reede, 10. juuni 2016

Juuni algas

Et nädal ikka korda kenasti läheks, teen ikka viksilt ja viisakalt sissekande ära.

Eelmisest töönädalast niipalju, et neljapäeval sai EMOL-i maapäeva raames päris huvitavaid mõtted. Härra Rebase ja Mäeltsemehe ettekanded olid väga sisukad. Loodetavasti saab need ettekanded endale mingil ajal ka arvutisse. Raul Rebase ettekandest jäi eredamalt meelde see, et ühinevad omavalitsused peaksid juba praegu hakkama mõtlema ka ühistele nimiüritustele, ühisele loole jne. Mitte ainult majanduse ja struktuuri peale ei peaks mõtlema. Täiesti nõus sellega.
Lisaks oli hea mõtteavaldus see, et enamik inimesi tegelevad "veendunud oletamisega". Ilmselt mina ka, aga seda ei saa ette heita kellelegi. Aga tegelikult ju ei tea lõpuni keegi, mis täpselt juhtuma hakkab. Ning kuulake inimesi, osad ütlevad oma lausete ette koguaeg "tegelikult" (ma ka eelmises lauses) ja vahepeal kui sellele mõtlema hakata, siis see tegelikult ei tundugi tegelikult enam eriti usutav.

Tänavafestival läks igati korda. Müüjaid oli palju, rahvast palju, ilm oli super, kõik sujus. Ainuksed väiksed apsud ehk olid ses osas, et õhtuse simmani kontseptsiooni peame järgmiseks korraks paremini läbi mõtlema (rahvas oleks tahtnud õhtupoole tantsu lüüa) ja natuke oli viidandus ikka puudulik kuigi festivalikaardid olid mitmel pool üleval. Aga igaljuhul super töö ja järgmisel aastal jälle ning veelgi ägedamalt. Kiitus Arletile ja teistele kaasaaitajatele.
Väiksed nurinad on tulnud meil siin ka poliitsektorist, keda me väidevalt suukorvistasime. Priit Dievese artikkel SIIN. Kahjuks pole seal ilmunud mu vastulauset kommentaari näol. Meil oli Priiduga ses osas ka pikem kirjavahetus, kus selgitasin tagamaid. Alguses oli tal soov see värskes Jaani Teatajas avaldada. Vastasin talle järgnevalt
.
Sain Sinu artiklit lugeda valla lehte. Kahjuks ei saa me seda avaldada, sest seal on valeandmeid ning isikliku kirjavahetuse avaldamine ilma teise osapoole nõusolekuta. Nagu Arlet juba Sulle vastas, siis pidi see olema tore ja lõbus tänavafestival, mitte poliitikat propageeriv üritus. Tood välja, et rahvast on petetud, sest haldusreformist räägiti vaid 15 minutit. Kuskil polnud öeldud, et ajakavas toodud tegevused kestavad täpselt järgmise asjani. Lihtsalt sai kavasse märgitud algusajad ja kui lavale astudes ütlesin, et 15-20 minutit kulutame rahva aega, siis nii oligi. Olles ise bändimees, siis tean, et lavale sättimine võtabki aega ning et kell 16.00 saaks alustada bänd siis tuligi neil varem sättima hakata. Meie poolt oli suur vastutulek, et teie erakonna aseesimehele üldse sellise monoloogi jaoks sõna andsime. Nagu öeldud, siis polnud see tegelikult see aeg ja koht, kus seda teha. Lisaks oli piinlik moment see, kus K.A. ilma kellegi loata ja küsimata haaras helitehnika puldi juurest mikrofoni ning samuti inimesi oma telki kutsus. Ehk siis kuna EKRE telk polnud festivali osa, siis oli suhteliselt ebaviisakas käitumine.
Diskussioon oleks saanud toimuda siis kui me oleks rääkinud Järva-Jaani valla ja teise naabervaldade teemadest, kuid nagu oli näha Anti Poolametsa kõnest, siis kohalikust elust ja olukorrast ta ei rääkinud, vaid tegemist oli üleüldise seisukoha võtuga. Selge on see, et Järva-Jaani vald on ka fakti ees uue seaduse kontekstis ning paraku opositsiooni heietamisest ja kurtmisest enam kasu pole. Nüüd tuleb vaadata kuidas edasi minna.
Kui on minule eraldi küsimusi mu poliitilistest vaadetest, siis võin Sulle kohe siin vastata, et ma ei poolda ega kuulu hetkel ühtegi erakonda ja pole plaanis ka astuda.
 
Lugupidamisega,
 
Arto Saar
Järva-Jaani vallavanem

Tänavafestivali korraldusmeeskonna liige
 
Kahju selliste sõnavõttudega kahjustatakse mainet. Sel puhul küll pigem kirjutaja ja erakonna oma. Vähemalt mulle tundub nii.

Pühapäeval oli Kasekas tuline jalgpallilahing, kus kahele hilisele väravale suutsime võitjana välja tulla. Rakvere Duubel, kus mängisid ka paar esiliiga meest sees, hakkas isukalt vastu ja alles üleajal suutsime võiduvärava lüüa. Väravad muide Rakvere kandi mehelt Kaidolt :)

Esmaspäeval käisime Raidiga rääkimas Kareda vallavolikogu liikmetele, et mida see nn Järva maavald endast kujutab. Kuigi enamus infot oli komisjoni liikmete ilmselt käes, siis osadele oli seda infot vaja, sest palju on desinformeerimist ning hirmutamist. Lisaks kostus, et ka sealkandis olla ukselt uksele käidud ning allkirju kogutud millegi jaoks. Esialgu veel pole need vist kuhugi jõudnud.

Sel teemal on hiljuti sõna võtnud nii maavanem kui riigikogu liige Jaanus Marrandi. Viimase seisukoht, et noored vallavanemad üritavad haldusreformi mingiks poliitiliseks hüppelauaks kasutada on ikka natuke näotu. Ja süüdistada siinsete valdade juhte millegi kunstliku tegemises on ka suht puusalt tulistamine. Me oleme ju ikkagi sarnased maavallad, sarnaste murede ja rõõmudega ning hoiame kokku. Peaksime justkui Paide ja Türiga Järvamaa suurvalla tegema. Aga nagu targemad valljuhid on öelnud- vägisi ei saa armsaks. Ja nuta või naera, Paide ei ole oma trianglitega praegu ahvatlev eriti kellelegi.

Teisipäeval oli vallavalitsuse istung, kus olid tavapärased eelnõud. Raieload, kaeveload, peretoetus, volikogu eelnõud jne.

Kolmapäeval olid kõik oodatud jäätmealasele infopäevale vallamajja, mida sai nii läbi FB kui valla koduka ammu reklaamitud. Ühelt poolt kurb, et kedagi kohale ei tulnud. Teiselt poolt näitab, et üleminekuraskused ehk hakkavad mööda saama ning asjad jooksevad paika.

Eile ja täna on suhteliselt rahulik olnud. Täna tegime Ukuga vallateedele tiiru peale ja kuna ta läheb puhkama kaheks nädalaks, siis viisin ennast olukorraga kurssi.
Hommikul läksid meie tublid naistantsijad Marid ja Tuttuued naised Jõgevamaale, et seal harjutada paar päeva ning pühapäeval kenad kontserdid anda. Loodame, et ilm ikka hoiab neid ja keegi haigeks ei jää. Oht on. Igaljuhul olge vaprad ning hoidke valla lipp kõrgel.

Endal siis selline rahulikum nädalavahetus. Sel nädalal pole jalgpalli ka, lükkasime selle vastaste soovil kahe nädala võrra edasi. Küll aga tuleb pühapäeval jälle peaaegu 200 discgolfi mängijat Võllastele, et pidada maha üks "tavaline" nädalamäng.

Kaunist nädalavahetust ja kuulmiseni järgmisel nädalal. Bansai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar