neljapäev, 7. september 2017

KIKI MIKI

Tervist taas
Eelmine nädal, mil ametlikult olin puhkusel toimusid siiski mõned koosolekud, kus tuli osaleda. Nii toimus JAP-i juhatus, valla sünnipäeva koosolek, JOL-i juhatus ning nädal lõppes Järvamaa kultuurihiie 25. aastapäeva tähistamisega Vargamäel. Olime Jüride-Maridega ka sinna kutsutud, sest olime Järvamaa parim kollektiiv aastal 2010. Mitte, et me seda enam poleks, aga igal aastal ju ei saa ühele ja samale tiitlit anda :) nali. Ilm oleks võinud ilusam olla, aga rahvast oli piisavalt ja kõik läks kenasti. Ja nagu juuresolevalt pildilt näha, siis meie puu on päris suureks sirgunud (pildistas Ants Leppoja). Aitäh ja kiitus korraldajatele.

Eelmisel laupäeval toimus Kasekas korralik väravatesadu. Võitsime Lasnamäe Ajax II-te koguni 9-1. Lõin vist oma ajaloo kiireima värava kui juba esimesel rünnakul lõin peaga ära. Aga siinkohal üleskutse selleks pühapäevaks, et kõik Kasekasse kell 14.00 tuleksid, sest vastaseks hea naaber Koeru, kelle käest kevadel saime õnnetult 1-3 võõrsil pähe. Tulge aidake meil liigas kolmas koht kindlustada.
Samal ajal kui me Kasekas müdistasime, müristati motikatega krossirajal. Toimusid mehhaanikute mitteametlikud meistrivõistlused. Ka meie mehed olid osalemas. Parimana tuli Jaanus Pedius kolmandaks. Risto Trahv tuli tublile 12. kohale. Karta võib, et järgmisel aastal võime seda üritust jälle siinmail näha. Ma loodan küll. 

See nädal algas väikse aruteluga kui Tuve ja Meelisega arutasime soomlaste külaskäiku septembri lõpus. Panime ajakava paika ning saatsin kutse ära. 

Eile oli siis see päev kui kukkus tähtaeg valimisnimekirjade esitamiseks. Viisin meie valimisliidu Järva valla heaks nimekirja aegsasti ära. Kokku saime täpselt 22 tublit inimest ehk siis volikogu koosseis+vallavanem. Meil on kandidaate kõigist seitsmest vallast ja peaaegu igast eluvaldkonnast. Nimekirja, kandidaatide info ja eesmärkidega saate tutvuda meie valimisliidu infolehel SIIN. Usun, et ajades oma valla ehk Järva valla asja, olles sõltumatu erakondadest ning lähtudes rahva soovidest, siis oleme õigel teel. Ise olen ka mõned isiklikud lubadused kirja pannud, mis siin kõrval pildil kenasti kirjas. 
Vaadates teisi nimekirjasid, siis võib märgata, et Suur-Järva ja EKRE mõlemad baseeruvad suuresti Koeru valla inimestele. Ehk siis praeguse opositsiooni ja koalitsiooni inimestele. Muudest ideedest pole midagi kuulda olnud kui et üks tahab veel suuremaks liituda ja teine väiksemaks lahutada. Vaadates Suur-Järva nimekirju Paides ja eriti Türil on see kahjuks juba eos luhta läinud katse, aga kes ei proovi see ei skoori nagu öeldakse. EKRE puhul, mis tahab valda kaheks lahutada, peab ütlema, et taas on tegemist võimatu missiooniga, mis lisaks pole seadusega lubatud (jälle). Õnneks selle tegevuse ja lubadusega ei ole võimalik üle 300000 eurost kahju tekitada nagu haldusreformi kohtuasjadega tehti. Olen kuulnud, et ka Koeru inimesed on seda tähele pannud lõpuks ja no eks hinnang antakse valimistel. 
Reformi nimekiri oli oodatust natuke lühem, kuid tugev ikka, sest ollakse ju 7st vallas vähemalt neljas juhtival positsioonil ning stardiplatvorm on justkui parim ja no raha kampaaniaks on ka silmnähtavalt rohkem kui teistel. Samas eelmisel korral kandideeriti näiteks Amblas ju valimisliidu nime alla ja näis, kas see jätab ka mingi jälje, et nüüd põhiliselt üleriigilise sõnumiga kohapeal toimetatakse. KESKi ja IRLi kohta ei oska praegu midagi kosta, sest eesmärke pole näinud. Nimekirjades mingeid suuri anomaaliaid ei näinud. Sotsid on peris pika nimekirja kokku saanud, aga kahjuks paljusid ei tea ning sisu ka veel kuulda pole olnud. 
Nimekirja koostamine oli sel korral päris hea kogemus. Päris paljudel inimestel on kogu sellest haldusreformi jamast kopp ees ja ei soovinud üldse osaleda. Osadele käis korralik klapperjaht ja siis inimene pidi otsustama mida teha. Oli ka neid, kes ütlesid, et hea meelega tuleks valimisliitu ja mõtted meeldivad, aga näed lubasin ära juba. Teine pool oli neid, kes ütlesid, et nad kindlasti ei osale,aga eile olid kenasti kuskil nimekirjas olemas. Kas siis keegi veenis osavalt või toimus avanemine. Mine võta kinni. Aga igaljuhul saavad olema täiesti ennustamatud valimised ja loodan muidugi, et lugejad soovivad ja saavad vallavanema blogi ka novembris lugeda ;)

Sel nädalal oli veel Vana tehnika muuseumi projekti arutelu. Viilhalli vundament on paigas ja peagi läheb karkassi panemiseks. Soojatrassi ehitus on ka lõpusirgel ning lähipäevil peaksid osad teed meil alevis mustkatte alla saama. 

Homme on selle sügise esimene infotund Karinul. Kell 11 siis. Reedel aga toimub Koeru Hooldekeskuse nõukogu koosolek.

Kes on Võllastel käinud, siis see on märganud, et dicgolfi rada on muudetud ja tuunitud ning uusi alasid on niidetud. Nimelt on laupäeval tulemas rahvusvahelise C-kategooria turniir, kust võtab osa 95 mängijat üle kogu Eesti. Ise osalen ka, kuid õlavigastus ilmselt eneseületuseks ruumi ei anna. Tulge vaatama, sest jälgida erinevaid mängijad, viskestiile ning taktikaid on päris huvitav. Kell 10 algus.

Pühapäeval toimub juba eelpoolmainitud jalgpallilahing Koeruga. Tulge kaasa elama. 

Järgmisel nädala on aga Järva-Jaani ja Koeru valla eakad koos Salutagusel, kus üksteise rõõmuks tantsu ja laulu tehakse. Saab kindlasti jälle vahva päev olema.

Aga tõmban nüüd otsad kokku ja ootan veel natuke, et Kanepile kaasa elama hakata, kui uni maha ei murra. Pealkirjas olev lause on lihtsalt üks refrään ühest eestikeelsest loost, mida Artur pidevalt kuulab. Kuula SIIT ja vaata kas hakkab ka kummitama. 

Mõnusat aega


5 kommentaari:

  1. Leiduski lihtsameelne, kes kohe visatud kondi haaras!!! Kõigepealt oleks hr.Saar pidanud huvi tundma, kes selle teate postitas. Selle järel uurima EKRE nimekirja eest vastutavalt isikult selle vastavust kirjapandud seisukohtadele. Kannatust ja veel kord kannatust! Vallavanemaks pürgivana ei saa endale lubada kontrollimata fakte sõna võtta.
    K.Arusalu EKRE nimekirjast.

    VastaKustuta
  2. Tere. Olen jah vist lihtsameelne, sest Sinu kommentaarist ei saanud mõhkugi aru. Kes ja mis kondi viskas? Kes on see salapärane vastutav isik? Kas lehes väljaöeldut tegelikult polegi olemas? Aga eks siis kannatan ära.
    Jõudu
    Arto

    VastaKustuta
  3. Ainus volitatud isik ükskõik, mis teate avaldamiseks saab olla ainult EKRE Järva osakonna juhatuse liige või äärmisel juhul keegi meie nimekirjast, kellele on nimekirjas olevate inimeste poolt see avaldada lubatud. Kannatust veelkord, meie programm avaldatakse lähipäevil. Nimeliselt on senini vastutav isik Arvo Imsi. Minu jaoks oli nimetatud teade, mis oli avaldatud, samuti üllatav. Mina tegin enda tarvis selle koheselt selgeks kuidas selline teade ajakirjandusse sattus. Kõrvalseisjad ei saa ega tohi meie nimekirja nimel midagi avaldada. Mina Sulle jõudu ei soovi, sest seda on sul piisavalt, küll soovin sulle mõistmist, et enne seisukohavõtte ja väljaütlemisi, tuleb fakte kontrollida.
    Kaljo

    VastaKustuta
  4. Tõesti ei tulnud selle peale, et teie nimekirjas kandideerivad inimesed ei oma õigust EKRE seisukohtade kommenteerimiseks. Vabandust.
    Arto

    VastaKustuta
  5. Meie valimisplatvormi kinnitamine toimub teisipäeval 12.septembril ja arutusel ei ole Järva vald tulevikuvisioonis sellisel kujul kunagi olnud, mis oli avaldatud meie nimekirja seisukohana. Lõpeta nüüd ära oma fantaasiate esitamine meie seisukohtadena.

    VastaKustuta