reede, 27. veebruar 2015

Tunnustamine

Eelmisest nädalast natuke ka. Koeru valla sünnipäevakontsert ja Vabariigi aastapäeva aktus oli kena. Oli kõnesid oli esinemisi. Meie reedene pidu oli ka vahva. Abruka Laine rääkis muhedaid lugusid, pillimehed olid vinged ning selgus ka Järva-Jaani valla kõige õigem eestlane, kelleks sai hea sõber Jaanus Pedius.
Laupäeva hommik algas sellega, et Mart Piiroja ja Raido Vesperega puhastasime pea kolm tundi disc-golfi väljakut jääst. Tänud meestele.  Edasi toimus Salutagusel väike debatimoodi valimisüritus, kus lisaks minule olid kohal Jaanus Marrandi, Alo Aasma, Tiina Oraste ning Kristjan Kõljalg. Kaks tundi läks lennates. Et mitte kuivaks poliitikaks ei jääks tegin Grete-Liisiga ühe loo, millest üks varasem ja mitte väga hea versioon ka Youtubes ning eraldi tegi Grete ka veel lisaloo. Aitäh Virvele kutsumast ja kui rahva arvu järgi vaadata, siis igale kandidaadile pidi juurde sealt tulema 3 häält.

Pühapäeval oli hommikune tantusproov ja seejärel isamaaline disc-golfi võistlus. Jube tuul oli väljas ja mõtlesime küll, et keegi sellise ilmaga mängima ei tule, kuid vastupidi. Kohal oli 14 meest ja 6 naist ning emotsioonid olid head. Naistest võidutses taas Kerli, Eveli ja Ilme ees ning meestest oli parim Anti, kellele järgnesin mina ning Jan. Kuna suusaradadest pole kahjuks enam midagi järgi, siis suur ring taas avatud, kuid kõik tii-alad veel korras pole. Peagi saavad ka need korda ja 21. märtsil toimub meil suur üle-Eestiline võistlus.

Esmaspäeval sain taas head teha ning käisin kultuurimajas verd andmas. Ilmselt oli natuke paha päev puhkepäevade vahel, sest vereloovutajaid oli tavapärasest natuke vähem.
Maavanema ja JOL-i esimehe vastuvõtt oli ilus. Kontsert oli mõnus tervik ning maavanema kõne oli super. Tasub järgi lugeda või kuulata või vaadata.

24. veebruar algas kirikus, millele järgnesid kõned ausamba juures. Rahvast oli meeldivalt palju ning see teeb rõõmu. Peale seda käisin ka Järva Maanaiste üritusel ning ka seal oli väga soe ja mõnus. Aitäh kutse eest.

Kolmapäev oli tempokas päev kui hommikul kell 9 alustasime juba KENK-i nõukogu koosolekuga ning sealt Tallinnasse suundusin, et olla tunnistajaks, kuidas meie omakandi mees, siseminister Hanno Pevkur annab üle tunnustuse eelmise aasta parimale vabatahtlikule komandole ehk Järva-Jaani Tuletõrje Seltsile. Uhke tunne ikka, sest olen isegi sinna panuse andnud. Uudis sellest ka Reporteris. Auhinnaks saime tunnuskirja ja koroonalaua. Aitäh Järva-Jaani mehed ja naised.

Kolmapäeva õhtul sai osaletud ühel üllatussünnipäeval. Nimelt meie hetke kuulsaim näitleja, Rait Õunapuu, sai 25 aastaseks ning sel puhul tehti Ugala keldris talle võike suprais. Läks väga korda ja loodan, et tallegi meeldis.

Eile sai pool päeva veedetud Paides, kus toimus Noortefoorum. Teemadeks olid noorte tööturg, kuritegevus, Ukraina sõda, energeetika ning integratsioon. Päris rasked teemad, kuid noortel ja ka endal mõtteid jagus. Kokkuvõtted saame selle kohta hiljem. Sain tuttavaks ka toredate Eesti poliitikutega.

Volikogus seekord väga palju punkte polnud. Mati Seire rääkis eelmise aasta olulisematest sündmustest politsei poole pealt, mõned muudatused toimusid komisjonides, kuid kõige tähtsam otsus oli see, et vastu sai võetud Järva-Jaani valla 2015. aasta eelarve. Selle maht on 1,77 miljonit eurot. Sellest investeeringuid suudame teha mahus 168 476 ehk peaaegu 10%, mis pole üldse paha. Kes aga rohkem tahab asja uurida, siis infot ikka valla kodulehelt.

Täna olnud majasisene päev ja suhteliselt rahulik, allkirjastanud hunniku erinevaid dokumente.
Homme üks Järvamaa liiga kohtumine korvpallis ning pühapäeval toimub võimlas Järvamaa segpaaristurniiri viimane etapp, kus ka meie pallurid häid kohti noolimas. Mingem osalema või kaasa elama.
Pühapäeva osas ka üks üleskutse Naabriplika võttetiimilt. See on SIIN.  Kuna valimispäeval ei tohi niikuinii agitatsiooni teha, siis mul on plaanis sinna minna ja osa võtta. Tulge ka.

Muudest toredatest uudistest niipalju, et Järva-Jaani kutseka skatepargi teema on taas lauale tulnud. Küll ei saa see olema 100% selline nagu oli projektis, kuid samaväärne ning lähiajal saame asjaosalistega kokku, et arutada nüansse, kuidas projekt ellu viia.
Jalgpallis on peagi algamas uus hooaeg ning meeskond harjutab Ervin Kõlli käe all hoolsalt ning füüsiline ettevalmistus on parem kui varem.
Lisaks on üks eksportiv ettevõte Järva-Jaani vastu huvi tundnud ning anname parima, et projekt realiseeruks.
Elu ikka läheb edasi.

Aga seniks head nädalavahetust. Minge pühapäeval kindlasti valima, kui te seda veel teinud pole ja kui olete minu senise panuse ja tegudega rahul, siis olge hääd, tunnustage mind oma toetusega. Numbriks endiselt 907 Oleksin väga tänulik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar