ka natuke teine. Tasub uurida. Paremal servas on kalender valla sündmused, kus on terve aasta sündmused ning muudes osades on ka värsket infot juurde tulnud. Näiteks alamkategooria Külalisele on täienenud.

Kui volikogudest rääkida, siis Koeru volikogu istung on samal ajal ning seal on menetluses eelnõu, mis lahutab põhikooli ja gümnaasiumi. Täna JT küsis mu käest ka arvamust selle kohta. Ei osanud midagi kosta eriti, sest naabritega pole miskit sellel teemal räägitud ning kui eelmine nädal seda eelnõud nägin, siis tekkis küsimus, et kuidas saab panna plaane liitumiseks Paide riigigümnaasiumiga, kui sellist asutust olemaski veel pole.
Huvitav uudis tuli ka Paidest, kus gümnaasiumites avatakse vaid üks paralleel. Vist on nüüd õige aeg taas kõrvaolevaid pilte reklaamima hakata, sest kui enne oli olukord, kus kõik võeti Paidesse vastu, siis nüüd võib juhtuda, et Järva-Jaani oma heade valikute ning hää sisuga on sobivaks alternatiiviks Paidele. Lisaks veel ju meil olemas ka kaugõpe. Infolehtedel muidugi tuleks Õpilaskodu nimi asendada Hosteliga, kuid sisu ja mõte jääb samaks ning õpilastele on seal väga hää hind. Teretulemast Järva-Jaani Gümnaasiumisse.

Reedel osalen spordijuhtimise koolitusel ning pealelõunal toimub Kuksema rallipargis kokkusaamine ning arutelu, et kuidas noori kaasata rallipargi tegevusse ning kuidas ühiselt seda asja paremini käima panna.

Laupäeval toimub L.Kuhlbergi mälestusmatk ning see algab kell 12.00 tema mälestuspingi juurest. Infot saab Mairelt. Samal ajal sätivad jalkamehed ennast Tallinnasse, et seal pidada viimane hooajaeelne mäng JK Piraajaga, kus mängib ka Aiko Orgla, küll mitte väravas. Saab põnev mäng olema. Kui kõik läheb kenasti, siis mängib sel hooajal meil ka üks Uruguai mees, kes meil sügisest saati trennis käinud. Lisaks sellele teeb ta vinget käsitööd- nikerdatud lambid. Panen siia kõrvale ühe näite. Vinge eksole.Kel huvi, siis uurige lisa tema facebooki lehelt.

Muudest uudistest veel niipalju, et MTÜ Järva-Jaani Elamuskeskus on saanud ametlikuks ja ka trepp on oma kuju saanud võimla sissepääsu kõrval. Nüüd tulemas Kohaliku Omaalgatuse Programmi taotlusvoor, ehk saab juba sinna ka projekti kirjutada.

Headest uudistest veel niipalju, et Disc-golfi rajad on saanud endale nimed ning kõik läheb hetkel plaanipäraselt. Taas on kosta uue ettevõtte loomise plaane, mis annab indu juurde, et elu ikka siin välja ei sure.

Mis siis ikke, kui saan, siis teen sel nädalal ikka ühe sissekande veel ning olge seniks ikka positiivsed ning ärge oma energiat vingumisele raisake. Tehke parem midagi kasulikku ning siis ei põhjust ka vingumiseks. Headööd

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar