neljapäev, 4. juuni 2015

Tulge lähme tantsupeole

Puhkus on käimas täie hooga. Samas on töist ka olnud.
Kiire sissekanne enne Rakverre minekut.

Neljapäeval oli meil e-arvete koolitus ja asi on nii kiirelt meil käima läinud, et esimesed e-arved juba liiguvad. Käime ajaga kaasas. Tänane JT ütleb, et KOVid ei käi ajaga kaasas. Natuke vaidleks vastu, aga las jääb.
Volikogu läks üldiselt rahulikult. Otsused võeti vastu. Arengukava läheb nüüd avalikustamisele ning vallavara müüki. Tutvuge sellega SIIN. Sain seoses turvakaameratega ka arupäringu ning järgmiseks korraks saab 8-le küsimusele ka kenasti vastatud.

Viitasin just valla kodulehele. Lisaks sellele, et on käimas kooli direktori ja OÜ Järva-Jaani Teenuse juhataja konkurss, siis otsib ka Järva-Jaani lasteaed enda sekka tublisi inimesi tööle. Kuulutus SIIN. Maal tööd jagub.

Eelmisel reedel võtsime kenasti Järvamaa laulu- ja tantsupeo tule vastu ja ka rattaralli läks läbi. Kiidusõnad Järva-Jaani Ratta- ja Suusaklubile, kes aitasid viimast turvata. See, mis Tartus toimus, oli ikka päris õudne (auto oleks peaaegu juhtgruppi sisse pannud).

Lasteaia lõpupidu oli väga vahva. Tõeline muinasjutumaa oli see. Lapsed oli ikka palju vaeva näinud ja loomulikult ka õpetajad. Palju õnne veelkord kõikidele lõpetajatele ning tänud lasteaia perele.

Laupäeval toimus Türil maakonna Laulu- ja tantsupidu ning see oli väga ilus. Kooride ja tantsijate ühendamine on väga hea viis hoida sündmust kompaktsena ja tempokana. Aitäh kõikidele korraldajatele ning idee autorile Jane Kiristajale. Järgmise aasta peo ideekonkurss on juba ka käima läinud. Järva-Jaanist oli julgelt üle 100 taidleja ja oli tõesti uhke kõikide meie tublide inimeste ees kõndida. Aitäh meie juhendajatele.

Pühapäeval sai läbi maikuu discgolfi nädalamängud ning sel kuul oli vaid ühe punktise eduga parim Anti Orgla, Raido Vespere ja Alvar Roosi ees. Ma olin kokkuvõttes 4-5. Naistest oli parim Evely Meibaum, Kerli Talkise ja Merilyn Ivaski ees. Nüüd sel nädalal paus ja siis läbi suve kestev 10 mänguline seeriavõistlus, kust 7 paremat tulemust lähevad arvesse. Tulge julgelt mängima. FB-st pilte SIIN.

Pühapäevane jalgpall Kasekas kujunes oodatust palju keerulisemaks. Võõrustasime liiga viimast, kuid ilmselt siin lõikasimegi näppu ja juba 7ndaks minutiks olime taga 0-2. Õnneks kosusime ja lõpuks oli seisuks 4-4, kuid kripeldama jääb ikka, et võitu koju ei jätnud. Järgmine kodumäng 14. juunil kell 14.00 Amblaga.

Esmaspäeval käisin puhkusest korra väljas. Alustuseks aitasin Tenel ja Helil läbi viia Lastekaitsepäeva üritust, mida kenasti koostöös tehti. Peale seda vaatasime, mida Paide meile räägib. Toimus nn ühinemisläbirääkimine. Kuigi uudisest võis välja lugeda, et justkui suur üksmeel valdab, siis tegelikult on teema alles nii toores, et mingeid järeldusi teha on vara. Meie olime seisukohal, et mistahes muutusest peab eelkõige võitma Järva-Jaani elanik ja kui seda efekti pole, siis suurt motivatsiooni lihtsalt liituda liitumise pärast, pole. Järgmine koosolek septembris ja ehk siis on ka riigi seisukohad natuke selgemad.

Teisipäeval saime kokku Järva-Jaani rulapargi teemal ja praegu on plaan selline, et koostöös ettevõtjatega võiks park valmis olla 31. augustiks.  Loodan, et teema on piisavalt aktuaalne, et ettevõtjad kaasa tuleks. Sarnaselt eelmisel aastal loodud discgolfi rajaga, olen optimistlik.

Eile puhkasin.

Täna käisin taas ühel väga vahval sündmusel. Nimelt uute ilmakodanike vastuvõtt päevakeskuses. Kokku oli kutsutud 18 last ja nende vanemad. Tore on näha, et lapsi sünnib ja ka sel aastal on sündimus palju suurem kui eelmisel aastal. Loodan, et see pole ajutine nähtus. Palju õnne kõikidele veelkord ning loodan, et täna vastuvõtul käinud lastele sünnib veel mitu venda-õde.

Üldisel on kohver pakitud ja tunni pärast ongi sõit Rakverre. See pikalt planeeritud sündmus tähendab seda, et ma ei saanud osaleda Soome sõpruslinna  Kokkola külaskäigul. Tervitused sinna. Praegu meie 8 tublit esindajat on uut päästemasinat kaemas ja homme hakkavad sellega tagasi sõitma. Masinat saab näha laupäeval ka Järva-Jaani laadal, kus kell 12.00 toimub suurem sündmus selle ümber. Tasub tulla vaatama. Laadale on tulemas üle 110 müüja ja juba kuulsin, et põnevad kodukohvikud on ka avanemas, lisaks veel saunaala jne.
Ja lisaks veel sellele on samal ajal meie tublid noored osalemas Imaveres Järvamaa Noortepäeval.

Pühapäeval on kõik oodatud kell 11.00 kirikusse, kus lisaks jumalateenistusele avatakse ka tekstiilinäitus.
Teha kui palju.

Uude nädalasse vaadates on seal terendamas kohe Väätsal toimuv digikonverents.

Headest uudistest veel niipalju, et Järva-Jaani lapsevanemad pidid uuringu järgi olema maakonna kõige targemad. Hea teada. Uudis SIIN.

Ja lõpuks panen siia pildi uuest raamatust, mille esitlus toimub järgmisel reedel kell 18.00 kultuurimajas. Ilusad kõva kaanega raamatud, kus sees kokku 244 pilti. Aitäh Renè  Viljatile ja kõikidele teistele, kes kaasa aitasid. Kohapealt on neid võimalik osta 25 euroga, kuid uskuge, see on seda väärt.

Seniks kõike kaunist, olgem rõõmsad ning ärge levitage kuulujutte :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar