reede, 13. veebruar 2015

13 ja reede

Teen selle nädala kokkuvõtte käppelt siia kiire päeva lõppu ära, sest muidu ei saagi see nädal tehtud.

Eelmisel nädalal toimunud kohtumine välistudengitega läks kenasti. Loodan, et nad said natuke mõtteainet ja endal oli ka hää omi mõtteid jagada. Garri Raagmaa jäi igaljuhul rahule.

Rahvatantsupäev oli meeleolukas. Oligi nii, et maja jäi väikseks ja saali kõik inimesed ära ei mahtunud ning osad tantsijad pidid oma melu tegema otsapidi fuajees. Aga kavad olid ägedad ja rahvas veel ägedam. Lisaks saime selgeks mitmed uud seltskonnatantsud. Või noh korraks selgeks. Praegu enam eriti küll ei mäleta. Rahvatants on pop, pole midagi öelda.

Pühapäeval sai taas Järvamaa MV-si mängida korvpallis. Vastaseks oli KK7. Väga hullusti ei läinudki, sest kuigi saime küll 70-84 pähe, siis oli mäng südi ja võitlesime lõpuni. Sel korral juhtus väike ajalugu ka. Nimelt ei olnudki sel korral meie parim punktiviskaja Uku Pilv, sest sel korral õnnestus mul kuidagi 24 punni teenida. Paar viset olid küll päris hullud, aga rahvale meeldis. Homne meil toimuma pidanud mäng jääb kahjuks ära.

Esmaspäeval oli tavapärane koosolek ning lõuna ajal käisime õnnitlemas Ülle Jäägerit jubileumi puhul. Palju õnne veelkord siitkaudu ka.

Pealelõunal oli eelarve- ja majanduskomisjoni koosolek ning seal oli teemaks eelarve teine lugemine. Vahepeal oli saabunud üks ettepanek ning osaliselt seda ka arvestati.

Teisipäeval toimus Järvamaa Omavalitsuste Liidu strateegia arutelu teine kohtumine. Teemad said õhku pandud ning koostöökoolitusel saab tõsisemalt asi käsile võetud.

Teisipäeval osalesin ka Varivalimiste debatil. Nimelt korraldatakse 13-17 aastastele noortele varivalimised ning sellele eelnes riigikokku kandideerivate jõudude arutelu. Viiest erakonnast oli kaks inimest kohal ja lahati noortele olulisi teemasid. Kuigi aega oli vähe, siis mõned mõtted said ikka edastatud. Huvitav on ikka see, et osad erakonnad ei saa ja ei tahagi saada aru, et noortel ei olegi võimalust maale tagasi tulla, kui neil selleks kohta pole. Loomulikult on töökohad ja muu keskkond olulised, kuid tegelikult võimalus puudub.
Lisaks veendusin oma ihusilmaga, et Jürgen Ligi käitubki nii nagu temast mulje on jäänud. Kahju kohe. Aga muidu oli asjalik ettevõtmine ning usun, et need noored, kes kohale tulid, jäid rahule.

Peale seda toimus vallavalitsuse istung, kus toimus suhteliselt Mariliisi soolo. Pea kõik eelnõud olid seaotud jäätmetega.

Kolmapäeval arutasime Paides Kesk-Eesti kultuuriprogrammi üle ning vist kipubki sinnakanti minema, millest kunagi rääkisin, et meie kandi eripära ongi põld ehk Eesti toiduaidaks olemine. Jätkame otsinguid.

Kolmapäeval oli kuupäevaks 11.2. ehk rahvusvaheline 112 päev. Nüüd on võimalik sellelt numbrilt ka politseid kätte saada, 110 toimib muidugi veel ka. Sel puhul tegime helkuritest suure 112 Tuletõrjemuuseumi uksele ning ühe numbri seest on võimalik ka endale helkur võtta, kui see peaks hetkel puudu olema. Lisaks tegi 112 ka lasteaed, mida on võimalik juuresolevalt pildilt näha.

Eile ja täna võtsin osa KOV-juhtide talvisest võistlusest. Kokku oli 26 osavõtjat, nende seas 4 naist. Suutsin noorematest meestest olla esimene ning 45+ meeste võitjaga sama tulemuse teha. Kuna võrdsete tulemuste korral on sel võistlusel eelis vanemal, siis seekord rändkarikat koju tuua ei õnnestunud, kuid üliheameel on ikka. Ainsa alavõidu sain bowlingust. Teised kohad tulid korvpallis ja saalihokis. Võistlus oli huvitav ning hästi korraldatud. Aitäh Raplale, Spordiliit Jõudile ning muidugi kaasvõitlejatele. See on sellepärast lahe üritus, et seal saavad üle Eesti juhid kokku ning arutatakse kohe täitsa tööasju ka ning leitakse lahendusi. Ei ole päris niisama tilulilu. Suvel toimuvad 20. suvine mitmevõistlus ja seda Tabiveres, kust see traditsioon alguse sai. Tegime kokkuleppe, et ka riigikokku valitud endised KOV-juhid võivad seal osaleda. Peale minu oli seal neid kandideerivaid veel küll. Naabrimees Rait tuli muide tugevale kolmandale kohale ning ka Jüri ja Kulno esinesid hästi.

Täna õhtul oli kultuurimajas väike valimisüritus, kuid kahjuks sinna väga palju rahvast kohale ei tulnud. Ju siis postkasti tulev materjal rahuldab inimesi, või on valik tehtud või ollakse juba piisavalt tüdinenud sellest valimiste virr-varrist.

Homme on kultuurimajas siis sõude-ergomeetrite võistlus, samal ajal on söögitoas lastele sõbrapäeva üritus ning poole kolme paiku hakkavad masinad meie mail kihutama.

Pühapäeval Pitka matk ning ega peale seda vist rohkem ei jõuagi ette võtta.

Meeldetuletus disc-golfi sõpradele. Palun ärge kasutage Võllaste raja suurt ringi kui suusarajad on sisse aetud ning seda ka sulailmaga.

Esmaspäeval toimub Pärnus Järva Arengu Partneri strateegiaseminar ning teisipäeval räägivad maavalitsuse inimesed meile planeeringutest. Saab ka tegus nädal olema.

Lõpetan sissekande kiirelt nüüd ära, siis läheb postituse pealkiri ka asja ette.

PS. Kes pole mu toetajate videosid näinud, siis hetkel on neid valmis kolm ja neid näeb SIIT.

Kaunist nädalavahetust ja olgem endiselt positiivsed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar