reede, 12. september 2014

Hooaeg algas

Kaunis kuu on taevas, kuid tundub, et see on taas mõne inimese hulluks ajanud, sest normaalsed inimesed midagi põlema ei pane. Igaljuhul praegu järve ääres maja kustutamine käib. Õnneks oli tegemist lagunenud majaga ning kui ma omanik oleks olnud, siis ilmselt olekski lasknud lõpuni lasta põleda. Nüüd jamamist rohkem. Loodan, et süütaja saadakse kätte ja saab lõpuks ka karistatud, sest pagan teab, mis järgmiseks ette jääb.

Eelmisest nädalast on kaasa tuua ainult positiivsed muljed. Nädalavahetusel toimusid meil Baltikumi suurimad disc-golfi võistlused. Ilm oli ilus, 131 võistlejat nautisid päeva ning kõik sujus. Järva Teataja pani ka digiuudise üles, kuid miskipärast paberlehte ei mahtunud, millest on muidugi kahju. Panen siia kõrvale paar pilti ka, mille Mart Piiroja tol päeval jäädvustas. Abis olid mitmed vabatahtlikud, ettevõtted panid õla alla ning kõik toimis. Loodan, et saame taolisi suurvõistlusi ka edaspidi korraldada. Võistluste tarvis ehitasime spetsiaalse värava, millest tuli läbi mängida ning samasse sai ka Terviseradade silt ning poodium, mida saab kasutada ka teiste võistluste tarbeks. Kes veel pole alaga tutvust teinud, siis hea võimalus seda teha on pühapäeval, kui toimub kohalik nädalamäng. Algusega kell 16.00. Ilmselt on paljud lugejad juba tüdinenud sellest disc-golfi jutust ja siinkohal teen selle teemaga mõneks ajaks pausi.
Pühapäeval toimus Kasekoplis kohtumine Tallinna Maccabi meeskonnaga. 55 pealtvaataja ees teenisime 4-0 võidu ning tõusime tabelis kaheksandaks. Täna käisime Rakveres mängimas ning võitlesime 0-0 viigi välja. Varumehi meil polnud, kuid noored pidasid kenasti vastu. Järgmine nädal on vaba ja ilmselt teeme väikse talgupäeva Laial tänaval, et kunstmuru kuidagi paika saada ning peagi ka seinad ümber. Lisaks jalkameestele on see hea võimalus ka korvpalluritele, saalihokimängijatele ning miks mitte ka võrkpalluritele.

Esmaspäeval tegime üle pika aja tavapärase töökoosoleku. Rohkem olen sel nädalal tegelenud valla arengukava tuunimisega ning lisaks tuletasin meelde, et mis asi on lehe tegemine. Tegelikult seda viimast nagu väga ei teinudki, sest saatsin lihtsalt arendus@jjaani.ee aadressile tulnud meilid edasi. Ehk siis esialgu jääb see veel kasutusse. Loodetavasti on uus leht esmaspäeval poelettidel.

Kolmapäeval oli JOL-i väljasõiduistung Ida-Virumaale. Tutvusime sealse looduskeskusega. Päris energiatõhus tundus. Küsimus jäi üles, et miks peab omatoodetud elektri kõik maha müüma ja siis uuesti ostma kui võiks kohe ise tarbida ja ülejääva osa maha müüa, kuid eks nad ise tea. Toredad ja asjalikud inimesed olid seal toimetamas ning kui noortele mingeid koolitusi sealkandis vaja teha, siis võin soovitada küll. Edasi tutvustati meile kohaliku menetlusteenistuse toimimist, kuid siinkohal tekkis tasuvuse küsimus üles. Kõikide valdade iga-aastane kulu oli 16000 eurot, kuid ühel vallal menetleti vaid 5 väärtegu. Pisut vähe justkui, kuid mõtteainet saime kindlasti ja eks näis kas leiame ka Järvamaal selle ühisosa.
Edasi arutati JOL-i liikmemaksu küsimust ning ka uue aasta plaane. Küsimus tekkis üles ka erakorralise üldkoosoleku kokkukutsumise osas, sest on teada, et siseminister peaks meile peagi uut maavanemat esitlema, kuid korralise üldkoosoleku puhul saaks see toimuma alles detsembris. Olin seisukohal, et maavanem on piisavalt tähtis teema, et eraldi kokku tulla, kuid mõttekaaslaseid väga ei leidunud ses osas. Eks näis siis millal see tegelikult toimuma saab, kuid hea koostöö alustuseks võik JOL vastu tulla küll.
Pärast koosolekut lõunatasime Mäetagusel ja ütlesime sealsele vallavanemale ka tere, kellega sai juba talvel tutvust tehtud kui seal toimus talvine mitmevõistlus. Kahjuks abivallavanem Jaago Kuriks oli haiguslehel. Tutvusime ka  suhteliselt värske Mäetaguse hoolekeskusega ning kapitaalremondi läbinud rahvamaja. Ilusad majad ning särasilmsed inimesed olid mõlemas tööl. Tervitused Marele.

Täna oli majasisene päev, kus sai dokumente vähe liigutatud ning paar tähtsat allkirjagi pandud. Lisaks huvitavad vestlused väga erisuguste inimestega ja väga erinevatel teemadel.

Homme peab korra Paides ära käima ning pealelõunal tuleb PRIA ametnik vaatama kas meie disc-golfi korvid on ikka olemas ja paigaldatud nagu projektis ette nähtud. Õnneks oli see piisavalt lihtne ja läbipaistev projekt, et siin pange panna oli suhteliselt keeruline kui just meelega poleks tahtnud teha.

Nädalavahetusest natuke juba juttu oli ja ega muud väga avalikuks infoks vast polegi seekord. Tahtsin Alo Aasma korraldatavale 10-võistlusele minna, kuid kahjuks ikka ei jõua.

Uuel nädalal osalen Järvamaa kohaturundusprogrammi koosolekul, eelarve- ja majanduskomisjoni koosolekul, toimub vallavalitsuse istung ning JAP-i juhatus, lisaks KENK-i nõukogu, toimub koosolek Hosteli võimalikust liitumisest Booking.com-iga ja toimuma peaks ka Piibe Koolid nõukogu istung. Hooaeg on täiega peal hakanud ühesõnaga. Ilmselt hakkab siia ka rohkem infot tulema siis.

Vahepeal kutsuti mind ühte huvitavasse töörühma sotsiaalministeeriumi poolt, kuid kahjuks ei saanud osaleda, sest kuupäevad ei klappinud. Projektiks oli "Integreeritud teenuste kontseptsiooni loomine laste vaimse tervise parandamiseks". Kui nüüd küsite, et mis see on ja millega ma oleks abiks saanud olla, siis ega ma ka täpselt tea, kuid ilmselt KOV-i vaatevinkel võimalustele seda teemat arendada.

Hiljuti andsin nõusoleku  osaleda Avatud Valitsemise Partnerluse programmis, millest kuuleb rohkem ilmselt oktoobri alguses, kuid kus lähtutakse siis läbipaistvast ja kaasavast juhtimisest. Eks see blogi on ka üks osa sellest ehk siis tagasiside ja edasiside kodanikele, kuid arenguruumi on kindlasti veel küll.

Olgem avatud ja lahked siis.

1 kommentaar:

  1. Tähelepanu !!!

    minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

    Attention !!!

    my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.

    VastaKustuta