reede, 19. detsember 2014

Jõul jõuab

Aeg lendab armutult ja katsun ikka rütmis püsida. Nädal läinud nagu näuhti ning infot oleks kindlasti rohkem edastada kui seda siin kirja suudan panna.

Eelmisel neljapäeal toimunud eakate jõulupidu oli tore. Kuigi jah lõpuni ma ei jõudnud olla, siis esimene pool oli igati hää. Tantsurühmad tegid tantsu, lauldi ning kapelli järgi sai tantsugi vihutud. Vahva üritus, nagu alati. Panen siia ühe pildi kapellist, mis tegi vist sada lugu kokku. Lahe oli see kuidas kõikidel käis varvas erinevas rütmis, kuid kokku kõlas hästi. Elagu elukogenud!

Reedene päev möödus muidu suhteliselt rahulikult. Juhtus nii, et mõned vahvad sõbrad soovisid mulle ka õnne soovima tulla ja kui uksest ei saanud, siis tulid suisa akendest. Siin väike tõestus sellest. Igaljuhul oli tore päev koos kolleegidega mujalt valdadest kui ka oma maja rahvaga.

Laupäeval oli mul õnn vastu võta hulk õnnitlusi ja siitkaudu ka suur tänu kõikidele õnnitlejatele. Nii palju häid soove pole ma kunagi vastu võtnud. Facebook oli ka kindlasti abiks meelespidamisel, kuid see on ju ainult positiivne. Aga nagu ma olen öelnud, siis õnnelik olemine ei ole mingi  eesmärk, vaid see on elustiil. Ja teie toel, head lugejad ja sõbrad,  ma jätkan heameelega selle elustiili viljelemist.
Lisaks sünnipäevale osalesime FC Järva-Jaani meeskonnaga Viktor Metsa jalgpalliturniiril. Esimese mängu võitsime 5-1 ning kogemata pidin olema selles mängus väravas ning lõin kogemata ka kaks väravat. Järgmises mängus suudeti meie vastu viimasel minutil viik välja mängida. Viimases alagrupimängus piisanuks meil viigist, et alagrupist edasi jõuda. Vastu astus meil meeskond, kus olid vennad Roobad, Tarmo Neemelo, Liivo Leetma, Ingemar Teever, Tarmo Kink jne. Olime veel kolm minutit enne lõppu ees 3-2, kuid siis löödi meile viigivärav ning viimasel minutil juhtus midagi ennekuulmatut. Tarmo Kink lõi parema jalaga peale ning kindlustas võidu vastastele. Sellega olime langenud 5-6. koha mängule, kus meil oli vastaseks Imavere ning neilt pidime ka kaotuse vastu võtma. Homme läheme Tallinnasse aastalõputurniirile, kust tahame vähemalt esikohaga tagasi tulla. Hoidke pöialt.

Pühapäev oli enda päralt.

See nädal on alanud nii. Esmaspäeva hommikul oli iganädalane koosolek. Edasi tegin Järvamaa Arenduskeskuse toredad inimesed tuttavaks disc-golfiga. Loodan, et nad jäid rahule. Suuliselt nad seda igaljuhul väitsid.

Teisipäeval sai selgeks see, et meie uus majandusnõunik on Mari Maltis. Asjalik noor inimene Muhu saarelt hakkab uuest aastast meil maa asjade ning arendusteemadega tegelema. Väga hää meelega toetan noortele võimaluste andmist ja kui meie ka ei anna seda, siis kes seda annavad.
Teisipäeva õhtul oli maaelukomisjoni koosolek ning seal oli teemaks eelarve. Ühe teemana, mille seal ise üles tõstsin ja mis komisjoni ettepanekul ilmselt ka eelarve ettepanekutesse jõuab on ringijuhtide tasu tõstmine. Olen sellega päri, kuid selleks peab ka katte leidma ning seda ka jätkusuutlikult.

Eile ehk kolmapäeval sai Paides mitmeid asju aetud. Sai käidud Järva Teatajas kalendrite järgi, ARK-is registritoiminguid tegemas ning lisaks Mäos Järvamaa Spordiliidu juhatuses.
Eilse päeva kõige ägedam üritus oli aga Päevakas, kus olid 11 suurt peret kutsutud jõulupidu pidama. Osalesin ka seal üllatuskülalisena. Mõned vist ikka tundsid mu ära ka. Lapsed olid rõõmsad ning naeratused olid näol. Ilmselt tekib sellest vahva traditsioon.

Täna selline suhteliselt kiire päev. Ennelõunal tegin kokkuvõtet 2014. aasta kohta ning pealelõunal toimus volikogu. Seekordne volikogu oli suhteliselt lühikese päevakorraga. Vabas mikrofonis anti taaskord kaks arupärimist üle, millega revisjonikomisjon peab pusima. Jäätmekava saadeti avalikustamisele, mida siis soovitan kõigil uurida valla kodulehelt. Revisjonikomisjon andis ka ülevaate oma tegevusest, mis puudutas valla autode kasutamist ning volikogu tegi selles suhtes ka otsuse. Kui tavaliselt võetakse revisjonikomisjoni aruanne teadmiseks, siis sel korral anti ka täiendav ülesanne. Peale seda andsin ma ülevaate 2014. aastast Järva-Jaani vallas ning seda tegid ka oma tegevusvaldkonnas Järva-Jaani Noortekeskus, Järva-Jaani Kultuurimaja ja Karinu Raamatukogu, vastavalt Tene Metsma, Tuve Kärneri ning Ilme Murumaa isikus. Infot sai küll.

Homme on selline päev, kus hommikupoole külastan gümnaasiumi algklasside jõulupidu. Kell 13 osalen Järvamaa Omavalitsuste Liidu üldkoosolekul Roosna-Allikul, peale mida peaks osalema JOL-i esimehe ja maavanema vastuvõtul, kuid pean jalgpallimeeskonnaga Tallinnas aastalõputurniiril osalema. Sats on korralik ja loodame parimat. Tahaks osaleda ka valla jõulupeol, kuid seekord jääb vahele. Samas olen kindel, et saal on rahvast täis. Tuve sõnul on laval homme üle 300 esineja. Võimas ja uhke tunne küll. Kell 19 kõik kultuurimajja.

Laupäeval on kõik oodatud kell 15.00-17.00 Tallinnas Raekoja platsile. Siis on Järva-Jaani taidlejad tegemas oma multishowd. Ehk siis lühikeses kavas on koos Jürid-Marid, Tuttuued Naised, Ei Me Ette Tea, Arhailised Mehed ning Hans Kristen Sapas. Tulge kaasa elama ning soovitage ka oma tuttavatele.

Pühapäeval vist puhkan.

Selline vahva nädal olnud ja tulemas. Uude nädalasse vaadates näen, et tulemas on vallavalitsuse istung ning jõulud.

Hoidke ennast ning teisi. Kaunist jõuluaega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar