neljapäev, 23. oktoober 2014

Hariduslinnak?

Tulin just RAM-i kontserdilt ja muljed on vägevad. Mehed ikka oskavad laulda ja seda on ikka lust kuulata. Isegi mina, kes ma viisi ei pea, nautisin kontserdit. Ilmselt seda tegid ka teised, sest miks muidu peale viimast lugu püsti tõusti ja lisalugu välja plaksutati. Järgmine Eesti Kontserdi sündmus meil 21. novembril kui lavale tulevad klassikatähed. Pange juba kalendrisse.

Eelmisest nädalast ka kahe sõnaga. Kriisireguleerimise õppepäev oli vajalik, sest ega igapäevaselt sellele väga tähelepanu ei pööra. Ka meil on oma meeskond olemas, kuid viimasel ajal kokku pole saanud. Tuleb kokku kutsuda ja olulised teemad üle käia. Kõige tundlikumad oleme elektrikatkestustele, sest siis on halvatud ka vee-, kanalisatsiooni- ja küttesüsteemid. Arvutasin, et kui sooviks valda hoida enamvähem toimivana, siis on vaja 25 generaatorit. Päris palju ikka, kuid ilmselt sellele peab tähelepanu pöörama, sest kunagi ei tea millal torm tuleb ja jälle pikemaks ajaks elekter ära on.

Disc-golfi rada on viimasel nädalal korralikult vatti saanud. Külas on käinud Paide Ladys Circle naised, päevakeskuse toredad naised ja mehed (pildil Vello Kivila puttimas) ning lisaks on vaheajaga seoses kettaid mitmel korral laenatud. Laupäeval käisime Tartus võistlemas ja päris viimasteks ei jäänud. Ilm oli mõnus ja emotsioon hea. Loomisel on ka Järva-Jaani disc-golfi klubi, nii et liikumine massidesse. Eile tegime Leadergrupi videoklippi ka sellest, nii et paari nädala pärast peaks ka üks tutvustav video meie terviserajast valmima.

Reedel toimus majanduskomisjon ning teemaks oli vallavara enampakkumine. Taas lähevad müüki neli objekti erinevate suunitlustega. Volikogule valmis eelnõu, mille kohaselt on objektid ja hinnad järgmised. Kalda 33 elumaja (endine 8 korteriga maja), mille alghind on 3600 eurot, Mõisa tn 3-2 kolmetoaline korter alghinnaga 1200 eurot, Võimle tee 8 tööstushoone (endine sigala, ca 1,0 ha maad) alghinnaga 3000 euri ning elamukrunt Koeru teel alghinnaga 1000 euri. Täpsemad kuulutused tulevad välja peale järgmise nädala volikogu istungit.

Teisipäeval vallavalitsuses midagi väga suurt ja erilist polnud. Sots toetused ja raieload ning kruntide jagamised jne. Nagu ikka.
Pealelõunal käisime JAP-i juhatusega ka mõnda objekti külastamas, mis on toetust saanud. Tänu Leader toetusele sai alguse näiteks Jäägri Villa Albus. Päris muljetavaldavad olid ruumid ja kogu olustik. Kodukas SIIN.  Sinna tahaks tagasi minna. Veel külastasime Valgehobusemäge, Tammsaare muusemumi ning Tammsaare matkakeskust, kõik on tublid. Aitäh ka vallavanemale, kes meid Tammsaare kuju juures vastu võttis ning tervitas :)

Eelmisel nädalal sain teada, et ka meie enda ettevõtlus on järjest elavnemas.Nimelt on Kuksema autoteenindus ehk OÜ Clarke investeerinud 3D sillastendi ning lisaks on ühinetud Autoeksperdi teenindusketiga. Nüüd ka meil kohapeal võimalus rohkem asju ära teha. Ka alevis peaks peagi kaubandus mitmekesistuma (Valge pood).

Täna sai naabrimeestega vähe koostööjuttu aetud. Jutt sujus. Korra oli juttu ka riigigümnaasiumist. Nagu kolleegide Lauri ja Raidi arvamustest olen aru saanud, siis nemad pooldavad kutsehariduskeskuse juurde gümnaasiumi loomist. Minu meelest aga võiks seda infot või mõtet liigutada pigem nii, et Paide loob hariduslinnaku, kus on koos nii kutseharidus, gümnaasiumiharidus, ning lisaks ka näiteks vaba ja täiskasvanuharidus. Wabalinna maja ka ju sealt kiviga visata, kus toimuvad ikka väga head koolitused koguaeg. KEA keskus kahjuks hingusel, aga maja ka vist ootab sisu. Hariduslinnakus oleks lisaks ka teaduspark, väike inkubaator ettevõtetele, digimaailm jne. See juba kõlaks hästi ja kellelgi ei tekiks küsimust, et miks me gümnaasiumi viime kutsekasse. Minu mõtte kohaselt oleks kutsekas ja gümnaasium üks osa millestki suuremast ning kutsekasse midagi ei viikski. Loodan, et keegi ikka seda mõtet loeb siit ja ehk tekib siis mingi jätkumõte ja saame Paide volikogu ka kuidagi liigutama, et Järvamaa hariduse tulevik saaks tuule tiibadesse.

Täna toimus esimene Jalgsema küla infotund. Väga suur osavõtt polnud, kuid algus on tehtud. Koos Andreasega saime natuke aimu rõõmudest ja muredest ning järgmise kuu kolmandal neljapäeval saame teada, et kas on miskit kuhugi ka edenenud. Kohal olid ka minu blogi lugejad ning tervitused neile ka siit.

Homme toimub Järva-Jaanis JOL-i üldkoosolek, millele eelneb E-Piima külastus.
Nädalavahetus on kiire ning tegelikult päris mitmed asjad kattuvad ja kõigest ei saa osa võtta nii palju kui tahaks. Toimub vabatahtlike päästjate II astme koolitus, Järva-Jaani Tuletõrjeseltsi 115 aastapäeva konverents ja õhtul pidu koos Ivo Linna ja Antti Kammistega. Esinevad ka kohalikud taidlejad. Tasub tulla. Lisaks on pidu ka Söögitoas ja üldse on päris palju meil üritusi, mis teeb ainult head meelt. Juba anti teada, et ka aastalõpus on suured peod tulemas. Traditsiooniline suur üllatustega aastalõpupidu Kultuurimajas toimub 26. detsembril ning 30. detsembril korraldab Dj David Karu peo koos Hellade Velledega endise kutsekooli aulas. Usun, et igale poole rahvast jagub ja inimesi tuleb mujaltki.

Argistest asjadest niipalju, et olen teadlik, et alevis endise söökla juures olev kivihunnik on kole, kuid kuna tegemist on kindlustusjuhtumiga, siis läheb sellega veel aega. Tänavavalgustuse ja sealhulgas keskväljaku valgustusega tegeleme ning lahendus peaks peagi tulema.

Aga olgu nii, ärge siis ennast külmetage ning võtke mesi ja küüslauk appi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar