esmaspäev, 15. juuni 2015

Tagasi tulevikku

Ahoi ahoi, Olen tagasi blogilainel ning aeg sõnad ritta säädida.

Üle-eelmise nädala lõpus olime meesteväega Rakveres, kus võtsime osa meeste tantsupeost. Olid fantastilised neli päeva mõnusas seltskonnas, mõnusas keskkonnas. Tantsud tulid lõpuks ilusti välja ja tunne oli ülev. Tänud Üllele tugeva eeltöö eest, sest kohapeal oli seetõttu palju lihtsam. Panen lõpuringist siia ühe Kerli Talkise pildi, et jagada seda rõõmu, mis meid seal valdas. Usun, et järgmisele kipitame ikka ka minna.

Muudest sündmustest samal ajal kindlasti väärib märkimist, et uus tuletõrjemasin on kohal ning tänaseks päevaks on vist juba ka ca 5 väljakutset olnud. Aitäh Kokkola ja Kälviä sõpradele.
Lisaks olid meie noored tublid Järvamaa Noortepäeval Imaveres, kus said kiita ägeda müügileti eest. Väätsal aga lõid laineid taas meie eakad. Laat läks ka igati korda ja seega on traditsioonile alus pandud. Ainuke mõru pill eelmisest nädalast on see, et meie jalkameeskond pidi Narva minema ainult üheksakesi ning kaotus oli paratamatus.

Eelmisel nädalal sain kokku Naabriplika prodjuusseriga ning juba juuni lõpus ning juulis võime taas tuttavaid nägusi Hosteli juures ning mujal näha. Viies hooaeg on purki võtmisel.
Kolmapäeval toimus Karinul perekond Selge talu õuel suurperede päev ning see oli tõeliselt vahva. Toredad lapsed, palju ägedaid tegevusi ning mänge. Inese ja Maire eestvedamisel olid platsil jooksmas ja kargamas ka isad-emad ning lusti oli palju. Ise viisin lastele kommi ning võtsin ka paarist mängust osa.

Neljapäeval käisin meie raamatukogutöötajate nimel tänamas Järvamaa Keskraamatukogu pikaaegset juhatajat Malle Kulli, kes jätab selle ametiga hüvasti. Aitäh veelkord meeldiva koostöö eest.

Reedel toimus JOL-i üldkoosolek ning seal midagi väga põrutavat polnud. Riigikogu liige andis infot natuke pagulaste ning haldusreformi teemal. Kumbki teema väga selge pole ja eks ilmselt aeg näitab, mis sealt välja koorub. Loodame, et haldusreform ei ole lihtsalt järjekordne katse ainult piire nihutada ning loodame, et pagulaste teema kaalutakse sügavalt läbi. Alles hiljuti oli JT-s uudis, et omavalitsused on pagulaste tulekuks valmis. Peab ütlema, et Järva-Jaani vallalt pole keegi selle kohta midagi küsinud ja volikogu pole arvamust avaldanud. Ise olen seda meelt, et proovime kõigepealt oma hädalistega hakkama saada, sest kui vaadata statistikat, siis on meil ikka häbematult palju allpool vaesuspiiri elavaid inimesi, sh hulgas kümneid tuhandeid lapsi.

Reede õhtul toimunud ajalooõhtu oli tõeliselt huvitav. Hämmastav kui palju ikka üks mees suudab mäletada. Jutt siis Valdo Praustist. Variandid teede kujunemisest meie kandis olid usutavad ja põhjendatud.
Peale seda toimunud raamatu "Järva-Jaani vald vanadel ja uutel piltidel" esitlus oli ka huvitav, sest lood piltide saamisest on ikka väga erinevad. Väike saal oli rahvast täis ja tundus, et sündmus läks täkkesse. Raamatuid osteti ka usinalt. Raamatud müügil hinnaga 20 eurot Teele lilllepoes.

Nädalavahetus oli mõnus sündmuste triangel, millest päris edukalt sai välja tuldud.
Laupäeva hommik algas sellega, et läksime sportlastega Aravetele 8. Järvamaa suvemängudele. Tulime väikeste valdade arvestuses taas Imavere järel teiseks. Info SIIT. Meil olid väljas kergejõustiklased, jalgratturid, võrkpallurid, mälumängurid ning köieveo meeskond. Kolmada koha karika tõid ära jalgratturid, kus Pille Palumaa, Janek Resev ja Teet Kallakmaa omas vanuses esikohad noppisid. Kahjuks ei olnud meil täit meeskonda koos ja seetõttu jäi seekord alavõit koju toomata. Kergejõustikus saime pendelteatejooksus kolmanda koha, lisaks tõid medaleid Eva Arusalu, Tiina Idavain ja Aare Selge. Ise võtsin osa pendelteatest, kuulitõukest ja kettaheitest. Eraldi oli ka juhtide võistlus, mis koosnes kolmes alast. Taldriku lennutamine, kossuvisked ning ratsutamine. Viimasel alal tuli kiirelt ratsaniku säärised jalga tõmmata ning paar tõket ületada. Kõrval väike stiilinäide. Kokkuvõttes jäin Raidi järel teiseks.

Omad esimesed alad tehtud, siis tulin Jaani tagasi, et Vanade võistkonnas osaleda Koolivutis 2015, kus neli erineva põlvkonna jalgpallimeeskonda mõõtu võtsid. Avakohtumises saime napilt jagu praegu õppivatest noortest. Paraku teisest poolfinaalist edasi pääsenud meeskonnast, kuhu kuulusid Tõnis Vanna, vennad Kõllid, vennad Põvvatid, Aiko Orgla jne, me finaalis jagu ei saanud. Jäime napilt 0-5 alla. Meie tiimis tõmbas üle pika aja kedrid jalga ka Hanno Pevkur, kes seekord napilt jalga valgeks ei saanud. Oli lahe võistlus ja ilmselt tasub kordamist viie aasta pärast.

Enne kui kooli kokkutuleku aktus peale hakkas, käisin veel Aravetel mälumängu tegemas, kuid sel korral jäime nibin-nabin tahapoole. Türi ja Ambla olid seekord ikka omast klassist.

Kontsert-aktus kultuurimajas oli kena. Tänu palavale ilmale tundus kontsert võibolla natuke pikk, kuid no mis teha kui on nii palju häid numbreid näidata.
Õhtune pidu võimlas ja kutsekooli saalis oli ka meeleolukas. Pidu kestis hommikuni ja kõik läks kenasti. Taas oli üle mitmete aastate rõõm näha oma endisi koolikaaslasi ning tuleb tõdeda, et vahepeal polekski nagu aega mööda läinud, kõik sama toredad. Kuigi alguses oli võimla ventikaga väike lahkarvamus, siis lõpuks ikka saime tänu Liale õhu liikuma. Kiidusõnad korraldajatele ning kõigile, kes oma panuse selle ürituse toimumisele andsid.

Pühapäeval oli raske kohtumine Ambla Vallameeskonnaga ning oli tunda, et eelmine õhtu oli hõrendanud publikut, kuid kohaletulnud olid väga tublid ja häälekad. Õnneks olid mängijad kõik kenasti rivis ja lahing sai vägev. See päädis Kaspar Klausi ilusa värava ning 1-0 võiduga. Ehk järgmiseks kodumänguks, mis toimub 28. juunil Koeruga, suudame ka rahvast rohkem platsi äärde meelitada ning suudame murda taas tabeli esimesse poolde. Sel laupäeval raske mäng võõrsil Maardu Unitediga.
Discgolfi nädalamängust võttis seekord osa 22 mängijat, kus võitjateks tulid Kerli Talkis ja Raido Vespere. Järgmine juba pühapäeval kell 18.00, tulge julgelt osa võtma.

See nädal on alanud suhteliselt majasiseselt. Koosolekutest toimus direktorikonkursi komisjon, kus otsustasime ainsa kandideerinud isiku vestlusele kutsuda.
Hetkel veel käimas ka OÜ Järva-Jaani Teenuse juhatuse liikme konkurss, mille tähtaeg on kolmapäeval.
Õhtul käisin sulgesin taas selle salaukse, mis laupäeval otse peosaali viis.

Homme peaks enne lõunat väikese töise supluse tegema  ning pärast toimub vallamajas ettevõtjatele infopäev kell 14.00, kus kõigepealt räägitakse uuest ehitusseadusest ning seejärel e-arvetele üleminekust. Kõik on teretulnud.

Kolmapäeval on meil piirkondliku konkurentsivõime programmi projekti koosolek.
Samal ajal on tähtis sündmus Tartus. Nimelt lõpetab meie majandusnõunik Mari Maltis oma magistriõpingud. Oleme uhked.

Neljapäeval praegu midagi peale vestluse plaanis pole.

Reedel on vallavalitsuse istung ning lõpuaktused.

Laupäeval juba mainitud mäng ning õhtul on Kasekoplis Jaanituli.

Järgmine nädal algab pooliku tööpäevaga ning siis juba Võidupüha üritused, mille raames toome Võidutule ka valda ning viime küladesse laiali. Sel korral saadavad tuld Arhailised mehed. Ajakava on umbes selline nagu kõrval näha. Proovime ajakavast kinni hoida.


Ja just praegu sain Andreaselt hea kirja. Nimelt toetab KIK projekti, kus soovime kõik veearvestid vahetada välja kaugloetavate vastu, mis teeb elu nii inimestel kui Järva-Jaani Teenusel lihtsamaks. Äge.

Kõike kaunist ning olge tublid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar