teisipäev, 3. mai 2016

Üllatused

Loodan, et mõned lugejad on veel alles jäänud, kuigi jah nüüd eelmine nädal jäi kuidagi vahele. Ise ka ei saanud aru, aga ilmselt kevad ning pikad õhtud on jätnud oma jälje. Teen nüüd tasa ja annan infot toimunu ja tuleva kohta.

Üle-eelmisest nädalast võib välja tuua selle, et sai taas notaris käidud ja vallavara müüdud ning peagi on taas vaja kahe objektiga minna. Ja juba taas on uute objektide vastu huvi tuntud. See on positiivne.
Sain kokku ka Paide jalgpallimeeskonna esindajatega ning rääkisime noorte treenimisest. Hetkel on nende noorte treenerid nii hõivatud, et päris keeruline oli siin kevadel mingit lahendust leida. Aga nüüd on selge, et treener ootab lasteaia ning 1-2. klassi poisse/tüdrukuid 11. mail ehk järgmisel kolmapäeval kell 18.30 Kasekoplisse trenni tegema. Tüdrukute ja vanemate poiste osas tuleb veel lahendusi otsida.
Jalgpall Maardus oli raske ja kaotus 2-5 oli tõsiasi. Ilmselt üks selle hooaja favoriite ka. Nädal lõppes Discgolfi südameüritusega, millest võttis osa koguni 86 osalejat. Neist 73 meest (südamekuu ürituste meeste osaluse rekord)  ja 13 naist vanuses 17-50 ja keskmine vanus oli 29,4. Tundub, et discgolf on läinud sel aastal veel suurema hooga käima, sest sel nädalal oli ka tavalisel nädalamängul 76 osalejat. Kel aga huvi alaga tutvumise vastu, andke teada. Leiame aja ning laename kettad.

Eelmine nädal algas peapiiskopi Urmas Viilma külaskäiguga. Väikse kokkuvõtte tegi ka Järva Teataja, loe SIIT.
Seejärel oli JAP-i juhatus, kus otsustasime ära hindamiskomisjonide koosseisud ning hindamisele minevad projektid.
Peale seda saime kokku Kareda ja Koeru rahvaga, et arutada Maale Elama messile minekut. 14. mail on meil igaljuhul plaanis kohal olla ning meie toredaid kogukondi tutvustada. Meid kolme valda ühendab ka Looduskaar ning ses mõttes on lihtne minna ja koos toimetada. Homme saan kokku Koeru Kaja toimetaja Arnikaga ning anname selle raames välja eriväljaande kolme valla võimaluste kohta.

Eelmisel kolmapäeval oli Koeru Hooldekeskuse nõukogu koosolek, kus kinnitati eelmise aasta majandusaasta aruanne ning tehti tuleviku plaane. Järgmine koosolek toimub Järva-Jaanis.

Neljapäeval oli Järvamaa Spordiliidu juhatuse koosolek, kus samuti vaadati eelmise aasta aruannet ning kinnitati üldkoosoleku päevakord. Lisaks noorsportlaste innustamine ning muud küsimused.
Peale seda toimus legendaarne volikogu koosolek. Nimelt toimus seal enne põhi päevakorda üks ilus moment, kus Järvmaa Naiskodukaitse ringkonna esinaine Kirsika Ilmjärv ja maavanem Alo Aasma tulid tegema teatavaks Aasta Ema 2016 saajat, kelleks sel korral on meie Silva. Silva Kärneri on selle tiitli igati ära teeninud ning veelkord suured õnnesoovid talle. Aitäh ka Tenele, kes selle mõtte mulle ühel ilusal õhtul teele pani. Kõik edasine on juba väärt ajalugu. Uudis ületas ka Reporteri uudise, vaata SIIT.
Muus osas oli volikogu suhteliselt rahulik. Otsused võeti üksmeelselt vastu ja suuri vaidlusi ei tekkinud. Arutelusid ja küsimusi muidugi oli. Varsti protokoll üleval ka.

Reede hommik algas Harjumaa Ettevõtlus ja Arenduskeskuse poolt korraldatud kogemusvisiidi võõrustamisega. Alustasime 8.30 söögitoast, kus pakuti korralik hommikusöök ning jätkasime kooli, rulapargi ning vallamajaga. Raigo rääkis kooli uutest suundadest ning ma rääkisin üldiselt kuidas elu meil korraldatud on, millega siin tegeleme ning mis on meie suurimad väljakutsed. Tundus, et jäädi rahule kuuldu ja nähtuga. Loodetavasti näeme neid toredaid inimesi siin veel.

Seejärel käisin Kesk-Eesti Jäätmehooldus Keskuse üldkoosolekul. Kinnitati ka aruandeid ning sätiti plaane. Lisaks anti tagasisidet Keskkonnateenuste uue, ülikiire teenuse valupunktidest. Loodetavasti leitakse neile lahendused.
Eelmine reede oli ka selle pärast oluline, et esitati kaks projekti ära. Üks milline ja teine 80 tuhhine. Ehk siis Piirkondliku konkurentsi tugevdamise meetmesse läks Järva-Jaani Tuletõrje Seltsi projekt Vana tehnika muuseumi loomiseks endise kutsekooli I ühiselamu baasil ning valla poolt esitasime kaugküttetrassi pikendamise projekti. Hoidke pöialt, et need ka rahastuse saaks siis.

Reede õhtul käisime Jüride-Maridega Räpina vallas Ruusal VI meeste showtantsu festivalil. Tegime tavalise kava ka, kuid konkursil osalesime kahe tantsuga. Ussikeste ning Eesti mees on tantsulõvi kavaga. Meie suureks üllatuseks osutuski esimene kava publiku lemmikuks, mida siis saime koguni kaks korda esitada. Mul täna netiga mingi kala ja ei lase pilti üles laadida, aga pilti, kus rahva emotsioon on peal peaks FB konto omanikud nägema SIIT. Oli tõesti lahe üritus ning loodetavasti suutsime meeldejäävalt ka oma numbrid ette kanda. Endal õnnestus kogemata ka üks flamenko tants ära teha kuna esitantsijal puudus partner. Plaksutati küll :)

Laupäeval tegime Kasekoplis väiksed talgud, et pühapäeval väärikalt võõrustada naabervalla meeskonda. Pingutus oli väärt, sest kohal oli meie III liiga rekordarv publikut. ca 120 inimest leidis tee Kasekoplisse. Tegin optimistlikult 102 kava, aga et nii palju rahvast tuleb oli uskumatu. Ilmselt saime ka sealt jõudu, et koerukad 3-1 alistada. Järgmine kodumäng toimub 22. mail Kaitseliit Kaleviga. Aga fännid on oodatud järgmisel laupäeval Amblasse, et sealt ka võidupunktid koju tuua. Hetkel hoiame 12 meeskonna seas 5-ndat kohta, kuid hooaeg on ikka väga noor alles.

Eile õhtul lõppesid ära ka selle hooaja Doktor Silva võtted. Miks ütlen selle hooaja? Nimelt on praeguse seisuga tulemas ka teine hooaeg ning seda ikka meil, armsas Järva-Jaanis. Vaatajanumbrid on head ning järjest tuleb positiivset tagasisidet juurde. Seda olen ka isiklikult kogenud. Lahe.

Jõuamegi sellesse nädalasse. Hommik algas nagu ikka koosolekuga. Seejärel viisime Ilmega rahvastikutoimingud Paidesse ära (kuu saldo -1) ning käisime lõunal Wabalinna majas. Soovitan soojalt. Täna maitses näiteks naat ja nõges väga hästi.

Homme siis Maale Elama messi materjalide ettevalmistus ning sel nädalal peaks paika saama ka kogu Tänavafestivaliga seonduv plaan.
Seejärel on Paides JOL-i kultuuri- ja spordikomisjon, kus arutame ja kuulutame välja järgmise aasta maakondliku laulu- ja tantsupeo ideekonkursi. Seejärel plaan väike üllatus teha ning õhtul on kõik oodatud Jalgsemale, kus etendub Arlet Palmiste tükk "Koduteel", kus meie oma külateatri inimesed üles astuvad. Tükk algab 19.00.

Kolmapäeval ehk jõuan Kubja Ürditalu suvehooaja avamisele ning kõik on oodatud Karinule kell 12.00, et teha ka esimesed sisseostud suvekauplusest.
Õhtul on aga Koerus järjekordne haldusreformi koosolek.

Neljapäeval on igakuine infotund Karinul ning algusajaks ikka 11.00.

Reede on kiire päev, mis algab Toris (Türi valla Tori), kus toimub Järvamaa Arenduskeskuse nõukogu koosolek.
Kahjuks seal ilmselt pikalt ei saa olla, sest pean kell 11.00 osalema ühe kohtukeissi eelistungil Paides. See on ses mõttes huvitav, et istung ise toimub Pärnus, aga mina kui üks osapoolte esindajatest osalen seal Skype teel. Ei kujutagi kohe ette, aga eks näis. Sisu osas ei saa palju öelda, sest asjaga tegeleb prokuratuur, kuid istungite päevakorrad on täitsa avalik info.

Reede õhtul tahaks osaleda muidugi ka Järva-Jaani Kevadkontserdil (kultuurimajas kell 17.00), kuid sel korral on põhjust minna Paidesse, et osaleda Aasta Ema tunnustamistseremoonial,

Laupäeval on Amblaga korralik derby tulemas ja loodetavasti sealt tühjade pihkudega koju ei tule.

Pühapäeval aga lipud lehvima ning tähistame kõik kenasti emadepäeva.

Uue sissekande kuupäeva ei julge kuidagi öelda, aga luban, et see tuleb varsti.
Seniks olge ikka rõõmsad ja nautige päikest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar