teisipäev, 31. mai 2016

Festivali eel

Ja ongi mai läbi ning suur suvi on käes. Tegelikult oleks nüüd enne laupäeva vaja üht korralikku vihma ja siis võiks taas päike paista. Põllumehed on ikka päris hädas juba, sest seeme ei taha kuidagi idanema hakata, aga ehk läheb ikka õnneks.

Eelmisest nädalast ka natuke.
Kolmapäeval sai võõrustatud Koeru Hooldekeskuse nõukogu koosolekut. Sotsiaalministeeriumi esindajad olid juba varem kohal ning viisime neid kurssi Järva-Jaani valla rõõmude ja muredega. Tagasiside oli positiivne.

Neljapäeval sai Järva-Jaanit näha üle Eesti ja seda tänu meie tublile ettevõttele E-Piimale. 3,5 miljonit maksnud hakkepuidukatlamaja ületas korralikult uudisekünnise. Uudis SIIN. Loodetavasti suudame peagi ühendada ka Hosteli ja lasteaia sellesse võrku. Tööd selle nimel käivad.

Volikogu istungil midagi väga suurt ja väga erka ei toimunud. Jüri rääkis Teenuse käekäigust ning mõned tavapärased eelnõud ka (maade munitsipaliseerimine). Lisaks lõpetati valla arengukava esimene  lugemine ning saadeti avalikustamisele. Sealjuures mõningaid küsimusi oli volikogu liikmetelt. "Suhteliselt" kummaline oli kuulda küsimusi erinevate sõnastuste ja sisu üle, mis ka eelmise koosseisu ajal olid samasugused (olukorda kirjeldav osa). Paratamatult jääb mulje, et varem nagu polnudki siis arengukava loetud. 

Reede hommikul sain kokku riigikogu liikme Jaanus Marrandiga, kellega sai arutatud haldusreformi ja muude teemade üle. Päris ühte meelt polnud kõiges, kuid see olekski kummaline kui kõik kõigest ühte moodi arvavad.. 

Lõuna ajal võtsime vastu ja tervitasime ning saatsime edasi maakonna laulu- ja tantsupeo tule. Ambla vallavolikogu esimeest ning tulemeeskonda oli tervitama tulnud meie lasteaia Jaanilille tublid lapsed, kes tantsisid mitu meeleolukat tantsu. Edasi läksime Roosna-Allikule, kus meid tervitasid suured ja väiksed tantsijad ning tule võttis vastu abivallavanem Anni. Viimase tantsu ajal võeti meid Aloga ka tantsima. Oli hoogu ja rõemu küll.

Reede õhtu oli meeliülendav, sest poeg Artur lõpetas lasteaia. Lapsed tegid korraliku etenduse ning sai lisaks heldimusele ka nalja. Etendati muinasjuttu, kus printsessid tantsivad igal öösel oma kingad läbi ning üks noormees läheb seda asja uurima. Lõpuks kui välja uuris saladuse, siis lubas kuningas tal ühe oma tütardest naiseks võtta, Enne seda oli unejoogi mõju tõestamiseks üks printsess lonksu võtnud ning uinunud. Poiss siis valib ja valib ning lõpuks valib printsessi, kes magab ning ütleb: "Ma võtan selle, sest see ei saa vastu hakata". Geniaalne :) Lõpuks andsime valla poolt kõikidel lõpetajatel pinalid ning tänasime õpetajaid. Ilusat suvevaheaega ning jätkame juba sügisel.

Laupäev algas ülinapi kaotusega Maardus. Nimelt löödi meile nael kirstu üleajal ehk siis vahetult enne mängu lõppu. Vastane oli tegelikult parem ning meil oli üksjagu õnne, et väravat juba varem ei sündinud (3 korda löödi latti vähemalt), kuid viik oleks ikka hea olnud.
Täna pidi meil karikamäng olema II liiga klubiga, aga lõpuks tuli välja, et nad loobuvad üldse. Järgmine mäng siis pühapäeval kell 14.00 Kasekas Rakverega. Kõik kohale.

Peale seda jugasime Markoga Paide poole, kus lippasime kohe rongkäiku ja algaski 109. Järvamaa laulu- ja tantsupidu. Järva-Jaani valla osa oli tugevalt üle 100 osaleja ning see on võimas. Kolm laulukoori, neli tantsukollektiivi, pasunakoor. Uhke värk. Lisaks oli Ülle ka tantsupeo üldjuht. Pidu läks igati korda. Natuke läks ikka sassi ka, aga see käib asja juurde. Järgmisel nädala lähevad naised Naiste tantsupeole ja lisaks on juuli alguses tulemas Kalevi võimlemispidu, Hooaeg jätkub täie hooga veel.

Pühapäeval oli meil korteriühistu talgupäev ning peale seda discgolfi nädalamäng, mis tõi taas 100 inimest Järva-Jaani seda atraktiivset mängu mängima. Ilmselt sel pühapäeval on neid veelgi rohkem, sest teeme sel korral nädalamängu kahes jaos. Järjest käivad erinevad grupid ja sõpruskonnad ka selle alaga tutvumas. Niiet kel ka huvi selle ala vastu ja pole esimest sammu suutnud teha, võtke julgelt minu või mõne teise Järva-Jaani discgolfi klubi liikmega ühendust.

See nädal on alanud kuumalt. Ilma mõttes. Muidu väga hull pole olnud. Eile oli JAP-i juhatus ning seal kinnitati hindamiskomisjonide pingeread. Hea meel on teatada, et pingerea alusel on rahastust saamas Seliküla-Jalgsema külamaja projekt ning Võllaste suusaradade valgustusprojekt, kuid need peavad veel ka PRIA heakskiidu saama. Kahjuks esialgu rohkem rahastuste hulka ei mahtunud, kuid see on ka hea algus mu meelest. Projektid küll vist selleks talveks veel valmis ei saa, kuid peale saab vaikselt juba hakata. 

Täna tegime meeskonnatööd ning proovisime riigikontrolli küsimustikule vastata. Puudutas see KOVide (kohalik omavalitsus) rahastamist. Ei saanudki aru vahepeal, et kas seal osad olid nipiga küsimused või mitte. Tundusid küll igaljuhul.
Tänaseks olin kutsutud ka ühele regionaalpoliitika mõttetalgule, kuid pidin tänu jalgpallile ära ütlema. Lõpuks oleks võinud siiski minna, sest mäng jäi ära ju, aga siis oli hilja juba.

Homme algab päev JOL-i juhatusega ning seejärel taas notariralli.
Neljapäeval on Türil EMOL-i maapäev, kus peateemaks saab ilmselt haldusreform. Lisaks toimub ka nn Tittede pidu, kus sel korral räägib paar ilusat sõna Uku. 

Reedel esialgu suuri plaane pole, kuid ilmselt tuleb natuke juba Tänavafestivaliks hakata ette valmistama. Panen siia ka festivali plaani (aitäh Maris), siis teate kus liikuda ja kus olla. Loodan, et rahvast jagub ja esialgu tundub, et müüjaid tuleb korralikult. Lisaks on mitmed kodukohvikud lahti ja kellel veel plaanis pole, siis tehke seda julgelt. Arleti sõnul on tänase seisuga 140 müüjat kohal. Uskumatu ikka. Ise aitan seal spordivõistlusi läbi viia, vahepeal teen tantsu ning väike arutelu ka haldusreformi teemal. 
Igaljuhul tulgem kohale ning andke sõpradele ka teada.

Pühapäeval siis jalka ning discgolfi hull mäng.

Uus nädal paistab rahulik tulevat, aga seda esialgu.

Kõike hääd ning ärge siis naeratamist unustage.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar