esmaspäev, 29. detsember 2014

Aastat kokkuvõtvalt

Jõulunädala jätsin kenasti kõigil enda ja perega tegelemiseks. Kes see ikka soovib kaunil jõuluajal blogi lugeda. Nüüd aga on täpselt paras aeg seda teha.

Võtame siis viimased 10 päeva kokku. Juhtunud on palju ning lugemiseks varuge natuke aega.

19, detsember algas gümnaasiumi jõulupeol vanakese mängimisega. Tulin helikopteriga ning kuulasin 1. klassi junsude luuletusi ja laule. Oli taas vahva.
JOL-i üldkoosolek Roosna-Allikul läks suhteliselt rahulikult, kuid vaatasin, et JOL-i lehel kokkuvõtet veel polnud. Kahjuks maavanema ja JOL-i esimehe vastuvõtule ei saanud jääda, sest jalkapoisid ootasid. Käisime traditsioonilisel aastalõputurniiril. Paraku alagrupis pidime leppima napi teise kohaga. Teenisime kaks võitu ja ühe kaotuse. Sain ka ikka jala valgeks.

20. detsembril oli meeldejääv päev kui Järva-Jaani isetegevuslased vallutasid Raekoja platsi. Meie esinemistest tehti ka videod. Vaadake ise- Jürid-Marid, Tuttuued Naised, Ei me ette tea, Arhailised Mehed, ansambel Hansen ning ühislaul. Oli väga vinge ning lubati järgmisel aastal jälle kutsuda. Siinkohal aitäh Arletile, kes juba mitu kuud tagasi meile selle võimaluse välja pakkus. Kõik esinejad jäid rahule ning uhke tunne oli taas oma valla inimeste üle.

21. oli vahva kuusejahi päev ja toimus tõeline jõuluime. Nimelt oli üldiselt ilus ilm ja päike paistis, kuid täpselt siis kui kuusk oli valitud hakkas laia lund sadama. Metsast välja jõudes sadu lakkas. Aitäh perekond Pussile.

Töönädal oli suhteliselt lühike. Sinna sisse mahtus aga vallavalitsuse istung, kus midagi eriskummalist polnud. Kokkuvõtet saate nagu ikka lugeda vallalehest. Eelmisel volikogu istungil muide heideti ette, et vallaleht on natuke nadi. Kutsun siinkohal kõiki üles tegema sinna kaastöid ning saatma neid arendus@jjaani.ee aadressil 5. jaanuariks.

Jõulud läksid ilmselt nagu enamusel eestlastel. Perega ning suurte söömistega. Meie valla jõulud lõppesid suurejoonelise aastalõpupeoga, millest ka Järva Teatajas galerii oli, kuid millest rohkem pilte võib leida Kerli Talkise fotogaleriist. Taaskord sain oma seltskonnaga pidu nautida lava pealt, bändi seljatagant, sest pidulisi oli nii palju, et saali kõik ei mahtunud. Seekordsed üllatajad olid multipillimeesjõuluvana, show-kokteilimees, Shatee tantsurühm ning peaüllataja Tanja Mihhailova. Äge oli ning rahvas jäi rahule. Kiidame kultuurimaja ja tunneme kaasa selle eest, et igal aastal on järjest keerulisem eelmist pidu ületada.

27. detsembril toimus Võllastel disc-golfi aastalõputurniir "Adjöö 2014", kust võttis osa 17 disc-golfi sõpra, neist 5 naist.  Kahe ringi kokkuvõttes võitsid Mart Piiroja ning Eveli Meibaum. Naiste võitja selgus alles peale ümberviskeid, niiet konkurents on tihe. Samal ajal sõitsid suusatajad Andreas poolt sissetallatud suusaradadel, nii et kaks ala mahuvad kenasti Võllastele ära. Vahepeal on moodustatud ka Järva-Jaani Disc-golfi klubi, mille logo on siin kõrval. Facebookis ka vastav grupp tehtud. Ühineda soovijad andke märku. Selgituseks niipalju, et alastabiilne on üks ketast iseloomustav termin ning samuti ollakse sellele alale stabiilsed. Lisaks on sisse pikitud sorts enesearooniat.

Eile tegime perega suure Pärnumaa tuuri ja käisin juurte juures ehk külastasin vanavanemaid, isa ja teisi sugulasi. Oli väga vahva ja rikastav päev.

Tänane päev oli rahulik. Käisin lasteaias juubilar Urmot õnnitlemas ning tegelesin natuke paberimajandusega. Hea meel oli, et täna sai valda sisse kirjutatud 3 inimest, kes siin tegelikult ka elavad. Panin täna facebooki ka üleskutse ning kordan seda nüüd siin- "Head inimesed! Aasta hakkab läbi saama ning aastavahetus on kohe saabumas. 31. detsembri seisuga läheb lukku ka järgmisel aastal Järva-Jaani ellu panustavate inimeste ehk valla rahvastikuregistris olevate kodanike nimekiri. Kui elad Järva-Jaanis ja oled unustanud elukohateate muudatuse teha või tead kedagi, kes võiks seda teha, siis kõige lihtsam on seda teha www.eesti.ee-s või tulles vallamajja. Iga inimese panus on oluline. Lisainfo 3863377. Suur tänu Sulle. Arto Saar, vallavanem" Natuke veel ja oleme maakonnas suuruselt 5. vald, hetkel jääme napilt Paide vallale veel alla.

Homme ehk teisipäeval on ilmselt vaja mõned kokkuvõtvad asjad ära teha ning lisaks toimub homme ka Järvamaa Haigla aastalõpuüritus, kuhu katsuks jõuda. Õhtul ootab teid kutsekoolis ansambel Hellad Velled, kuid ma ei julge küll öelda, et kas seal istekohti ka jagub.

31. detsembril on lühendatud tööpäev ning vallamaja on lahti kella 13-ni. Kell 14.00 on aga kõik oodatud järve äärde, et osaleda üle-eestilisel üritusel "Kastan end vette 2014". Sel aastal järves pidev ujumine käib ning meie tublid talisuplejad ootavad seltsilisi. Kunagi sai isegi seda harrastatud. Katsun ka minna.
Mis puudutab aastavahetusehetke, siis sel aastal valla poolt taas raha õhku ei lasta, kuid olen kindel, et taevas on taas ilutulestikust paks. Kuulutuste tulbalt lugesin, et kell 22.00-st on avatud Söögituba ning ka Karinu külamaja uksed avatakse kell 00.30. Igav ei hakka.

Seoses aastalõpuga selgitatakse taas parimaid-tublimaid ning Järva-Jaani vallaga seotud tegusi ja inimesi on ka nominentide hulgas.
Järvamaa Aasta Tegu konkursil on nominentide hulgas Saagu Valgus Järvamaa heategevuskeskus ning Albu-Järva-Jaani disc-golfi rajad. Hääletada saab SIIN. Olge siis varmad seda tegema.
Järvamaa parimate sportlaste valimiste nimekirjast leiame meessportlase Kuldar Kark`i ja naisveterani Saima Saare, kes mõlemad tegevad sangpommirindel. Paneme hääled teele.

1. jaanuaril on punane püha, kuid ilmselt teeme ühe tervistava discgolfi võistluse. Reede on taas tööpäev ning minu võib ilmselt leida vallamajast.
Nädalavahetust hetkel väga ette ei näe.

Aga, et lugemine oleks sisukam, siis lugege mu kokkuvõtet aastast, mida esitasin volikogu istungil. Seal siis nii rahvastikust, ettevõtlusest, kultuurist, spordist kui muust. Selle baasil teen korrektsema kokkuvõtte ka Jarva.ee-le.

Nüüd peaks teil lugemist olema küll. Kaunist aastalõppu ning meeleolukat aastavahetust. Ja teeme nii, et oleme uuel aastal veelgi paremad, heatahtlikumad ning positiivsemad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar