teisipäev, 28. oktoober 2014

Tagasihoidlik nädal

Kohe asja kallale.
Reedel toimunud JOL-i koosolek läks kenasti. Nii E-Piima külastusest kui üldkoosoleku kohta uudised ja kokkuvõtted SIIT. Hea meel on tõdeda, et E-Piima Järva-Jaani meierei on pidevas arengus ja tugevad investeeringud on tehtud tootmise efektiivsemaks ja keskkonnasõbralikumaks muutmiseks. Tornide vahel oli päris põnev ja hariv käia. Lisaks muidugi sain natuke nostalgitseda, sest olen ju isegi seal tööl kunagi olnud. Võid pakkinud ja tassinud, võimasinaid puhastanud ja ka tankides voolikutega möllanud. Nagu facebookis mainisin, siis sai minul ja emal just täis 20 aastat elu Järva-Jaanis ning juured on päris hästi mulda hakanud. Ja siiamaile sattumine on tegelikult just meierei teene, sest ema oli ju piimandusharidusega ja töö oli kohe võtta. Mnjaaa.... Kindlasti mäletate seda punast sapikat (hilisem VIPER) ning kaherattaveoga mägijalgratast. Esimene neist sai sel aastal ka korra hääled sisse ja ilmselt saame temast veel kuulda. Kuna ema oli tööl, siis sai üks pilt ka tehtud. JOL-i eelarve osas ilmselt saab kõige arutelurohkemaks teemaks noorsootöö valdkond, sest Rajaleidja keskuse loomisega on mõned omavalitsusjuhid seisukohal, et eraldi keskust enam vaja polegi. Olles ise KENK-i ehk Kesk-Eesti Noorsootöö Keskuse nõukogu esimees, sellega nõustuda ei saa, sest katmata alasid on veel küll. Loomulikult on Paide ja Türi noortekeskused võimekamad kui väiksemate valdade omad ning ses mõttes peabki aru pidama. Selleks saamegi antud teemal uuesti kokku järgmisel esmaspäeval. Loodan, et Järvamaa koostöövaim pole kadunud ja ollakse taas mõne ühisasutuse sisu osas Eestis pioneerid.

Laupäev oli kiire päev. Järva-Jaani Tuletõrjeseltsi sündmused kestsid pikalt ja kulgesid harivalt ja meeleolukalt. Kuigi konverentsile ei saanud minna, siis tagasiside oli positiivne. Õhtune pidu oli vägev, sest juba teise loo ajal oli tantsuplats täis. Puhkpilli orkestri ja Taveri ja Segakoori ja Tutt-uute Naiste ja Jüride-Maride esinemised läksid suure aplausi saatel ning Ivo Linna ja Antti Kammiste olid tasemel. Vist pooled peo külalised käisid pärast nendega ka pilte tegemas. Valla poolt kinkisime Seltsile uhiuue kustutusriiete komplekti, mis oli ainus saadaolev Eestis. Sellega oli muidugi hea logistikanali ka, kuid sellest ei hakka pikalt kirjutama. Pidulised teavad.
Lisaks kõigele jõudsin laupäeval Tori Põrgu karika turniirile korvpallis, mida mu vend korraldas. Koos Taavi, Uku ja kolledživendadega saime tubli kolmanda koha.

Pühapäev algas varakult, sest Paides toimus vabatahtlike päästjate õppepäev (nagu ka laupäeval). Hommikul 9-st kuni õhtul viieni välja. See nädalavahetus läheb samamoodi ning siis ongi II aste käes, kui muidugi arvestus saab sooritatud. Igaljuhul sõlmede tegemised, voolikud, redelid ning muud varustusega seotud tegevused on selged ja läbi proovitud.  

Eile oli rahulikum päev. Sain klaarida peaaegu kuu aja taguse võla Vaike Kolnese ees ning andsin üle tänukirja Päevakeskuse lauluringi juhendamise eest. Käisin neil proovis ja vihik oli laule täis ning jõuludeks valmistumine on peale hakanud. Eile sai arutatud natuke ka Hosteli reklaamimist ning konkreetsete pakkumiste koostamist. Usun, et saab asja. Õhtused jalkatrennid läksid ka hästi, rahvast oli üle kümne igas trennis. Ka neiud on meie trennid üles leidnud. Tore. Uuendasin ka võimla spordiringide kava ning see siin vasakul menüüs täitsa olemas nüüd. 

Kui Jaanis oli rahulik, siis Viljandi uudis muutis jäädavalt meie hariduselu ja loodan, et selliseid uudiseid ei tule meil kunagi enam kuulda. Loodan, et meedia ei tee karuteenet sellest koguaeg ja iga nurga alt rääkides. Igaljuhul kutsun kõiki üles märkama, kuulama, hoolima ning vajadusel ka teavitama. 

Täna olime Jänedal Lairiba foorumil ning kuulasime kiire interneti arengust. Loota võib, et aastaks 2020 on olemas ka 5G internet. Kuigi internet on juba nagu inimõigus, siis paljudes kohtades Eestis seda korralikult käes veel pole ning paraku tundus, et igale poole siiski ei jõuta ka. Teisalt võiks öelda, et virtuaalmaailma võikski vähem olla. Ükspäev just mõtlesin, et kunagi sai ikka sõbral ukse taga käidud kui tahtsid õue kutsuda, kuid nüüd kutsutakse mingisse mängutuppa mängima hoopis, kuid reaalselt kokku ei saadagi. Sellega tuleb meelde, et vaheajal toimunud Noorteka teemapäevad läksid väga korda ja lapsi oli tegelikult päris palju. Kiidan noortekat ja Tenet ning lootust veel on.

Tänane üllatusuudis tuli maavalitsusest, kui mulle helistas Ants Leppoja ja küsis ühe pildi kasutamisõigust. Tuli välja, et Järva-Jaani vallavalitsus on mu selja taga teinud natuke isetegevust ja esitanud Disc-golfi pargi rajamise Järvamaa aasta terviseteoks ning see võitiski selle konkursi ära. Uudis ise SIIN. Ses mõttes midagi vaielda pole, sest kõik mis seal uudises kirjas on, on ka tõsi ning tore, et seda on märgatud nii kohapeal kui kaugemal. Aitäh veelkord kõikidele aitajatele. Reedel lähen siis rõõmsalt tunnustust vastu võtma ning laupäeval kell 13.00 on kõik oodatud Võllastele, et väike kohalik mõõduvõtt teha tervislikele auhindadele. Kahjuks mind ennast pole, kuid Martin Põvvat aitab seekord asju ohjes hoida. Homme peaks Teele poodi müüki jõudma 45 Prodigy ketast, nii et kes soovivad endale soetada kettaid, siis olge varmad. 

Neljapäeval lähen tervitan Paides Maaraamatukogusid ning pealelõunal toimub järjekordne vallavolikogu istung. Päevakord SIIN ja eelnõud kenasti SIIN
Neljapäev on ka kõvem kinopäev kui toimub koguni kolm seansi. Kell 14.30 ja 19.30 näidatakse "Kirsitubakat" ning kell 18.00 on kogupere lastefilm Doktor Proktor. 
Muide kultuurimajas nüüdsest uued toolid kasutuses ning viimased kastid uute toolidega peaks reedel saabuma. Vanad toolid läksid enamus kutsekooli hoonesse, kus saab neid kuivas säilitada ja samuti ürituste korraldamisel ära kasutada ning tulevases skatepargis on ka kindlasti istekohti vaja. Paljud jäid ka kultuurimajja ning osad läksid ka kinomuuseumisse. 

Reedel on JOL-i kultuuri- ja spordikomisjoni koosolek, kus teemaks Kultuurikorralduse arengukava ning poiste ja tütarlastekooride tulevikuplaanid. Peale seda tervisefoorumile ning ehk veel mõned kokkusaamised. 

Laupäeval kell 17 toimub Söögitoas Hans-Kristen Sapase plaadiesitlus. Kõik on oodatud. 

Pühapäeval peaks peale päästjakoolituse arvestuse edukat sooritamist natuke naerma ka ning lähen tšekin Brüsseli kapsa ära. Usun, et saab hää olema.

Selline tagasihoidlik nädal siis taas käsil. Kõike kaunist. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar